Originally Posted by
balık
Sayın BJK Coccinella,
bu konu ile ilgili benimde bir tereddütüm olmuştu. Zamanla şöyle bir durum oluşuyor. İyice saçma bir hal alınca aracı kurumumdan biriyle görüştüm.
Durum şuydu, örneğin
İlk hissemi 10 TL 10 lot den aldım, ikinci hissemi 8 TL den 10 lot aldığımda 9 TL ortalama gösteriyor.
Son işlem fiyatı 8 TL yükseliş başlıyor 8,4 den satıyorum. elimdeki 10 TL den aldığım lotları satış gösteriyor öyle hesaplıyor.
10 TL den aldığım kağıdı 8,4 den sattığımda sadece portföy 1 gün yüksek zarar yazıp muhasebeyi kapatıyor.
Birkaç kez 8.4 ila 8,6 arasında alış satış yaptığımda elimdeki ilk kağıdı 8 TL den hesapladığı için aslında bu kağıttan zarar etmiş olmama rağmen portföy ortalamam düşük gösterilip karlı görünüyor.
Aracı kurumumdan verilen bilgiye göre sattığınız kağıt ilk aldığınız kağıt mı son aldığınız kağıtmı ayarlayabilirsiniz dendi.
( Muhasebedeki ilk giren ilk çıkar, son giren son çıkar hesabı)
Zararı bir gün kar rakamımı uzun süreli göstermek aracı kurumların işine geliyor olsa gerek.
Sorunuzdan anlayabildiğim ve anlatabildiğim bu kadar. Yanlış birşey varsa doğrusunu aktaran arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar, saygılar