evet iyi açıklamış arkadaş. maksat küçük yatırımcı zarar görmesin. 3-4 sayfa öncesinde biri 5 TL den atlamış ne yapayım diye soruyordu. bu tip adamlara bu tip kağıtlara bulaşmayın diyorum. ben 5 sene önce ucuz bulup bulaşmıştım. hisse hala aynı seviyelerde. 5 yılın enflasyon ve faizini düşünürsek bu hissenin milleti sövüşlediği gayet açık ortaya çıkıyor. en basitinden 5 yıl önce dolar alıp kenara koysaydım, hissenin olması gereken seviyesi 6 TL.
4 yıl önce ADESE de milleti sövüşleyen yine bu adamlar. 4 yıl önce SELVA borsadan pahaanmış ADESE hisseleri satın aldı. ucuz ittifak dururken neden pahalı ADESE alıyorsun denmemesi için ve bugünlerde operasyon yapmak amacıyla 3 TL den ittifak hisseleri de aldılar. (4 yıl önce 3 TL den aldıkları ittifak hisselerini geçen hafta 3,5 - 4 TL den sattılar. peki kime sattılar bu yüzde 10 hisseyi?, tabiki de operasyonu yapacak olan gruba. yani AKDERE - KIVRAK ortaklığı grubuna. bir kaç aya operasyona başlarlar diye tahmin ediyorum. küçükler akın ederse aşağı verirler, akın etmezse yukarı çıkarırlar. borsada bu işler böyle dönüyor)
neyse gelelim 4 yıl önceki ADESE operasyonuna!
SPK dan dolandırıcı rütbesi alan yönetim kurulu üyesi Murat KIVRAK ile kardeşi FERHAT KIVRAK önce ellerindeki ittifak hisselerini satıp ADESE aldılar borsada.sonra Adeseyi araplara satacağız haberleri yaptılar. küçük yatırımcıları bu haberlere boğdular. opsiyon sözmeleri adı altında haberler gazeteleri süsledi. daha sonra ittifakın iştiraki SELVAya yüksek fiyattan ADESE aldırdılar. bu arada ellerindeki adese hisseleri de iyice değerlendi. daha sonra MURAT KIVRAK KAP'a bir haber gönderdi. elindeki hisseleri satmak aamcıyla bir arap şirketi ile görüştüğü haberiydi. ADESE hissesinin fiyatları iyice arttı. sonra KAP'a bir haber daha gönderip elindeki hisselerin tamamını borsada sattığını açıkladı. ne holdingin ne de kendisinin adesenin araplara satışı ile ilgili geldiği noktayı açıklamadı. operasyon başarıyla tamamlanmıştı. bu satışta yüzde 80 karla çıktı. bir yılda yüzde 80 kar etmişti. tabi bu sadece murat kıvrağın açıkladığı rakam. birde kardeşinin açıklamadığı rakamlar var. acaba o, borsada yüksekten yüzde kaç ADESE satmıştı?
gelelim SELVA'ya aldırdıkları hisselere. SELVa geçen yıl sattı elindeki ADESE hisselerini. kıvraklar gibi yüksekten satmadı. düşmesini bekleyip sattılar :) sözde bu adamlar holdinge kar ettiren yönetim kurulu üyeleri. ettirdikleri kar mı zarar mı siz hesap edin!
geçen hafta da SELVA 4 yıl önce borsadan ortalama 3 TL ye topladığı hisseleri yok pahasına 4 TL den satıverdi. kime? yine kendilerine! adamlar hissenin fiyatını artırmadan bir haftada yüzde 10 topladılar! normal koşullarda selva ellerindeki hisseyi topluca satmasaydı, normal koşullarda yüzde 10 toplamak için hissenin fiyatını 6 -7 tL ye taşımaları gerekirdi.
işte tüm bu olup bitenler yüzünden diyorumki, küçük yatırımcılar bu hisselerden uzak dursunlar. gidip güvenilir sahipleri olan hisseleri tercih etsinler. böyle yüzde 10 u 2 günde el değiştirdiği halde yükselmeyen hisselere paralarını koymasınlar. bu illa düşecek manasında değil. kumar oynarlar! kumarda kazanmak da var, kaybetmekte. oysa borsanın mantığı kumar değildir.
kumar oynamak isteyenler gitsinler kıbrısta kumar oynasınlar. bu alçaklara para kaptırmasınlar.