adam yeşilçamı toplamış be, paraya acımamış.
https://www.youtube.com/watch?v=4wrrE3dPeM0
Printable View
adam yeşilçamı toplamış be, paraya acımamış.
https://www.youtube.com/watch?v=4wrrE3dPeM0
ABD nin kirsal kesiminde evler cok ucuz tamam bu dogru
ABD nin Istanbula benzeyen sehirlerinde fiyatlar asiri yuksek bu da dogru
ABD deki kirsal kesimdeki evi Istanbul daki evle karsilastirmak yanlis
Peki nasil karsilastirma yapilir?
Hemen yapalim
ABD de istanbula benzeyen iki sehir var. NY ve San Fransisco
Yazmaya gerek yok, Istanbulda ki ayni evin fiyatinin 5 katini versen aynisini bu iki sehirden alamazsin.Hemen asagidaki linke bakiyoruz. Bu kiralari gostermis.
https://i.hizliresim.com/Mapzkk.png
Istanbul neden bedava anladinizmi simdi
Asagida satilik bir ev verelim hemen
Adam 2.3 milyon dolara evi satmis.
http://www.sfgate.com/business/netwo...photo-13136204
Ama ben ne kadar yazsam bos. Siz yine internetten ABD nin kirsal kesimindeki ucuz evleri gostereceksiniz. Ama onlarin hicbir anlami yok. Dagin basinda kim yasar?
Eger ABD nin dagin basindaki evini TR deki ev ile kiyaslayacaksan bende sana Nevsehir in koyunde sifir yapilmis villayi gosteririm 200 bin dolara alabilirsin belkide 100 bin dolara hemde emlak vergisi sifira yakin
Istanbul bedava TUrkiye bedava cunku fiyatlar cok dusuk cunku emlak vergisi yok gibi bir sey
Merak etmiştim nerede kaldınız diye . :) Göktürk`ü bilirmisiniz ? Aslında ABD standartına göre şehirden uzak eskiden tam anlamıyla mandacı köyü şimdinin metrekaresi 2000 usd`a satılan site apartmanların olduğu bir yer. Kıyaslama buna göre yapılmalı ama ABD`yi bilmiyorum siz söyleyin Newyork merkezden uzakta böyle bir countryside da kaç paraya ev alınabilir ? Apartman zaten yoktur herhalde...
" İzlanda'dan 3 gol yedik diye millet öfke krizlerine girmiş. "Nasıl oldur da 300 bin kişilik ülke bize kendi sahamızda 3 çeker" miş.
İzlanda'da asgari ücret 2600 USD, sende 397 USD
İzlanda'da ortalama yaşam süresi 82 yıl, sende 73 yıl.
Senin çocuğun üniversiteye girmek için 6 yaşından itibaren yarış atı gibi sınavlarla boğuşur, sen etüt, dershane özel hoca vs ye avuç avuç para dökersin, İzlandalının çocuğu liseyi bitirdimi, Tıp gibi bir kaç branş dışında, istediği üniversiteye elini kolunu sallaya sallaya girer.
Sen her gün 3-5 evladını şehit diyerek toprağa verirken, İzlanda en son 2.dünya savaşında asker kaybetmiş.
Hasıl-ı kelam sen;
"Ulan ben eşşek gibi çalışmama rağmen neden İzlandalının altıda biri kadar kazanıyorum?"
"Heriften neden 10 sene daha az yaşıyorum?"
"Herifin çocuğu istediği üniversiteye girerken benim çocuğumun okumak için neden canını çıkartıyorlar?"
"Herifin oğlu uçağın VIP bölümünde dünyayı gezerken neden benim oğlumun cenazesi kargo bölümünde evine yollanıyor?"u dert etmeyip de üç gol yedim diye çıldırıyorsan, af buyur ama geri zekalısın güzel kardeşim.. "
K.BAHADIR
durumumuzu hatırlatıyim
ABD de koy diye bir sey yok kasaba var.
Ama bu kasabalarda ne adam gibi bir alisveris yeri ne koy pazari ne tarih ne sanat hicbir sey yoktur. ABD nin bir iki eyaleti haric iklimi cok cok kotudur. Yani yerel yiyecek diye bir sey yok. Dagin basina git hala mcdonalds
Simdi NY tan ne kadar basarsan bas hep boyle ciftlikler goreceksin koy yok kasabamsi yerler var. Oyle yerlerden ev almaya kalksan ne bilim 200 bin dolara cok buyuk arazisi olsan eski ciftlik evi alirsin
Ama hayatla ilisigin kesilir sosyal hayat sifir. ABD cok buyuk bir ulke. Senin benim gibi insanlar hep sehirlerde apartmanlarda buyudugu icin hep kalabalik gorme istegi var yapamayiz biz oralarda
O yuzden bende buyuk sehir sectim. Yukarida demek istedigim Ege kasabasinda alacagin 100 bin dolarlik guzel bir yazlik bahceli ve yeni olur babalar gibi yasarsin ve bes kurusta emlak vergisi vermezsin
ABD de hic anlatmiim yok boyle bir eslesme
Validebağ konakları diye bir reklam çıkıyor televizyonlarda ve Kız kulesine *yürüme* mesafesinde olduğunu bas bas bağırıyor. Bölgeyi bildiğim için google earth ten baktım Validebağ konakları ile Kız kulesi arası *en kısa* yol tam 3.7km , hızlı bir yürüyüşle 50 dakika sürüyor. Bu biraz insanlarla alay etmek gibi olmuyor mu?