Ben de 3 ay önce geçirmiş olmama rağmen aşıyı oldum , hastalığı geçirmeyen eşim de oldu. Şimdilik ikimizde de bir sıkıntı Yok. Bu Asi özelinde olmamakla birlikte aşı suphesiz tıp tarihinin en büyük icadidir.
Printable View
Ben de 3 ay önce geçirmiş olmama rağmen aşıyı oldum , hastalığı geçirmeyen eşim de oldu. Şimdilik ikimizde de bir sıkıntı Yok. Bu Asi özelinde olmamakla birlikte aşı suphesiz tıp tarihinin en büyük icadidir.
Evet ülkemizde bankaların bilançosu sağlam da......
Her konuda olduğu gibi ipotekli konut alışverişinde tüm hasar vatandaşa bırakılmasına rağmen bankalar emlak zengini oldu,bundan bir kaç yıl evvel bankadan konut almak oldukça avantajlıydı çünkü gayrı menkulu sermaye olarak gösteremiyorlardı ama şimdi öz kaynaklarında nakit gibi gösterebiliyorlar ve yıllarca satılamayacak fiyattan satışta tutuyorlar,peki her hangi bir kriz durumunda paraya çevirmeye kalksalar o değerleri bakiye olarak alabilirler mi?
Tamam Sn hkm,
Siz bizim topiğin kobayı olun...size bir şey olmazsa biz de olalım.
Yok yok, sonra Sn Reha Kaya da olsun...daha garantili olur, şimdi siz doktor moktor sağlıklı yaşamışsınızdır, sürekli tahlil check up, şekeri kes, tuzu kes, spor yürüyüş, fitaminler, arada bir detoks falan...esas veri Sn Kaya..ona da artık bir şey olmuyorsa, konu kapanmıştır :oleyo:
İstanbul'da lapa lapa kar yağıyor yarım saattir, maşallah diyelim, barajlarımız dolsun yavaş yavaş...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolardaki düşüş seyrine daha fazla seyirci kalamadı...
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=386486
Tarihte kimse, aşı bulan bilimadamlarından fazla hayat kurtarmamıştır. Kısaca bu kahramanları analım.
https://www.aa.com.tr/tr/bilim-tekno...manlar/1818098
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
27 Temmuz 1921'de, Kanada'da Toronto Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dr. Frederick Banting ve yardımcısı Charles Best tarafından elde edildi. Aynı gün,pankreası alınmış bir köpeğe verildi. Banting, şeker üzerinde etkin olan hormonun pankreas tarafından üretildiği yargısına varmış ve bu yargısını kanıtlamak için bir deney yapmıştı. Bu deneyde gösterdiği başarı, daha sonra milyonlarca şeker hastası için bir sağlık kaynağı oldu.
İnsülin ile tedavi edilen ilk kişi 14 yaşındaki şeker hastası Leonard Thompson'a, 11 Ocak 1922 günü Toronto General Hospital'da,Dr.Walter Ü.Champbell ve Dr. Alma A. Fletcher tarafından insülin tedavisi uygulandı. Hastalığı çok ilerlemiş bir aşamada olduğundan, Thompson'un, hastaneye getirildiğinde yaşama şansı çok azdı. İnsülin sayesinde yeniden normal bir hayat sürmeye
başladı.
Sir Frederic Banting'in evi London, Ontario'dadir. Ben de ayni kentte oturuyorum.
Bu arada,
Rumen Tıp Okulu'nda (en) fizyoloji profesörü olan Nicolae Paulescu, Fransa'da sürdürülüp Romanya'da da patenti alınmış benzer bir çalışmayı 1921'de yayımlamıştır ve o zamandan beri de Rumenler, insülini keşfeden kişi olma unvanının Nicolae Paulescu'ya ait olduğunu savunagelmişlerdir.
Her kim icad ettiyse, milyonlari hayata dondurmustur.
Mekanlari cennet olsun.