Derinlik paylaşımı yapabilecek olan var mı?
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Derinlik paylaşımı yapabilecek olan var mı?
Derinlik...
https://ibb.co/BfLmwBC
Foto ekleyemedim, bi'türlü...
Dağılım...
https://ibb.co/sRqjdDw
Dağılım...
[IMG]https://i.ibb.co/sRqjdDw/Ekran-Al-nt-s.png[/IMG]
2.00 ye yolculuk başladıda, spek emmiler basmasa kağıda.
1.60 geçirmiyorlar bugün salarlar heralde aşağıya doğru, iki yukarı bir aşağı mehter takımı gibi olduk, derinlik paylaşımı yapabilecek olan var mı?
Kademe, Dağılım ve Derinlik...
https://ibb.co/zf090d0
S400 kurulumu ertelenmiş hazır ihale yaklaşmışken süper bi haber ...
Kalanlara bol kazançlar ben bugün vedalaştım.. Hayırlı ramazanlar..
Arkadaşlar ihale ne zaman olqcağı bellimi. Birde kaç araçlık bir ihale olucak bu
Bugünkü işlemleri atacak varmi
geçen hafta çok güzel bir bilanço açıklayan ttraktör iyi bir çıkış yapmış idi..doas da çok agresif çıktı (onun nedenini takip etmedim. o yüzden bilmiyorum..) bu işaretler karsanın da iyi bir bilanço açıklama ihtimalini kuvvetlendiriyor...geçen yıl 11 mayısta bilançoyu yollamıştı...
başka bir beklentisi de 15 mayıstaki amerikadaki ihaledir..bu iki ihaleye toplam 11 günlük bir süre kaldı...yani süre iyicene daraldı..bu gün düşen endekse direnmesinin nedeni bu iki güçlü beklenti olmalıdır..
Zaten defalarca ertelenmiş olan ihale sonucu bu şartlarda tekrar ertelenecektir diye düşünüyorum. Ertelensinde zaten. İhtimal bile yetiyor ayakta tutmaya. Yoksa bugün tabandaydı mesela. O kadar dirençsiz bir kağıt bu. İhaleyi alır mı konusundaki fikrim ise şöyle. Taksi ihalesinde en güçlü adaydı. En çok oyu aldı. New York belediye başkanı güzel yorumlar yapıyordu. Jan Nahum çok iddialı ve emindi. Kaptık gözüyle bakılıyordu. Çok para ve emek harcandı. Hep beraber hayatımızın kazığını yedik. Jan Nahum un o güzel kariyerini bile bitirdi bence o iş. Adam yok oldu. Çok inanmıştı. Bizide bitirdi. Şimdi ise ders alınmış gibi ve güçlü bir ortak edinildi. Olur mu olur. Şu illet müsade ederse tabi. Bu kezde bunu bahane edip elemezler umarım. Ben kendi adıma yediğim kaziktan ders alarak küçük bir bütçeyle risk alacağım ihale sürecinde. Pişman olsamda sorun değil
amerikada herşey 2+2=4 değil ne yazık ki...orada her işte güçlü lobicilik söz sahibidir..onların senatörlerinin çoğu zaten lobicilikten dünya kadar para kazanıyor...o yüzden de ne kadar kaliteli iş yaparsanız yapın lobiciliği başaramıyorsanız ihale kazanmanız çok çok zor bir iş..
o yüzden de amerikada lobicilik yönünden güçlü ortakları yanınıza almanız lazım...zaten karsan da bir önceki ihaleyi alan şirket ile ortak olmuş...o ortağın sırtı güçlü olmalı ki önceki iş onlarda kalmış..
kısacası bu sefer karsan çok güçlü..tek çekince ertelenme ihtimalidir...eğer amerikada virüs artık düşüşe geçmişse ve piyasalar da artık yavaş yavaş üretime geçmiş ise bu ihaleyi yaparlar...ama yok hala her yer kapalı ise o vakit bir erteleme daha olabilir...
yalnız geçmişte ertelerken yıl olarak ertelerdiler ama son ertelemeler sadece bir kaç aylık oluyor...demek ki artık ihaleye giren şirket kesin kararını vermiş demektir...çünkü önceki araçları çok yaşlandı ve hepsi dökülüyor..en kısa sürede onların da bu işi bitirmeleri gerekiyor...
bir şey daha dikkatimi çekiyor..geçen haftalarda kademelerde 1,5-3,00 milyon civarı lotlar varken bu gün kademelerde 1 milyonun aşağısında lotlar var...sanki artık yeterince topladılar hisseyi bu yüzden de takozları çektiler gibi görünüyor...
topikte günlerdir kimse bir şey paylaşmayınca bilgi yönünde çok fukara kaldı...acaba takaslarda nasıl gelişmeler oldu son bir kaç ayda ??
