şöyle bir geriye taradığında foruma yazan bile yok neredeyse, attım yazıyı 1 saat içinde inanılmaz ilgi.
şaşırtıcı :) hadi bunu okuyanların takdirine bırakıyorum
Printable View
Verdiğiniz saçma örnek nedeniyle temel mantık konusunda sıfırın altında olduğunuzu düşündüğüm için aşağıda şartları olan Hillside kira sözleşmesinde Algyo'nun her zaman için Attaş'tan daha yüksek gelir ve kar elde edeceğini anlamanızı imkansız buluyorum.Yine de matematik bilen kişiler için paylaşayım. Anlamazsanız ilkokul öğretmeninize sorun, belki size anlatabilir. 😜
Yıllık sabit İşletme Bedeli 2.582.000 (Y/İkimilyonbeşyüzseksenikibin) USDdir.
Yıllık ciro üzerinden hesaplanan, T.C. Çevre ve Orman Bakanlığına Mal Sahibinin OTEL için ödeyeceği %2 (Y/yüzde iki) işletme bedelini,
Yıllık olarak T.C. Çevre ve Orman Bakanlığına Mal Sahibinin OTEL için yatak başı maliyet bedeli üzerinden ödeyeceği arazi tahsis bedelini ve
OTELin yıllık Brüt İşletme Karı tutarı 3.500.000 (Y/Üçmilyonbeşyüzbin) USDyi aşması halinde, aşan kısmın %50'sini yukarıda yazılanlara İlave İşletme Bedeli olarak Mal Sahibine ödeyecektir.
Elimde tek lot Algyo yok ama 4-5 sene elimde tek hisse olarak tuttum. Arada başlığına bakarım, genelde kaliteli paylaşımlar olduğu için çalı arkasından izlerim. Hissenette aktif olduğum son 1 yılda, bu başlık özelinde böyle bir bilgisizlik görmedim. Müdahale etmesem Algyo’nun o kadar ekmeğini yemiş biri için nankörlük olduğunu düşünürdüm. Bunu da okuyanların takdirine bırakıyorum. 😉
öncelikle sizin örneğinizden hareketle anlamanız için benzer şartlarda bir örnek verdim, yoksa bu şekilde bir örneği bir çocuğa anlatırken ancak kullanırım.
yıllık kira bedeline bakıldığında pekte algyo lehine bir sözleşme olmamış gibi görünüyor. 50m dolar + tadilat(ne olacağını bilmiyoruz, sürpriz)
algyo zaten yıllık 50m dolar için 3m dolara yakın faiz alıyordu, üstelik hiç bir şey yapmadan. BİRDE tadilat masrafı, BİRDE kirayı tadilat sürecinde almayacak (3 yıl)
ee bu şirket zarar etmiş, resmen nakiti ATTAŞa sermaye olmuş.
bu harcanan paralarda sizlerin birikmiş karları
doganidas.
Topiğe hereket getirdiğin doğru.
Farklı mecralarda da benzer yazılarını görüyoruz.
Bu hissenin gerçek yatırımcısı çilekeştir doğru ama bilgili ve bilinçlidir de aynı zamanda. Finansal okur yazarlığı da ortalamanın üzerindedir. Malının değerini ve hesaplamasını da iyi yapar. Biraz da sağlamcıdır.
Hani yazarken dayanaksız ve sallama yazıları gerekli tepkisini de verir prim de vermez.
Algyo ,Bodrum Hillside için Attaş ile kira kontratı yaptı da ben mi görmedim ?
Akmerkez'in sermayesi , yemek katındaki tostçuya sermaye olmuş diyelim.
Hoşbuldum :)
diyelim ki ben kötü niyetli biriyim, yalan da söylüyorum, buradaki herkeste kapasite olarak benden iyi olduğuna göre, finansal okur yazarlığı üst düzey olduğuna göre beni hiç kale almamaları gerekliydi. ben bir şirketin iyi olduğuna eminsem, kötü bilenlere, yazanlara pek itibar etmem.
siz de dahil herkes bana ayar vermeye çalışıyor, yazdıklarımın aksini iddia eden yok. çilekeşim, bilinçliyim gibi şeyler altı doldurulması gereken şeyler.
bakın diyorum bu tadilat harcamalarını ATTAŞ'ın yapması gerekir, bir yanlış var bu işte. lamba yanmıyordur onu yanacak hale getirsin sorun yok, ama o lambaya kristal avize takılacaksa bunu ATTAŞ'ın yapması gerekir.
kiralama tarafı şeffaf olmuyor, belki bir başka firma daha yüksek fiyattan kiralamaya razı, yaptım oldu hoş bir şey mi?