Originally Posted by
ekserji
Merhaba,
Bence İsrailli mecbur kalmadıkça, ABD ve Avrupa gibi bir alternatifi varken Türkiye’ye gelmez. Yönetim olarak da halk olarak da çok birbirimizi sevdiğimiz söylenemez.
Enerji fiyatlarının artması ülkemiz için kötü bir durum. Tekrar enflasyon dalgası yaratabilir. Zaten devlet teşvikleri ile bu fiyatlarda zar zor tutuluyor. Alarkoya yarayabilir. Kömür maliyetleri aynı iken enerji fiyatlarının artışı olumlu etkiler.
Gelecek açısından ise BOP’un adım adım ilerlediği düşünüldüğünde İran’dan sonraki hedef biz olacağız. Bu nedenle İran ile birlik olunması gerektiğini düşünüyorum. Aksi durumda Müslüman alemi bölünüp parçalanıp yönetilmeye devam edecek. Demek istediğim savaş açmak değil ama en azından ticareti kesmek logistik zorluklar çıkarmak üsleri kullandırmamak tepkileri verilebilir ki Müslüman alemi maaşallah tam tersi bibirlerini kırma yarışındalar.
Bence İran’a olanları Türkiye kendine oluyormuşçasına düşünüp gelecek projeksiyonlarını bu durumlara hazırlamalıdır. Balistik füzeler konusunda çok büyük araştırma ve geliştirme yapmamız gerekiyor. Bu tarz uzak ülkelere verilebilecek en net cevap balistik füzeler ile olacaktır.
Türkiye’de son günlerde devlet kademesinin tarım ve enerji sektörünü savunma sanayi gibi stratejik değerlendirmeye alması olumlu gelişmelerdir. Ülkemiz tarım, hayvancılık, turizm, ticaret ve güçlü savunma ile gelişecektir.
En iyi savunma caydırıcılık ise savunma sanayinin önemini iyi anlamamız gerekecek.
Saygılar.