Her yer laçka
Şirket vergi veriyor.
Temettüdende vergi alıyorsun
Sonra şahsi servetindende vergi alıyorsun lakin derki stopaj vergisi düşülür acaba?
1 şirket 3 vergi
Printable View
Her yer laçka
Şirket vergi veriyor.
Temettüdende vergi alıyorsun
Sonra şahsi servetindende vergi alıyorsun lakin derki stopaj vergisi düşülür acaba?
1 şirket 3 vergi
Günaydınlar iyi haftalar
'' Şimşek McQueen geldiğinde zil takıp oynayan halka yaptığı küçük sürprizler.
1) Durup dururken 2 defa MTV ödetmek..
2) %2 KDV artışı...
3) ÖTV artışları...
4) Şans oyunları vergisi artışı
5) Konut kredisi faizlerinin arttırılıp, oranlarının düşürülmesi
6) Araç kredisi faizlerinin arttırılıp, oranlarının düşürülmesi
7) Dünyada Örneği olmayan Cep Telefonu kayıt haracının, bilmem kaç katına çıkarılması
8) Dünyada örneği olmayan yurtdışı çıkış harcının bilmem kaç katına çıkarılması.
9) Banka ve sigorta muameleleri vergisi arttırıldı.
10) Özel iletişim vergisi arttırıldı.
11) Vergi ve harçlar kol gibi zamlandı.
12) Yurdışı alışverişlerinde, üst sınırlar komik seviyelere düşürüldü.
13) Temettü stopajının tekrar %15'e çıkarılması.
14) Borsaya vergi getireceğim diyip borsayı çökertmesi, sonra şaka şaka vergi yok diyip yükseltmesi, sonra var lan var diyip tekrar çökertmesi, sonra şaka şaka yok diyip tekrar yükseltmesi...
Kulağımdan öp beni,
Gıdıkla beni,
Hoşnut kalayım... ''
https://x.com/cakmaustad/status/1870804070774010246
Dünyada hiç benzeri olmayan metotlar,önce nebat,şimdi ingiliz,yok aslında farkları,nasıl olsa tokmak uzunun elinde,beğenmediğine vur başına,tek adama yetkiyi veren bu halk başta emekli,emekçi,şimdi tuzağa düşmüş fareler gibi patır,patır patıranıyorlar kafeste,onların ateşine bizde yanıyoruz,bir müddet böyle giderler sonra gümmm olur,artkı o zaman ne zaman belli değil,tarih sayfalarında lanetten geçilmez okullarda ders niteliğinde okutulur,olanda ülkeye olur,ama ben yine umutluyum herzamanda umut vardır,bakmışız bir sihirli el değmiş,istiklal marşındaki deyim gibi,Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
'' Maliye Bakanlığı, çalışanlarına şirket araçlarını özel hayatlarında kullanma izni veren şirketlere, sağlanan menfaatin maaş gibi gelir vergisine tabi olduğu iddiasıyla vergi cezası kesmeye başladı. ''
https://x.com/etkilihaber/status/1871086080029827302
Batı yakasında yeni bir şey yok, bu kadar yozlaşmış bir sistemde, BİST'te te...vüz etmeye devam ediyorlar.!
Bu tabloyla BİST'in yükselmesi tuhaf olurdu.
Yalnız aylardır çok iyi kazandılar, KY'nin parası, hem hisse düşüşünden hem de enflasyondan dolayı çok ciddi bir şekilde eridi kuşa döndü.
Sanırım BİST'te zarar etmeyen kimse yok, iyice bıktırdı usandırdı.:rules:
Ciner Holding medya sektöründen çekildi: Habertürk ve Show TV el değiştirdi!
Park Grubu, Ciner Yayın Holding’deki tüm hisselerini Bilgi Üniversitesi ve Doğa Kolejleri’ni bünyesinde bulunduran Can Grubu’na devretti. Park Grubu, medya yatırımlarını sonlandırma kararı aldı. Ciner Yayın Holding bünyesinde Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT gibi yayın kuruluşları bulunuyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...-tv-el-2282104
Erdoğan: "Merkez Bankamızın brüt rezervi geçen hafta 163,5 milyar dolara çıktı ve şimdiye kadarki en yüksek seviyeyi gördü."
İslamın 5 şartı var siyasal dinciliğin tek şartı var Yılmaz ÖZDil
Adam usanmamış hepsini derlemiş her telden var :one:
https://www.youtube.com/watch?v=1GikVc2diDE
https://pbs.twimg.com/media/GffrK8cX...jpg&name=large
https://pbs.twimg.com/media/GffryNbW...jpg&name=large
Olağanüstü bir gelişme olmazsa zor dostum zor.
Adamlar almışlar kırbacı en az parayla en fazla parayı kazanma derdinde.!
Düşüş başladığından beri ne olduysa aynısı oluyor.
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Karesi ilçesinde patlayıcı üretilen fabrikada meydana gelen patlamada ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu: "Karesi ilçesindeki fabrikada meydana gelen patlamada 12 vatandaşımızın vefat ettiği bilgisi var."
