Yeter be.. yeter be kardeşim.. bu zulüm oldu artık.. Süründürmeye devam milleti..
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yeter be.. yeter be kardeşim.. bu zulüm oldu artık.. Süründürmeye devam milleti..
Sayın ice man 4 senedir buradayız.. Elbette İyi kötü biliyoruz ama zaman zaman artık yeter yazık günah diyesiniz geliyor.. Belki o yüzden söyledim.. Saygılar
Sizleri çok iyi anlıyorum ve sabır diliyorum arkadaşım, bu hisse eski adıyla 2.ulusal pazarda işlem görürken ve sis iplik ile birleşmeyi daha yeni yapmıştı,
ama çağrı yapmaktan kaçındığını görünce burada "bu gidişin sonu gözaltı pazarı" demiş ve koro tarafından küfür yemiştim. Arasıra topiğe bakıyorum ve gerçekten üzülüyorum..
tamamen kişisel görüşlerimdir, yatırım tavsiyesi değildir..
Kervanın yakın izleme pazarı(eski adıyla göz altı pazarı)ndan çıkması için Özsermaye / sermayenin 1 in üzerinde olmasına gerek yoktur. Zaten yüzlerce şirkette bu oran 1 in altındadır. Ayrıca siz sermaye /özsermaye demişsiniz bu da yanlış. Borsa kotunda olan tüm şirketlerde sermaye / özsermaye 1 in üzerindedir zaten. Özsermaye negatif yani 0 ın altında olursa problemdir.Yani şirketin varlıkları borçlarından az ise demektir. Takip etmemiz gereken şartlar şu şekilde:
Son bilançoda duran varlıkların 2/3 sinin kaybedilmemiş olması gerekiyor. Bunu son bilançoda düzeltilmiş olarak göreceğiz inşallah. Ciddi anlamda personel borçlarının olmaması ki bu durumu düzelttiler zaten. Finansman sıkıntısına düştüğünü gösterir derecede icra takipleri ve hacizlerin olmaması ki dört gözle bunu çözmelerini bekliyorum. Son olarak da bağımsız denetçinin olumsuz görüş vermemesi veya kaçınmaması gerekiyor. Geçen sene bağımsız denetçi görüş vermekten kaçınmıştı bu sene bu da ortadan kalkarsa göz altından çıkış başvurusunun önü açılır. Tabi bu kısa bir süreç değil. Benim görüşüm 1 veya 1 buçuk sene içinde göz altından çıkılmış olur. Kaldı ki bana göre göz altından çıkıştan önce kağıt çoktan primlenmiş olacaktır. Bizim istediğimiz de bu. Yani göz altından çıkış yolunda adımlar atıldıkça ister istemez kağıt primlenecektir.
Yakın İzleme Pazarından Ana Pazara, Gelişen İşletmeler Pazarına veya Kolektif
Yatırım Ürünleri ve Yapılandırılmış Ürünler Pazarına geçiş
Madde 36- (1) Yakın İzleme Pazarında işlem gören paylar, bu Pazara alınma nedenlerinin
ortadan kalkması, belirli bir şarta bağlı olarak bu Pazara alınması halinde belirtilen şartın yerine
getirilmesi ve bu Yönergenin 35 inci maddesinin birinci fıkrasında sayılan diğer durumların
oluşmaması kaydıyla, bu Yönerge’de ilgili pazar için aranan tüm kotasyon şartlarının sağlanması
halinde, ortaklığın başvurusu üzerine, şartlarını sağladığı pazara alınabilir. Söz konusu paylar, ilk
etapta kotasyon şartlarını sağlasa dahi Yıldız Pazar’a alınmazlar. GİP’te işlem görmekte iken
YİP’e alınan paylar, GİP’te işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 2 yıl geçmeden kota alma
şartlarını sağlasa dahi Ana Pazar’a alınmazlar. Bu paylar, 2 yıldan az bir süre geçmiş ise kota alma
şartlarını sağlaması halinde GİP’e alınır.
(2) GİP’ten YİP’e geçmiş olan paylar hariç olmak üzere, bu maddenin uygulanmasında; 8
inci maddenin 1 inci fıkrasının, (b) bendinde yer alan tablodaki Ana Pazar grubu için esas alınacak
“halka arz edilen payların piyasa değeri†şartı 10.000.000 TL, “halka arz edilen payların nominal
değerinin sermayeye asgari oranı†şartı %10, kârlılık şartı son bir yıl ve “bağımsız denetimden
geçmiş en son finansal tablolardaki özsermaye/sermaye oranı şartı 1 den büyük olarak, (d)
bendinde yer alan süre ise 1 yıl olarak uygulanır, aynı fıkranın (e) bendinde yer alan hukukçu
raporu, ortaklığın son 1 yıl içinde faaliyet konusunda değişiklik olmaması kaydıyla aranmaz.
