Originally Posted by
tarkan
4) Kilit Denetim Konuları
Kilit denetim konuları, mesleki muhakememize göre cari döneme ait konsolide finansal tabloların bağımsız denetiminde en çok önem arz eden konulardır. Kilit denetim konuları, bir bütün olarak konsolide finansal tabloların bağımsız denetimi çerçevesinde ve konsolide finansal tablolara ilişkin görüşümüzün oluşturulmasında ele alınmış olup, bu konular hakkında ayrı bir görüş bildirmiyoruz.
Kilit Denetim Konusu
Bağımsız denetim çalışmalarımız kapsamında konunun nasıl dikkate alındığı
İlişkili Taraflardan Diğer Alacaklar ve İlişkili Taraflara Diğer Borçlar
Grup'un ilişkili taraflardan diğer alacaklar ve ilişkili taraflara diğer borçlar kalemlerine ilişkin açıklamaları 10,38 ve 41 numaralı dipnotlarda yer almaktadır.
Grup'un 31 Aralık 2017 tarihli konsolide finansal tablolarında, ilişkili taraflardan diğer alacaklar aktif toplamının %91'ini, ilişkili taraflara diğer borçlar ise pasif toplamının %96'sını oluşturmaktadır. Söz konusu kalemlerin tamamına yakınının Grup, Grup'un ortakları ve Grup'un ortaklarının yönetiminde olan şirketler arasındaki fon transferlerinden oluşması nedeniyle bu kalemlere ilişkin denetim kanıtlarının toplanması bağımsız denetim çalışmalarımız açısından önem arz etmektedir.
Yaptığımız denetim çalışmaları kapsamında, söz konusu kalemlere ilişkin uyguladığımız prosedürler aşağıdakileri içermektedir:
· Grup'un ilişkili taraflardan diğer alacaklar ve ilişkili taraflara diğer borçlar kalemlerine ilişkin ilgili taraflardan doğrulama yazıları alınmıştır,
· Raporlama döneminden sonra, ilişkili taraflardan diğer alacaklar ve ilişkili taraflara diğer borçlar kalemlerinin 7.000.000 TL'lik kısımlarının sırasıyla tahsil edildiğini ve ödendiğini gösteren banka dekontları temin edilmiştir.
bizim için çok önemli olan kilit denetim konuları içeririside siyahla belirtiğim yerdir. kısaca denetci diyorki para hesaplara yatmış banka dekontlarını gördüm diyor güzel bir gelişmedirbu yapılan kısaca devam ediyoruz yolumuza şu tahsisliyide sal başkanım ekmekli kadayıf olsun fazla yatırma kağıdımızı plase