bir süredir
alt turuncu alan-üst turuncu alan sınırında devam ediyoruz,..
üste geçersek biraz rahtlarız,...ancak görüntü zayıf devam ediyor,..
Printable View
gram ve ons altın
günlüklerde şu an için satıştalar, bakalım satışta devam edecekler mi?
bunlar uzunca süredir haksız şekilde yükselenlerdi,...bu nedenle bunların ters yüz olmasına önem veriyorum?
bunlar ters yüz olduğunda coinler atağa geçerlerse, keza gelişmekte olan borsalar diye bir düşüncem var,..şu an coinler aşağıdalar,
ons düşerken, coin çıkacakmı, bu son fed/fomc taki beklentiyi artık gerçekleyebilirmi?
ayın 18 in son fed den bu yana bu beklenti gerçekleşmedi ve ons gram yükselen oldular,...
coinler toplantı öncesine almışlar ama toplantı sonrasına yataya sarıp baskıda devam etmişlerdi,..
akşamada powel konuşması var,...sıktı artık,...konuşma değil hareket istiyoruz,..
bu dünya ya batsın, ya çıksın,
madem aksiyon aldın öyleyse bu hayata geçsin,...
https://i.hizliresim.com/5gt4ij1.jpg
BTC
mavi yelpazeden itibaren önü bom boş,...bu ne zamdır böyle, yeni bir durum değil,..
ama giden varmı yok, çünkü bir sihirli el 2024 başından beri bunu bırakmıyor,
neden şu idi, globalde yükselen dolar,..ve bu FED üzerinden işleniyordu,
ara işareti askıda 5.25-5.5 bandında olan faizdi,..
bu son fed/fomc ta askı hali terkedildi ve beklenmeyen şekilde iki basqamk birden indirildi,..
ancak buna rağmen 18 eylül fed/fomc sonrasında belki tuzak son demler ama ons yükselen oldu,..
ons ve grama baktığımızda öncesini bırakım sadece 2024 başını ölçü alsak hep yükselen,..
yani Tr adına konuşursak Tr de ekonomiden finastan anlamayan ne kadar kavruk varsa
bunlar para kazandılar,...bilenlerin ise al/sat larda pusulası şaştı,..borsada yan kaadlarda tarumar oldular,..
şimdi işte fed/fomc sonrası bu değişebilirmi, kazanç kavruklardan işin ehline geçermi,
yoksa kavruklar muhabbetlerde sizi konuşturmaz bakın, altın aldım kazandım der suratınıza,..
o yüzden bunlara okkalı bir tokat istiyorum, çokmu şey istiyorum,
şöle suratlarına suratlarına,..
buda ons un çöküşünden geçiyor,..
yani fed askıda olan faizler üzerinden kendi parasını yüksek tutarak prim dağıttı,...
istediki globalde USD yüsksek olsun ve bu savaş ve çatışma ortamanda bana biat sağlasın,..
işte önce verdiği dış ticaret açığı, sonrasında resasyon ihtimali ve daha önemlisi piyasa proflarının artık isyanı,..
çünkü
bunlarada teknoloji öncülüğünde SP de ağızlarına sus payı verilmişti,..ama artık teknoloji kurtarmıyor sp yi,
faizler indiğinde teknoloji hariç diğerlerinin dipten bir yukarı atağı gelmeliki sp kurtulsun,
fakat son aykata İsrail öncülüğündeki riskler faiz indirimine rağmen onsu bir süre daha yelpazeledi,..
işte bu değişcekmi fed/fomc değişecek dedi ama piyasa şimdilik sell lemiyor,
işte takipteyiz ons efendiyi,..sell leyecek mi
9L de zamanda son iki haftam, bu hafta buna dahil,...
7 hafta boyunca bir iki küçük başarı dışında yatay bir bantta hareket ettik,..
kalan 2 haftadayız,...bölge olarak short bölgedeyiz, bu njedenle gelen long yönlü ataklar tepki maiyetinde,..
bunun sınırı da rakam üçlüm, üçlünün üstü long bölge çünkü,..