BORSA İSTANBUL A.Ş. KOTASYON YÖNERGESİ
24/46
(3) Bu kapsamdaki ortaklıkların başvurularının değerlendirilmesinde, bu Yönergenin 8 inci
maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “halka arz edilen payların piyasa değeri†ile
“halka arz edilen payların nominal değerinin sermayeye asgari oranıâ€nın hesabında, fiili
dolaşımdaki paylar esas alınacak olup, başvurunun karara bağlanacağı Yönetim Kurulu toplantı
tarihi ile bu Yönergenin 33 üncü maddesi kapsamında piyasa değerleri ile ilgili olarak son yapılan
dönemsel değerlendirme dönemi arasında,
a) 1 aydan daha az süre olması halinde söz konusu dönemsel değerlendirmede tespit edilen
değerler,
b) 1 aydan daha fazla süre olması halinde başvurunun karara bağlanacağı Yönetim Kurulu
toplantı tarihinden önceki haftanın son iş gününden geriye doğru olarak hesaplanan 6 aylık
ortalama değerler
dikkate alınır.
(4) Söz konusu paylar, kararın duyurulmasını izleyen 2 nci iş günü ilgili pazarda işlem
görmeye başlar.
(5) Bu madde kapsamında Yönetim Kurulunca kabul edilmeyen başvurularda, karar
tarihinden itibaren 1 yıl geçmeden yeniden başvuru yapılamaz.
özsermaye/sermaye olacaktı yazarken yanlış yazmışım... olabilir.. sonucta bende bir insanım..kotasyon yönetmeliğini uygulayacak olan bist yönetimi, ben kotasyon yönetmeliğini yapıştırdım... istediğiniz gibi okuyun yorumlayın diye...
Yukarıda belirtmiş olduğum haberlerin içeriği, veriliş tarzı ve hisseye etkisi son derece önemli. BİST ile yapılan görüşmelerde, şirketin gözaltından çıkması için birinci koşul olarak öncelikle özsermayesinin güçlendirilmesi, ikinci olarak ta denetim raporunda artık görüş bildirmekten kaçınılmaması gerektiği, çünkü görüş bildirmekten kaçınıldığında bilançonun kendileri için çöpten farksız olduğu belirtilmişti. Ancak bu iki durum sağlandığı takdirde gözaltından çıkış şartlarının değerlendirileceği, KAP haberlerinin titizlikle takip edileceği, temenni, varsayıma dayalı "cek,cak" şeklindeki haberlerin hiç bir anlam ifade etmediği, şirkette kötü niyet görüldüğü anda kanundan doğan yetkilerin kullanılacağı ifade edilmişti.
Şirket bütün taşınmazları için yaptıracağı yeniden değerleme ile özsermaye sorunu ile birlikte aynı anda bir kaç sorunu daha çözmüş olacaktır. Gelen haberler de böyle bir niyetleri olduğunu göstermektedir. Yine yönetim kurulu başkanı ZT. in denetim raporunu çok önemsediği ve bizzat kendisinin ilgilendiği yönünde duyumlar gelmektedir.
Önceki yönetimin kötüniyeti ve şirketin içini boşaltma çabalarının aksine, ZT. nin şirket için yapmaya çalıştıklarını yatırımcı olarak takdir ediyoruz. Ancak bu yatırımcılar 0,40 ile 2,00 TL. arasından hisse alarak şirkete bir nevi karşılıksız kredi verdiler ve bugünkü hisse fiyatı ise sadece 0,33 kuruş. Şirket sahipleri şirketi kurtarmaya yönelik çalışmalar yaparken aynı zamanda yatırımcıları için de bir formül düşünmek zorundalar. Zira artık kimsenin daha fazla tahammül edecek ne sabrı ne de takati kalmıştır. Fesih davası çekilirken yeni yönetime verilen süre dolmuş ve maalesef hisse bu süreçte sürekli değer kaybetmiştir. Yani yatırımcı davasını çektiği için bir nevi cezalandırılmıştır. Bu ay sonuna kadar somut gelişmeler olmadığı takdirde şirket sahiplerinin niyeti açıkça belli olmuş olacaktır. Bu takdirde yatırımcıların kendilerini yönetimin insiyatifine bırakmak yerine, kısa sürede tekrar örgütlenmeleri ve gerek hukuk gerek ceza davaları açmak suretiyle her türlü yasal zeminde hak arayışına devam etmeleri gerekmektedir.