o riski alacak ne güç ne sermaye var bende yarım saatte 2 bin zarar yazdım yazık..para kolaymı kazanılıyor..
Printable View
bizim de öyle ahım şahım bir sermayemiz yok..ama bu piyasada risk almadan kazanmak da mümkün değildir..son 5 yılda toplam 10 gün borsa dışında kalmamışımdır..en kötü günde dahi hisselerde idim...ALLAH ıma şükürler olsun ki bu güne kadar da çok da kazandım..tabi insan endeksi tahmin ederek uygun yerlerden çıkıp girebilirse daha iyi olur...ama bu güne kadar kaliteli hisse seçtiğimiz için çoğu sefer endeksin tersine hissem çıkmış ve bende kazanmışımdır...
şahsen ben kayıp etmeye de kazanmaya da alıştım...örneğin bir ay önce uluunda yüzde 21 kayıp etmiştim hem de 3-5 günde.....:kahkah:
kayıp etmek de insana tecrübe kazandırıyor...o yüzden de tecrübenin de bir maliyeti var...artık pek tanımadığım hisselerin bilanço riskine girmiyorum..uluun bizi ters köşe yapmış idi...tabi o hisseyi alırken yüzeysel incelemiştik...o hisseyi yıllarca tanıyanların dahi bilmediği bilgilerden dolayı kayıp ettik...
Merhaba
blcyt kur farkından zarar yazmayacak mı , iç piyasada işler durgun satışlar olumsuz etkilenmeyecek mi ?
2019/3 aylık karını iyi beklediğinizi yazmışsınız , nasıl olacak ?
Ayrıca 2018/3 aylık karında vergi avantajı da vardı , bu yıl vergi avantajı var mı ?
Sizce 2019/3 karı 2018/3' ten daha mı iyi olacak, ana ortaklık net kar beklentiniz nedir ?
2018 ilk çeyrek başında dolar 3,76 iken dönem sonunda ise 3,95 olmuştur..o vakit dolar %5,5 çıkmıştır...o vakit ki dolar açığımız 59,7 milyon idi...
2019 ilk çeyrekte de döviz açığı tam olarak aynıdır..dolar bu çeyrekte ise yaklaşık %6 çıkmıştır..görüldüğü üzere bu iki şart neredeyse birbirine çok yakındır...
bu şartlarda 2018 yılı ilk çeyrekte 43 milyon ciroya karşılık 5,1 milyon kar yapmıştır...
satışlarının büyük bir kısmı döviz bazında olan bir blcyt ,2018 yılı ilk çeyrek satış miktarı ile 2019 yılı ilk çeyrek miktarı aynı olursa dahi geçen yıl dolar fiyatı 3,95 tl iken bu çeyrekte 5,30 tl fiyatına çıkmıştır...arada tam olarak %34 lük fark vardır..
buna göre bu farkı 43 milyon tl lik 2018 yılı ilk çeyreğe uygularsak bu çeyrekte bulabileceğimiz ciro 57 milyon tl yapar...ama biz yine de 48-50 milyon ciro bekleyelim..
bu ciroya 2018 yılı net kar marjı olan %13,6 yı uygularsak net kar 6,5 milyon tl civarı çıkar..
dün şirket ile görüştüğümüzde de şirketin verdiği bilgilerden beklentimiz dahilinde bir bilanço geleceğini anladık...
Bu hissedeki problem karlilik, borcluluk, islerin olmamasi gibi seyler degil. Mevcut iyi olan hicbir seyin hisse fiyatina yansimamasi. Ben bu hisseyi ilk farkettigimde 10 fk dan islem goruyordu. Mevcut durumda 2.74 fk dan islem goruyor. Yeni bilanconun bir onceki yildan iyi gelecegini dusunuyorum ama bunun fiyata yansimasinin olacagi konusunda gecmise bakarak pek olumlu olamiyorum. Normalde bu kotu piyasada bile en az 3 tl den islem gormesi gerekir ama olmuyor iste.
Hisse 2011 de 1.54 den arz olmuş,,zaman zaman yukarı ataklar yapsada fiyat tekrar geri gelmiş,,bir ara temettü bedelsiz beklentisi ile 2013 de 2.92 leri görmüş,,,geriye gelmiş,,şu an fiyat 1.60,,,halka arzdan bu yana 9 senede 6 kademe prim yapmış.
Şirket her ne kadar "ucuz"görünsede gerek B grubunda olması,gerek çok ortaklı olmasından dolayı yeterli talep görmemektedir.
Dolayısı ile endeks düşüşlerinde dediğim fiyatlar ihtimal dahilindedir.
2017 yılından 2018 yılına ciro %30 , net kar ise %74 artmıştır...bu oranları bu yıla uygularsak ilk çeyrek ciroyu 50 milyon net karı ise 8,9 milyon olarak bulabiliyoruz...bu hesap da mantığa uygundur..
blcyt ın iştiraki olan biteks teksilin yaptığı kapasite artışları ,devam eden ihracat ,azalan döviz ve finansal borçları sayesinde hem ciro hem de net kar marjı giderek artmaktadır...
kısacası tüm bunları alt alta koyup topladığımızda blcyt ın güzel bir bilanço yollayacağına olan inancımız artıyor...
ekonomik krizin had safhaya ulaştığı ülkemizde bir çok şirket kötü bilançolar yollamışken iyi bilanço yollayan şirketlere talep artacaktır...talep olmazsa dahi elinizde size temetü veren ve bu temetüyü her yıl artıran gittikçe büyüyen bir şirketin hissesi olduğunu bilmeniz size huzur verecektir...