ben dusundum......çok tecrubesız arkadas var.....olayları anlayamayan
Printable View
tamamiyle öneri demeyelim
ayrıca ihtiyacı olmayanlar için yatırım dedim. yoksa git al hemen viopa göm demedim. sn. TCM
şartları yazmıştım zaten
eğer herkes böyle düşünüyor ise 10 dakika sonra sileyimde kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim. sizde alıntınızı silerseniz sevinirim.
teşekkürler
teknik durum olumluydu longlar için hatta günlük ala mı geçecek acaba diyordum,abd zorlayınca yine negatif oldu ,yine de 88000 altında kapatmazsa günü bir ümit olabilir........ytd
"fed parasal genişleme yapacak dolar 5 tl olacak.. "
alooo..wtf..neden dolar aksi yönde gidiyor ?? hani 5 tl olacaktı.. ? bu 7 ye gidiyor..
neticede sağdan da baksan soldan da baksan sonuç değişmiyor.. berbat yönetim.. vesayet rejimi..sonuçlar şaşırtcı değil..
"ceteris paribus" diye bir ifade var.. diğer tüm şartlar eşitken, aynıyken manasında.. bir karşılaştırma yaparken..
bu nedenle fed e bakıp TR ye reçete kesenler yanılmaya devam edecek.. zira şartlar aynı değil.. iki farklı ülke.. iki farklı yetenek seti.. birisinin para basması ile diğerinin para basması ve likidite aynı şey değil.. kriz önlemleri bile farklı.. birisi vatandaşını düşünürken diğeri vatandaşından ekstra para almaya çalışıyor.. birisi dayanıklıyken diğeri parasını yıllarca israf etmiş manasız projelere betona gömmüş.. farklı bir sonuç beklemek gereksiz..