Yıl sonu bilançosu önemli. Holding eğer enflasyon muhasebesine göre düzeltme yaparsa- diğer varlık zengini holdinglerde olduğu gibi- uçuk rakamlar görülebilir.
Printable View
Bunun gibi a, dii si az bulunut yatırımın tavan olduğu gün yüzde 2 yapacak yapabilirse bunu dava etmeyen ky herşeye müstahaktır bu hisseyi her koşulda dava edip pişman etmek lazım en azından afişe olup rezil olsunlar
elimizden işlem dökümleri ekran görüntüleri ile cimere şikayet etmek geliyor. ondan da bir sonuç çıkmıyor.
bülent beye özel mektup yazdım, konuyu olabildiğince açıklığıyla dile getirdim, yatırımcı ilişkilerinden default bir yanıt aldım.
keşke gücüm olsa önce tahtada pislik yapan bu aşşağılık vampirleri ibreti alem olsun diye dava edebilsem,
sonra da şirketi, eczacı holding karlarını bilançoda görmediği için mahkemeye verebilsem. ama bu işlere ne aklım ne param yeter.
anlamadığım bu kadar aleni açık seçik olan bir durumu koca borsa camiasından bir kimse takip edip peşine düşmüyor.
memleketin en beyaz türk şirketlerinden birine kimse ortak olmak istemiyor.
Evet haklısınız büyük yatırımcıların bulaşmadığı küçük lerin parasının alınıp postalandığı bir şirket bugün gün sonu kapanış herşeyi izah ediyor sorsan serbest piyasa onlar ne karışır ki,
Evet bence de ben de böyle düşünüyorum geçmişte ciddi bilanço ve fiyat hareket dengesizliği nedeniyle , istatistik tutarak bile,
şikayete konu edilecek çok şey var, aslında gerekirse gözaltı pazarına konu edilse bile , adı kötüye çıksın saygıdeğer görünen beyefendiler galip ağa seviyesinden farklı olmadıklarını , BloombergHT de cemiyet hayatında poz verirken bir göstersinler millete, aslında kumaşımız budur diyerek...
Yönetim paydaş kapitalizmine yönelik adımları atıyor, atıyor atmasına ama, piyasanın en büyüğü aracı kurumların hiçbiri şirketle ilgili rapor düzenlemiyor, kapsamına almıyor. Bir zorunluluk olmamasına karşın yönetim JCR'a derecelendirme bile yaptırıyor oysa, geçmişe kıyasla mali raporlar son güne bırakılmıyor, bunlar olumlu gelişmeler. Olumlu diyoruz ama aracı kurumlar ve bankalar ikna olmamışlar, hiçbir kurumun ne model portföyünde ne de hedef fiyat tahminlerinde yer almıyor.
Kendi çalıp kendi söylüyor.
Her koşulda fiyatın piyasa tarafından belirlenmesine olanak sağlamayan bir yapısı var patronların, yatırımcı onların istediği fiyattan alsın taşısın ve enflasyonu bile karşılamadan bıraksın gitsin zihniyetleri var.
Yani ucuz kredi değilsen onlar için yük ve külfetsin, bu basit şirketler için böyle olabilir ama Türkiye'nin ilk 5 inde yer alan bir sanayi kuruluşunun, yönetim ve pazarlama giderleri vb adı altında para çalmasını piyasa görmezden gelmez.
Nasıl bir zihniyet anlayamadım para meselesinden ziyade karaktersizlik midir nedir?
Bence yönetim eskinin kötü alışkanlıklarından vazgeçti ama piyasa bu durumu göremedi veya inanmadı.
Yatırım holdingde bariz spekülatör faaliyeti var, intemada uzun zamandır bir grup var, ilaç hissesinde tam bir kontrolü sağlayamadıkları için fiyatı geride kalıyor, piyasa da uzak durunca bir şey olamıyor.
Yatırım holding'i tek taraflı olarak uzun süre götüremezler, daha da fazla deşifre olurlar, o yüzden sabırlıyım.