Originally Posted by
pilavli
Yiyecekleri kısıtlamak sizi zorluyor ve mutsuz ediyorsa yapmayın, vücut sağlığı kadar ruh sağlığı da önemli, mutsuz olunca da strese giriyorsunuz ve bağışıklık sisteminiz zayıflıyor.
Sizi mutlu eden şeyleri ölçüyü kaçırmadan yiyin, faydası zararından çoktur. Başka nedenle ölür gidersiniz yaşarken tadını çıkarmak lazım eziyete gerek yok.
Bir akrabama kanser teşhisi konmuştu, 4. evre, yakınları hemen başladılar organik şeyler yedirmeye, brokoli, sebze çorbaları, haşlamalar vb. Adam da kırmızı et, kızartma, atıştırmalık falan sever. Yedirmiyorlar onları eziyet ediyorlar adama. Doktor da pek öyle bir şey dememiş sağlıklı beslensin demiş bunlar kendi kendilerine süper sağlıklı diyet uygulamaya başlamışlar. Bir gün toplandık evinde herkes çay kahve içiyor buna yok, adam kahveyi çok sever ama vermiyorlar dayanamadım patladım bıraksanıza istediğini yesin içsin niye kahve vermiyorsunuz, kafeinsiz kahve falan aradılar küçük bir şey yapıp tadımlık verdiler. Adam surat bir karış oturdu. O kadar üzüldüm ki, sonra çok söylendim adam kanser zaten olan olmuş bırakın istediğini yesin içsin mutlu olsun, yakın akrabalarını geçemedim maalesef dinlemediler beni. Bir kaç ay sonra vefat etti zaten, son bir ay da midesine de yayılınca hiç yiyemedi serumla beslendi, aç öldü adam, son günü konuşamıyordu yatakta el işaretiyle üç gündür açım diye anlatmıştı.
Cenazesinde kıymalı pide yiyoruz evinde, herkes rahmetli de pideyi çok severdi dedi durdu, adama sağlığında yedirmediler arkasından severdi diyorlar iyice boğazıma oturdu pide, keşke yiyebildiği kadar yeseydi.
Benzer durum, kayınpederim kendisine bakmazdı, yaşlılığında çok düştü hayat kalitesi, sigaradan kalp ve ciğerleri mahvolmuştu, son zamanlarında doğru düzgün nefes alamıyor, hala sigara içmeye çalışıyordu, akrabalar kızıyor bıraktırmaya çalışıyor ben ellemeyin içsin bu saatten sonra bırakılmaz dedim, doktoru da aynısını söylüyordu bırakmaya vücudu dayanamayabilir içsin diyordu.
Neyse son ana kadar içti mahrum kalmadı zevkinden.