nasıl yok kardeşim , vahim iddialarda Marka yatırım holdingin yönetim kurulu başkanı Mine Tozlu Sineren in ismi geçiyor mu , geçiyor
Hiç bir savcı bu bayana gel kardeşim ne diyorsun bu konularda diye sormazsa , şaşırmaz mısın gerçekten
Printable View
Borsa Gündem gazetesinin sahibi Orhan Pala ve Hürriyet ekonomi yazarı Burak Taşçı'nın rüşvet olaylarına karıştığını ve borsa manipülasyonu yaptığını iddiaları ardından;
Hürriyet, Burak Taşçı'nın tüm yazıları kaldırdı!
Suç duyurusunda bulundum.
Belgeler,yazışmalar,istenen rüşvetler,çözülen işler ayyuka çıktı.
Gülşeni hemen tutuklayan SAVCILARI göreve davet ediyorum.
Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt
iddialarda ismi geçen Mine Tozluya ait olduğu belirtilen hesapta yeni twitler
-----------------------------------------------
Bu ülkede istemek ayıp değil vermemek ayıp olmuş. İsteyen bir yüzü değil vermeyenin yüzü kaplara olmuş! Ortada bir rüşvet pazarlığı falan yok! İstediler..istediklerini alamadılar. Bir kadını tabiri caizse kopartma çalıştılar kopartamadılar.
itibarsızlaştırmak için her türlü şeyi yaptılar. Savunma dahi almadan ceza üstüne ceza verdiler. Evet bu ceza haksız yere verilmiş ama bizden çıktı dediler. Para alamayan gazeteciler zamanında para verseydin yazmazdık dediler. Haberleri silmek için bile para istediler
Tahtadan bir lot dahi alıp satmayan “borsa patronu olmayacağım ben şirket patronuyum “diyen kadını diğer borsa patronları gibi zannedip paylaşmak zorundasın paylaşmazsan olmaz dediler.
Spk başkanıyla görüşmek için talep ettiği her görüşmeyi rededip malum rüşvet kanalına yönlendirdiler.Hangi şirketin sermaye arttırımı 8 ay bekletildi. Ve olumsuz gerekçelerinin hiç bir maddesi sermaye arttırımı ile ilgili değil!Başkan rüşvet vermedi diye yatırımcı cezalandırıldı
https://twitter.com/minosetim/status...aqFc-dGAbcGZng
Sedat Peker’in rüşvet ve yolsuzluk ifşalarından sonra adliyelerde telaş var. Ne acı ki telaşın nedeni soruşturma başlatıp hısızlardan hesap sormak değil. İlk erişim engelleme kararını kimin vereceğine ilişkin bir telaş.
https://twitter.com/perapea/status/1...aoIsrY7jGak0vg
Tanınmış avukatlardan Turgut Kazanın kızı avukat Aslı KAZAN
Neyse bu kadar yeter , hadi hayırlı tıraşlar grafiklere bakmayı ihmal etmeyin
hiçbir gazetecinin yapmayı aklına bile getiremeyeceği bir şey yaptım. arada kaybolur ya da dikkat çeker bilmiyorum. derdim tarihe not düşmek... istatistiklerle geldim, okuyanlara şimdiden müteşekkirim. umarım bu çalışma, bir yerlerde bazı kişilerin işine yarar. ilgili başkanın dönemine ait spk bültenlerini nisan 2018-nisan 2022 taradım ve bedelli sermaye artırımlarını çıkardım. buyrun...
2018 yılında 27 adet 6.847.937.000 tl tutarlı bedelli sermaye artırımı yapılmış.
2019 yılında 23 adet 2.765.267.417 tl tutarlı bedelli sermaye artırımı yapılmış.
2020 yılında 42 adet 6.232.325.441 tl tutarlı bedelli sermaye artırımı yapılmış.
2021 yılında 52 adet 12.959.321.331 tl tutarlı bedelli sermaye artırımı yapılmış.
2022 yılında 11 adet 4.490.794.900 tl tutarlı bedelli sermaye artırımı yapılmış.
bu süre zarfında toplam 155 adet 33.295.646.089 tl tutarlı bedelli sermaye artırımı yapılmış. bist şirketlerinin ortalama halka açıklık oranı %43 olduğu dikkate alınırsa, bu ortalamadan bile hesap edildiğinde bu şirketler halktan yaklaşık 14 milyar tl toplamış. ortalama kurlar üzerinden hesaplarsak bedelli sermaye artırımı için halktan toplanan para yaklaşık 2 milyar dolar.
analiz bitmedi tabii. bu süre zarfında birden fazla bedelli sermaye artırımı yapan şirketler var. tam 34 şirket bu süre zarfında birden fazla bedelli sermaye artırımı yapmış. 3 kere bedelli sermaye artırımı yapan şirketler katmerciler 627.500.000 tl, odaş 1.264.250.000 tl, tskb gyo 500.000.000 tl, türkiye kalkınma bankası 1.200.000.000 tl ve bursa çimento 1.394.184.192 tl. dikkat çeken bir bilgi de ihlas grubu şirketlerinin yaptığı bedelli sermaye artırımları... ihlas grubu 5 ayrı şirketi ile 6 adet toplam 2.318.691.111,62 tl tutarlı bedelli sermaye artırımı yapmış.
ilginç bir bilgi daha. yeni başkan döneminde toplam 5 aylık sürede yapılan bedelli sermaye artırım adedi sadece 2 tane ve 85.187.500 tl tutarlı.
bu bilgileri, bu süre zarfında bedelli sermaye artırımına katılarak mağduriyet yaşamış olan yatırımcılar kullanarak başlığı şenlendirebilir.
teşekkürler...
Ekşi sözlükden alıntıdır..
https://eksisozluk.com/entry/141830531
.................
Şu düşmeyen borsa icadı , para basılıp yabancının tüm malının abidik ekonomik uygulamalar ile illallah ettirilip alınması ondan ona hop hop önce hint dendi sonra katar parası yok rus parası cart curt adı altında yurtdışından içeri sok swap larla çevir babam çevir , şişir babam şişir Sonra bi ani gece yarısı yada hafta sonu kararı ile güm..düzenini kim anlatacak bakalım..
Döviz faiz borsa üçgeninde BİLEREK İSTEYEREK yapılan oyunları falan..
Son aylarda tüm bedelli ler iptal edildi neredeyse...
Demek ki birileri olayları gördü..
Kendini sağlama alıyor.
Bence korkmasına gerk yok bu ülkede..
Yiyen yidiğiyle kalır..
Borsa gündem mesele çok spekülatif haber yapıyordu şirketler hakkında..
Nerdeyse halka da açılacaktı Bi ara
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.