döviz ayı piyasasına girdi petrol girdi bu hisse normal şartlarda bundan faydalanan bir şirket ama tepki vermiyor...
Printable View
döviz ayı piyasasına girdi petrol girdi bu hisse normal şartlarda bundan faydalanan bir şirket ama tepki vermiyor...
Bu hissenin en büyük hikayesi siyasi iktidar değişikliği olacaktır. Kamu ile ilişkili tüm kurumlara çöreklendiler. Yedikçe gözleri doymuyor. Ayhan karayama gitti Fahrettin poyraz geldi ne oldu? Aynı zihniyet aynı anlayış. Bu şirketlerden mevcut siyasi güce kaynak aktarılmasa bu şirketler bu hale gelmez. Gübreye %100 zam geldi, kur 7 küsürlerden neredeyse 5’e geldi ve hala hisse düşüyor. Ama olsun önemli değil. Ben ya herro ya merro diyorum. Bu dünya sultan Süleyman’a da kalmadı kimseye kalmaz. Sürekli elime geçen para ile alıyorum bu hisseyi. Maliyetim 3 TL oldu bugün itibarı ile. Bu parayı gözden çıkarmışım batarsa da batsın. Ya kıçı ile inatlaşan altına yapan olacağım ya da azimle kakasını yapan beton deler olacağım
Gübretaş'ın artık arpalık olduğu ayan beyan ortadadır. Genel yönetim ve pazarlama gideri adı altında milyonlar harcanıyor hesap soran yok. Ben bu şirkete yatırdığım birikimimi aynı sizin gibi gözden çıkarttım ve dolandırıldım gözüyle bakıyorum. Dolandıran ekibin başında ise başta İbrahim Yumaklı geliyor.
Gözü doymak bilmez insanlara 4 milyar tl cirolu şirketi emanet edersen olacağı budur.
Devlet memuru zihniyetiyle şirketin kar edemeyeceği ortada. Sonuç olarak özelleştirilmesi gerek, yapılırsa taliplisi çok olur hele altın madenini de katarlarsa. Devletin bu ara paraya ihtiyacı var, şeker fabrikaları yerine bu şirketin özelleştirilmesi gerekirdi. Tabii Bagfaşın sahibi gibi birine satılmaması şartıyla. Oyak grubuna satılırsa ki olası çünkü onlar nakit zengini, Ererğlinin kasada 9 milyar nakit mevcut. Ben buradan yetkililere öneriyorum. Düştüğü fiyat seviyesi ve altın madenine sahip olması nedeniyle izlenmesi gereken bir hisse. Kısa vadede İrana yaptırım konusu önemli. Suudi velihatın kasaplığının ortaya çıkmasından sonra İran konusu da uzlaşmayla biter diye bekliyorum, Trump ın yeni uçak siparişlerine ihtiyacı var ekonomik yavaşlamayı telafi için.
Altın madeninin olduğunuda nerden çıkarttın bu şirket yönetimi kendi malına sahip çıkamazken hemde maden kozaya gider bu zihniyetle dolayısyla bana kalırsa özelleştirseler çok iyi olur ama altın yumurtlayan tavuğu kimseye yedirmezler nasıl olsa kendileri yiyor
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://fertilizerworks.com/sites/def...ber%202018.pdf
haftalık üre fiyatları.....
petrol fiyatları 85 dolara çıkınca arkadan üre fiyatları da tekrar 330 dolara kadar yükseldi....petrol fiyatlarının düşmesi üre fiyatlarınında tekrar düşmesi demek.....üre fiyatları düşünce gübretaş düzeliyor razi kötü bilanço açıklıyor....üre fiyatları artıncada razi kar açıklıyor gübretaş zarar açıklıyor....kısır döngü var.....kısır döngüden kurtulmanın tek koşulu fosfat yatırımı....hammadde fiyatlarından etkilenmeyecek bir sistem gerekli....