İşyatırımın alfa raporuna bakıyorum
Poly metalde yükselme potansiyeli %798 :)
Tabiki yeni duruma göre hedef fiyat vermemişler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
İşyatırımın alfa raporuna bakıyorum
Poly metalde yükselme potansiyeli %798 :)
Tabiki yeni duruma göre hedef fiyat vermemişler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yurtdışı hisse al sat vergi beyan edeceğim ancak türkçem yetmedi arkadaşlar.
Mükellefe İradı Sağlayanın Adı, Soyadı veya Unvanı (*) : heralde kendi bilgilerimizi giriyoruz.
Mükellefe İradı Sağlayanın TC veya Vergi Kimlik No (*) :
Gayrisafi İrat (*) elde edilen gelir demek istiyor yanlıs anlamadıysam.... burada IBKR'den çektiğim raporda Realized P/L alım satım komisyon düşmüş net kar haliyle var onu mu yazıyoruz yoksa komisyon hariç gelir mi
https://i.hizliresim.com/hcnh132.PNG
ytd
İrat "gelir" demektir. İradı sağlayan hangi şirket ise onu yazıyorsunuz. Örneğin Apple Inc. Vergi kimlik no olarak yabancı olduğu için 2222222222 gireceksiniz. Gayrisafi İrat kısmına komisyonu düştükten sonra net gelirinizi yazabilirsiniz teoride ama ileride belgesini isteyebilirler. IBKR komisyonu zaten 1-2$ bildiğim kadarıyla hiç onu bulaştırmayın derim.
Geliriniz alım satımdan kaynaklıysa hesaplarken Yİ-ÜFE endekslemesi yapmanız gerekiyor. Önceki konularda çok detaylı anlatımları var.
Zararlari da kardan mahsup edebiliyoruz ayni donemde ve ayni cins enstruman olma sarti ile...
Syg,
Yatirimda temel ilke herkesin gece rahat uyayablldigi enstrumana yatirim yapmasidir..
Syg,
Bu vergi olayı otomatik bir yazilimla sistemden yapilsa keske o kadar cok hesap kitap yapma baslik kafa karistiriyor