Serbest döviz fonlarının hepsi öyle alınabiliyor galiba
Ayrı ayrı bakmak lazım.
Printable View
Bu arada şunları da dikkate almak lazım.
TL bazında eurobond fonu aldığımızda kur değer artışının da stopajını ödüyoruz.Çünkü kar sayılıyor. Stopaj %10
Dolar bazlı alırsak bunun kur artışının vergisi yok.Karın stopajı %15(Genelde serbest döviz fonu oldukları için)
Döviz mevduat yapsak kur artışı vergiye tabi değil, ama stopajı %20 ve alımda %1 vergi.
Seç beğen al.:)
Ben düştükçe fiziki alır atarım kenara. Fiyatla ilgilenmem! İner çıkar takılmam.
Misal geçen 100 günlük hareketli ortalamaya değdi, 4 kilo gümüş aldım attım unuttum. 200 günlüğe değerse daha çok alıyorum.
Yöntem basit. SMA100 ve SMA200 değdikçe fiziki altın platin veya gümüş alın atın unutun. Tavsiyem böyle yapmanızdır.
Dibi ve tabanı kestirmeniz kıymetli metallerde imkansızdır! Piyasayı ROTHSCHİLD yönetir. Ağa babası odur! O aile ne derse kıymetli metallerde o olur!
LBMA, COMEX, ve BIS gibi kuruluşlar ROTHSCHİLD ailesine bağlıdır! O kadar. Bu sebeple altın gümüş platin de teknik analiz çizenlere dötümle gülerim.
SMA100 ve SMA200 dışında başka bir araca gerek yoktur. $ bazında SMA100 e gelirse 1 birim fiziki al, SMA200 e gelirse 2 birim al. Birimler ne kadar? Boştaki sigorta paran ne kadarsa o kadar!
Altın yükseliş trendleri genelde 8 sene sürer. Yükseliş 2018 de başladı, 2025 e kadar 2 ileri 1 geri sürekli yükselecektir. Zirvesinin neresi olacağını kestiremiyorum. Düşerse fiziki alırım, ama satmam.
Misal bugün olmaz da altın 1000$ olsun, ölümüne fiziki alırım! Son söz piyasayı yapan o aile dışında sanal ortamda ALTIN GÜMÜŞ ve PLATİN fiyatlarının ne olacağını kimse bilemez!
JPMORGAN, HSBC, DeutscheBank, ve BLACKROCK da bu aile adına işlem yapar.
Trade etmek için sanal altın gümüş platin alıp satıyorsanız bu aileyi yenebileceğinizi düşünüyorsunuz demektir ki bu ahmaklıktır!
Ben daha çok uzun vadeli arsa yatırımı yapar gibi aldığım için bana SMA100 200 bilgisi kafidir. Değdikçe alırım boştaki sigorta paramla ama fiziki yastıkaltı alırım.
Türk eirobondlarinin fiyati piyasa faizinden pozitif etkilenir mi?sonuçta eurobind tahvil olmuyor.mu?
Altının dönemsel bir yatırım aracı olduğunu unutmamakla beraber çok güzel aydınlatıcı bir çalışma olmuş emeklerinize sağlık. (Özellikle 2011 sonrası ons durumu)
Forumda sn. hellistheothers da fonlarda birikim yapıyor. (belirlediği fonları elinden hiç çıkarmıyor aksi bir durum olmadıkça) Benim de aklımı hep bu durum kurcalıyor;
Birikim mi yapmalıyız yoksa belli dönemlerde belli fonlardan ağırlıklı azaltıp belli fonlarda ağırlık arttıracak şekilde mi ilerlemeliyiz?