Koç Holding tarihinde ilk kez hisse geri alım programı açıkladı
https://www.bloomberght.com/koc-hold...ikladi-2283547
bunuda gördük eee sırada ne var
Printable View
Koç Holding tarihinde ilk kez hisse geri alım programı açıkladı
https://www.bloomberght.com/koc-hold...ikladi-2283547
bunuda gördük eee sırada ne var
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin ve Cenevre Sözleşmesinin de pratikte hiç bir anlamı yok, başlamışken onlardan da çıkmak lazım. (?)
Kanun ve hatalı uygulamaları konusunda haklısınız, pozitif ayrımcılık yaparken kantarın topuzunun kaçtığını, görüyoruz, duyuyoruz.
İstanbul Sözleşmesi konusunda birçok Avrupa ülkesinin de kafası karışık, bunlar da biliniyor.
İlk kabul eden ülke olarak, bu sözleşmeden tartışmadan, konuşmadan, mecliste görüşmeden çekilme nedeni, bazı iktidar payandası aşırı uçların baskısı neticesinde gelişti. Yani, bu sözleşmeden bazı radikal kesimler istemiyorlar diye çekildik, üstelik bahsettiğiniz asıl sorunlu iç hukuk düzenlemeleri sabit kalırken, üstelik iktidar cephesinin diğer kısımları da buna muhalif oldukları halde.
Mevzu bu...Mesele marjinal cinsel tercihler boyutuna indirgenerek, karartılıyor. Kaldı ki sözleşme kısmen de kabul edilebilir, ilgili kısımlar hariç de tutulabilirdi.
İstanbul Sözleşmesinden çekilme konusunda baskı yapan radikaller kim? Bunlar ne istiyor, ne düşünüyor kadın erkek meselesinde?
Kanun koyucu ana çatıyı çatar, temeli atar, gerisi çoğunluk menfaatine düzenlenir, bunların üstünlüğü değişken dinamik oluşundadır. Bütün çarpık yapı hala yürürlükte, ana çatıyı tarif eden bir niyet göstergesinden vazgeçildi niye, bir grup radikal istedi diye.
Meydan boş. Her şey iki dudak arasında, meclise ne gerek var ki? Toplumsal mutabakat zaten hak getire...
Bu mutabakattan çıkılmasını savunanlar akit gazetesi başta olmak üzere yasa ve uygulamalarla ilgili kör sağır dilsiz numarası yaptılar .
O zaman tek anlamı "hesapta " muhafaza kar kesimin gazıni almak , bugün her yerde genelev sayısı azaltılıyor pek çok ilde yok diye biliyorum İstanbul'da Karakoydeki sanıyorum kalktı , FAKAT , sahibinden.com a girin kiralık oda daire vb deyin semt olarak da atın bir ilçe adı , yüzlerce hijyenik daire 50 100 TL arası ilanı goreceksiniz ,birine mesaj gönderdim günlük yazıyordu dedim günlük mu diye adam cevapta bana saatlik dedi , her yer kerhane olunca kerhaneye gerek kalmıyor tabii .
Aih sözleşmesi kararları zaten fiilen uygulanmıyor , ya da kişiye bağlı mesela adama iddianame ile net suçlama yapmıyorlar ama hapiste tutuyorlar gibi gibi.
Bence o iki sözleşme başta uygulansın diye demokratik baskı gerekirken , insan hakları ve Cenevre milletten muhalefet ten gık neredeyse çıkmıyor .
Biz bize benzeriz , her işimiz " mış " gibi yapmak.
Gerçi Cenevre sözleşmesinden hiç bir surette cekilemeyiz :) onu konuşmak abes olur .
Dolar 6.20 olacak az kaldi..:) societe generale ve capital economics söylüyor..6 şubat 2021 :)
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Köşe yazarları ve siyasiler bu Bizans sözleşmesi hakkında hep yuvarlak konuşuyorlar, yazılanlardan anladığım kadarı ile pek matah bir şey değil bu sözleşme.
Bugün sayın muhalefet milletvekili Aylin Nazliaka nin TV de konuşmasını izledim , kendileri aynen şunu söylediler "kadın cinayetlerinin sebebi bu sözleşmeden çıkmaktır "( kadın cinayeti işleyenlere bı sorulmalı bakalım , İstanbul sözleşmesinden cikmasaydik sen bu haltı yemeyecek mıydın diye , acaba nedir haberleri var mı :) )
Dün akşam rahmetli Nejat Uygur un ,seninki can da bizimki patlıcan mi , adlı oyununu bilmem kaçıncı kez tekrar izledim , meğerse bugün Aylin Hanım Nejat Uygur , İsmail Dümbüllü gibi tuluat ustalarımızin yokluğunu aratmamak üzere konuşma yapacakmis , sağolsunlar Nejat Abi kadar olmasada beni bayağı bı güldürdü , ne diyeyim Allah ta Nazlı hanımı güldürsün , iyi bir tuluat sanatçısı olurdu.
Maalesef bu konuda haklısınız Sn Desidero74, fuhuş veya adı alenen fuhuş sayılmayan paralı metreslik/sevgililik neyse artık adı, mutlaka ama mutlaka içinde para dönen bir ilişki türü coşmuş durumda..
Hadi ikincisinin sınırları muğlak, nerede başlayıp bittiği, normal ilişkiden farkının ne olduğu veya normal ilişkilerin dinamiğinde de zaten bazı şeyler doğal sayılabileceğinden ayırdına varmak zor. Karikatürize edilmiş gibi bir haldeyse anlaşılabiliyor sadece.
Ama ilki, çok kötü, görmezden geliniyor yok sayılıyor.
Eskiden de, evvelden ezelden beri yok muydu vardı elbette, ama arttı, coştu patladı.
Orta kesim küçülüyor, aşağıya kayıyor, zihni dizilerle, internet fenomenleriyle doldurulmuş gençlik gıpta ediyor, benzemek arzusu da her şeyi yaptırıyor, nasıl olsa kim kime, dum duma...Her kesim için eğitimle bir statü kazanmak, para kazanmak fırsat eşitliği idi ve bu tam da halkçılık, sosyal demokrasi idi. Eğitim işsizler ordusunu gizlemek için kılıf oldu, eğitimli ev kızları ev delikanlıları doldu her yer. Geçen haberi vardı bilmem kaç senesi KPSS birincisi, yıllar geçmiş hala iş bekliyor.
İnsana topluma dair her dinamik çok boyutlu ve etkileşimli, bir taşı yerinde kaldırdınız mı yol iken hendek oluyor, hendeğe çamur doluyor. Reform diye diye içine ettiler her sistemin. Bunun elbette sonuçları olacaktı, oldu da..
İSKİ skandalında dönen para hepi topu birkaç milyon dolardı, şimdikiler o parayı koluna saat diye takıyor, neredeyse hiç bir şey kalmadı diye tanımlıyor.
Bunlar devletin, kurumlarının, siyasetin, toplumun, ailenin çöküş alametleri...
Din neydi, önce iyi ahlaktı...
Yoruldum.