%15 net kar, usd bazında, tarımda...bunu garanti bilse tüm büyük gruplar tarımcı olur. %50 gibi bir oran hayal dahi olamaz...
Printable View
50 tane kaynak arastirdim yuzde 10-15 kar cikmadi hic karşıma..
Yuzde 50 kar görüyorum hep..yuksek teknoliji seralarda..
Buyuk gruplar neden girmiyor peki,boyle bir kar varsa..
Tarım kolay bir sektör degil,jeotermal işi daha da zor,araziyi bulmak,işletmek zor geliyor olabilir..
Daha once de yazdım, Muğlada seraci arkadaşımlar var ,bu topraksiz tarim ve jeotermal işinin ne kadar karli oldugunu,onlar yilda 2 hasat yaparken,yuksek teknoljili seralardan en az 5 veya 6 hasat yapildigini ,urunlerin cillop gibi,tertemiz ve pahali satildigini anlatiyorlar..
2028 e bir şey kalmadi,Allah ömür verirse görürüz ne olacağını
Dönüm başına da 10 bin usd diger giderler işte..
Yapar 25 bin usd..
25 bin de kar..
Gübre kendi imalatimiz ..
Elektrik ,kazakistan da bedava..5 bin dönüm cepte kaldi..
Başka teşvikler de olacak orada..
Nakliye işi, tanıdık kamyoncular,tırcılar var..
Su,sigorta,genel giderler 10 bin usd y e bağladım hepsini..
55 -60 kg ama kadar üretim çıkabiliyormuş metrekarede... dönümde 55-60 ton biz 40 ton demiştik sanırım...
ürünün ihracat fiyatı 1 euro üretimin % 80 i ihraç ediliyormuş 2028 yılına kadar üretimin kalıtımsızlığı belgelenerek fiyatı 2 euroya kadar çıkarmak hedefi var...
https://www.youtube.com/watch?v=89bxRdqOFko&t=11s
12. dakikadan itibaren özellikle: 5 milyon metrekarede ulaşılacak satış miktarı 300 000 ton civarı
serada EBİSTA marjı % 32- 35 arasında değişiyor . alınan seralarda bu marjlar görülmüş
300 milyon EURO ve % 35 kar bu ülke içinde normal şartlarda ( yani fiyatı 2 EUROya çıkarmadan)
yani 100 milyon EURO Türkiye+ 100 milyon ;EURO Kazakistan
Tohum, gübre kurutma ilaç hariç
yıllık 3,2 milyon ton kömür kullanılıyor
MEDAŞ 4 milyarlık yatırım yapıyor sanırım 125- 150 milyon dolar o günkü değerlerle
alarko yatırım 3 milyar değerin % 20 si hedefleniyor 2028 sonunda ( sanki burada beklentiler daha azalmış olmalı)...
meşhur % 40 halka açıklık saçmalığı sanırım burada yer almakta...
Kadirhan Öztürkün - ki kendisini beğenirim ve benim beğenime ihtiyacı olmadığını biliyorum- verdiği bu hedeflerin yarısı bile yapılsa 10 Euro fiyat öngörüsü ya burada yok ya ben atladım...
sn bridger zaman içinde bazı rakamlar yuvarlansa da benim hesap makinesi ile yaptığım hesapların bir temeli vardı... bazılarını ben de unuttum ama yukarıdaki video aslında bir çok soruya cevap niteliğinde. Çanak da değil sorular ve analisti beğendiğimi hatırlattım...
Ve Alarko sermaye piyasalarinda en sevdigim ve sanirim basima su ana kadar hic gelmeyen bir seyi yapti ve alinan paylari serkayeden azaltti. Bu hareket bence temettunun stopaj kaybi olnayan versiyonu ve uzun vadecilerin en cok isine yarayan durum. 435m pay artik 417m. Ortakligimiz da yaklasik %4 artti. Hayirli olsun, super oldu.