Gübre
Kiraz kurutma
Tohum üretip satma
Ne olacak?
Bunlar da tarım grubunun içinde.
Printable View
Gübre
Kiraz kurutma
Tohum üretip satma
Ne olacak?
Bunlar da tarım grubunun içinde.
Sirket en baslarda zaten tarim icin bir FAVOK beklentisi vermisti diye hatirliyorum ilk fizibilite raporlarina gore.
Yanilmiyorsam 115m$ gibi birseydi 5000 donum icin(5000 donumun hepsi topraksiz teknolojik sera olmayacak, bir kismi klasik seraydi sanki). O zaman Kazakistan yoktu. 10000 donum icin 200m$ Favok denebilir.
250-300 m$ Favok de enerjiden gelir.
Turizm, batarya, GYO, havacilik, BAKAD, Alarko menkul yatirim ve fon, gubre, kurutulmus meyve vs 250m$ desek 750m$ Favok diyebiliriz.
Ancak enerji icin iyi senelerde, domateste iyi senelerde 2029 ve sonrasinda 900-1b $ Favok cikarabilirler.
Ortalamada 1.6$ net kar, 70-80 cent temettu beklerim(%25 kurali yukari dogru esner bence o yillarda). Bana da fazlasiyla yeter.
Ama bunlar 2028 gibi Afrikaya sera yatirimi, Dubaiye havacilik donusum hangari vs diyip yeni yatirimlara baslarlar kesin.
.
Ne demek istiyorlar?
.
Organomineral gübre fiyatları tavan mı?
(Borsacı zam, kirazcı indirim peşinde mi?)
https://x.com/BloombergHT/status/193...tbfquxQKA&s=19
Almanya da Domates in kilosu 20 eur olmuş..
Anlaşılan paraya para demeyecez..
Şaka maka ulkede domates ureticileri perisan halde,kimle konuşsam Muğla da pazarcilarla ,tukenmis adamlar..
10 tl ye şahane domates aliyorum ortaca pazardan..
10 tl inanilmaz ve rezalet rakamlar ciftci için..
Tarim arazileri yuzde 30 la imara açıldi cogu yerde..
Bu amcalar,teyzeler uretimi birakmiyor ama bunlarin z kuşağı coluk cocugu,torunu gözünün yasina bakmaz o tarlalari satar aninda müteahhit lere .
5 -10 sene sonra domates muzla yarışır ulkede..
Alarko güzel bir alanda ilerliyor bence..
Beton kemirecek bu ulke nasilsa,cimento inşaattan başka bir şey yok..
Salep ve Safran da üretirse tarımda golü rövaşata ile 90 a çakarız :)
EKİM e kadar yada KASIM a kadar bu fiyatlardan sebepleniriz !..