Asgari ücret komisyonunun birazdan toplanacağı açıklandı , toplantı sonrası bakan açıklama yapacak
İşçi tarafı toplantıya katılmayacak / HaberTürk
TÜRK-İŞ: "Toplantıya katılmıyoruz. Bugüne kadar ne hükümetten ne de işverenden teklif gelmedi."
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı : 3 lü sosyal diyalog çerçevesinde toplantılarımızı gerçekleştirdik
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı : 2025 yılı geçerli olacak asgari ücret net 22104 tl
Asgari ücret te artış %30 ..
Çalışma bakanı : Devletimiz işçimizin , işverenin ve tüm vatandaşının yanında olmaya devam edecektir . Bundan sonrada çalışma hayatının tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz
Erdoğan : 2025 yılında asgari ücret, %30 artışla net 22.104 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.
Türk İş : Kabul etmek mümkün değil 1 yıllık belirlendi , 6 ay olsa bile kabul edilemez
Şimdi sıra geldi emekli ve çalışanların zamcığına,oda ne olacak %18,taş çatlasa 2 puan eklenir buda benden denilir,üstelik gerile,gerile kimseyi ezdirmedik enflasyona göre denir :he:
Alkolden alınan maktu vergi arttırıldı ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...93355974f7.jpg
Asgari ücreti az veya çok arttırmanın bir anlam ifade edebilmesi için asgari ücrete gelecek zammı bekleyip zam sonrası etiket fiyatlarını arttıranlara çözüm bulmalılar .. Onlara çözüm bulamayıp çalışanın üzerine bu kadar yüklenirsen çalışan bu ülkenin en önemli kitlesi onlara bu kadar yuklenilmez .. Bu yaptığınla arsızlığı & hırsızlığı alenen teşvik etmiş oluyorsun.. Zammi bekleyip hemen Ürünlere zam yapanlara çözüm bul asgari ücrete yaptığın zammı kimse konuşmaz ama şu an kuş kadar zam yapıp bu fırsatçılara çözüm bulmazsan insanları ezip bitirirsin .. Bu rakamlara 1 yıl boyunca insanların dayanması imkansız ..
Bugün bir tüccar ile görüştüm, Temmuz da 7 TL ye aldığı yemlik mısırı şimdi toptan 9.4 TL ye (%34) satıyor bu işi yaptığına pişmanmış, neden diye sordum? O kadar riske giriyorum, ambar parası, nakliye parası, işçi parası ve vergi ödüyorum, oysa paramı faize yatırsaydım daha çok kazanırdım dedi.
Ticari açıdan haklı.!
Birisi enflasyon demek AHLAKSIZLIK demek demişti, o kadar haklı ki; peki sabit gelirli emekçi, emekli ne yapsın?
Yapılan her hatanın, yapılan her ahlaksızlığı çekmek sanırım emekçinin kaderi olsa gerek!!!!
O zaman bunu kendisine reva görenleri hesabını sormalı ve hayatının her anında yaşadığı bu haksızlığı unutmamalı.!
Elimden geldiğince bir ürünü değerinden fazlasına satanlara hesabını soruyorum...:rules:
Vahşi kapitalizmi bulanlar bile burada olanlar karşısında saygı ile eğildiklerine eminim.
Öyle bir sistem kurdular ki, herkes istese de istemese de zengini daha zengin yapıyor.
Çünkü onlar yalılarda, saraylarda yaşıyor, uçakları, yatları, Mercedes'leri, Audi'leri, Ferrari, Bugatti'leri, kuş sütü eksik sofralar da yemekler yiyor, partiler yapıyor yani masrafları çok.
Ne diyordu değirmenci dayı ;
Bu nasıl çark ulan!
Buğday bizim,
Ezilen biziz.
Un olan biz,
Aç kalan biziz.
Şükür etsinler
Kader desinler
Bunuda bulamıyan var desinler
sonuç 400 bin yancıyı beslemeye devam.
Sudan ve süriyelileride.
burada TÜRKİYE oluyor TÜRK leri yıldırıp kaçırmaya çalışıyorlar gibi.
İşverenede maliyeti 34 bin lirayı buluyor derler yok artık.
Ben ise tasarruflardan sonra 800 avro açılımı olmalı derim.
Günaydınlar
Chp oylarıyla akp vekil seçilirse olacaklar ı hesap etmek zor her gün bu da olmazlar yaşanıyor.
benim burada 1. sıraya ve 3. sıraya deva saadet gelecek partililer konmuştu o zaman demiştim akp liler bunlar diye oy kullanmamıştım.
içim rahat lakin ÜLKEM için dahada endişeliyim.
Her yerden kaşınıyor ortalık.
Zor dostum zor,adam daha 3 senem var diyor,neden riske atsın durumunuda erken seçime gitsin,zaten ölümünede gitmez,nasıl olsa kapının kolunu çok sıkı tutuyor içeriye kimseyi sokmuyor,ha ilahi adalat kavramı devreye girer o başka,yoksa bundan kurtuluşumuz yok.