MB bakanı CB na ancak ulaşmış olabilir. Biliyorsunuz CB yeni kabine için çok meşgul...
"Bankada Türk Lirası parası olanlara yönelik olarak teşvik edici adımlar devam ediyor. Türk Lirası mevduatlardaki stopajda indirim süresi 2 ay daha uzatıldı."
Türk Lirası olarak bankaya yatırılan mevduatların artırılması ve teşvik edilmesi için geçtiğimiz Ekim ayında devreye giren ve 31 Mart 2021'e kadar uzatılan Türk Lirası mevduata stopaj avantajı 31 Mayıs 2021'e kadar uzatıldı.
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...diyor-41777137
resmi gazetede yayınlandı :cool:
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0210401-15.pdf
nisan ve hatta mayısta faiz indirimi rafa kalkmıştır bana göre. yaz aylarında da dolar ve tahvil faizleri izin verirse indirime başlayabilirler ki ben sanmıyorum.
Zamanlama bana göre anlamlı oldu. Daha önceki mesajımga kısa bağlamayı düşündüm ama; yaz girişi gibi olacağı için altı ay bağladım dedim. Stopajın uzaması da 31 mayıs yani haziran başı. Haziran başında uzama kalkar yine haziran ortasında Para kurulu toplantısında faiz düşürülürde şaşrmam. Tabii bu arada o zamana kadar ki gelişmeler de önemli. Ben mevduatı dün bağladım. Bozsam zararım pek olmaz ama gerek duymuyorum.
Buradaki arkadaşlarım %90'ı, konuştuğum bankacıların hemen hepsi neredeyse %100 bir eminlikle stopajın uzamayacağını söylüyorlardı, demek ki bu ülkede hiçbir şey kesin değil. Yatırım kararı alırken tamamen kendi iç sesimize göre hareket etmemiz gerektiği de ortaya çıktı. Herkesin her şeyi çok iyi bildiğini zannederek kimseden etkilenmemek en doğrusu.
Ben şahsen bekliyordum, son 10 gündür yaşanan agresif hareketlerden sonra faiz indirimi yapamayacaklarını anladılar, ortalık yatışana kadar düzeni aynen devam ettirelim yara saralım moduna girdiler. Bir sonraki hamleleri muhtemelen faizi aynen sürdürmek ancak stopajı kaldırarak örtülü bir indirim yapmak olur. Ellerinde yine çaktırmadan faiz indirme silahı bırakmış oldular yani.
Dün akşam saat 16:00 da dolar gevşemeye başlayınca kafama dank etti.
Olumsuz bir haberse (stopaj uzamayacaksa) neden gevşiyor dedim kendi kendime.
Elimdeki dolarların hepsini 8.27 den verdim.
400 gün 0 stopajla yüzde 20 den bağladım.
Her ay nerdeyse yüzde 2 kazanç garanti.
Kasa sen değilsen oyunu yönlendiremezsin.
Hele ki kasa sahibi her türlü hile hurda yapıyorsa....