Originally Posted by
Cautionary
Bu arada Ahmetg kardeşim...popüler kültür tek değildir...hatta toplumun her kesiminde egemen bir kültür vardır...bu kültür bir süre sonra biraz da baskıyla popüler hale gelir...bir nevi mahalle baskısı dediğimiz konu.
mesela tv de dizi-evlilik programı-kavgalı karı koca barıştırma programı izleyip, çekirdek çitleyen bir kültür var...bir kesimde popüler bu..ama aynı popüler kültürün bir benzeri de beyaz yaka dediğimiz forumdaki çoğu arkadaşın da içinde olduğu grupta var..dizi izlemek mi, ıyyy..illa izlenecekse dizimag den filan net üzerinden izlenmeli...pek çok internet tv var buralardan izlenmeli...mesela bu da biizm camiamızda çok popüler...bre ahmak, ne farkı var...ha tv den izlemişsin, ha bilgisayardan...ya da bilgisayardaki görüntüyü tv ye yansıtmışsın...mevzu aynı.
yani tv lerde hoşuma giden dizi yok diyebilirsin, buna saygı duyarım...ama eleştirdiğin kesimin hoşuna giden dizi de tv de..o zaman niye leştiriyorsun...hatta bir ara muhteşem süleyman vs 1-2 dizi beyaz yaka arasında da popülerdi, gizli gizli izlerdi bazı arkadaşlar..ara ara dizi ile alakalı ağzından bir şeyler kaçıran olursa, eşim izliyor, annem izlerken mecburen biraz baktım vs muhabbetleri dönerdi.
Ahmet senin için mesajımı biraz daha açayım...kategorik olarak vasatlar arasında popüler olan bir şeyi suçlamak ve bundan uzak duruyorum demek de kendini "elit" sanan kesim arasında popüler olabiliyor...eleştirdiği yanlışa kendi de düşüyor yani.
Ahmet kardeşim, senin kafan karışık, hatta ruhun bile karışmış...amerikanın kucağında, her gün amerikaya küfrediyorsun...kucağındasın, ama çuk çuk memesinden emerken, sonra dönüp küfrediyorsun...bu karakter zayıflığıdır Ahmet...orjinal kalan tek şeyin ismin, isminin hakkını ver..biraz tutarlı ol, biraz da cesur ol..dünkü çocuk değilsin, radikal bir karar alıp dönersen memlekete, aç kalmazsın korkma...zaten yaşın gelmiş 45-50 ye kaç sene daha yaşayacaksın...şu anki varlığın sana ve ailene rahat rahat yeter..çocuğuna da iyi bir eğitim ve sağlık hizmeti aldırırsın...sonrası kader zaten.
Ahmet kardeşim, fikirlerin çorba gibi, bir gün pahalı dediğine, öbürgün kelepir diyorsun...her gün küfrettiğin memleketten bir türlü kopamıyorsun...biraz duruş sahibi ol, isminin hakkını ver bari.