Kademe, Derinlik ve Dağılım.
https://ibb.co/D7Zbdsx
Tavan hayırlı olsun. Aracı Kurum dağılımı...
Kapanışta A1 Capital 1.158 bin aldı.
https://ibb.co/94wz1Zf
Keko kardeş karelden sende çıktın sanırım.
Yaklasik 3 hafta oldu...sermayem o vakit 3 hissedeydi. .yüzde 50 karsan..yüzde 35 karel...yüzde 15 megap..
Karel deki payımı bir ara 13.44 ten verip 40 tan pegasus almıştım. .pegasusu sonradan 61 den verip diğer tüm sermayeyi karsanda topladım. .
Bu hisselerin tümünde de zaman zaman yorumlar yaptım. .
Karsan 👏👏👏👏
İnan Kıraç ilk etapta bu girişim grubuna iştirak etmesi için farklı bir şirket kurup daha sonra bu girişimden çekilmek istediğine dair mektup yazmıştı. Sonraki gelişmeleri takip eden varsa ve aydınlatırsa güzel olur
Dün karsan çok sert indi..hem çıkarken hem de inerken yüksek miktarlarda hareket edebilmesi hissenin çok iyi toplandığını bana düşündürüyor. .buda önümüzdeki günlerde karsanda agresif hareketlerin görüleceğini bana düşündürüyor. .artık dalga boyları çok büyüdü. .olası çıkışlarının da cok agresif olacağını düşünüyorum. .artık karsanda tavan veya tavanlar görmeye alisacagimizi düşünüyorum. .
Bakalım tecrubelerimiz bizi yanıltacak mı ??? Dünkü düşüşü teknik düzeltme olarak gördüğümü söylemek istiyorum..Son tavan boşuna değildi. .devamı gelecektir..
Trump: Can kaybı olabilir ama ekonomi yeniden açılmalı
Trump: Ülke ekonomisi yeniden faaliyete geçirilirken ölümler olabilir çünkü artık insanları evlerine kapatmayacaksınız. Virüs geçene kadar ülkede daha çok insan ölecek. Aşı çalışmaları konusunda iyi iş çıkarıyoruz ancak aşı olsun ya da olmasın, virüs gidecek ve biz normale döneceğiz
ABD Başkanı Donald Trump, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerinin gevşetilmesi döneminde can kayıplarının olabileceğini ancak ekonomiyi bir şekilde açmaları gerektiğini söyledi.
Kovid-19 dönemindeki ilk seyahatini Arizona'ya yapan Trump, burada ABC News'e özel bir röportaj verdi.
Ülkede bazı eyaletlerin Kovid-19 önlemlerini gevşetmeye başladığına işaret eden Trump, "Ülke ekonomisi yeniden faaliyete geçirilirken ölümler olabilir çünkü artık insanları evlerine kapatmayacaksınız. Ancak aynı zamanda sosyal mesafeyi koruyacak, ellerimizi yıkayacağız." dedi.
Trump, Kovid-19 önlemleri nedeniyle işlerini kaybeden kişilerin psikolojik sorunlar yaşamaya başladığına dikkati çekerek, "Ülkede onlara bir bakın. İnsanlar aşırı dozdan ya da intihardan ölüyor. İnsanları işlerine geri döndürmeliyiz, biz de önlemleri gevşeterek bunu yapıyoruz." diye konuştu.
Virüs önlemlerinin uzun süreli uygulanamayacağını savunan Trump, "Önümüzdeki 3 yıl boyunca evimizde oturamayız. Ülke ekonomisini yeniden faaliyete geçirmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.
- "Aşı olsun ya da olmasın, virüs gidecek ve biz normale döneceğiz"
Trump, ABD'li uzmanların "etkili bir tedavi ya da aşı bulunana kadar koronavirüsün büyük bir tehdit olmaya devam edeceği" açıklamalarını da reddederek, "Virüs geçene kadar ülkede daha çok insan ölecek. Aşı çalışmaları konusunda iyi iş çıkarıyoruz, ancak aşı olsun ya da olmasın, virüs gidecek ve biz normale döneceğiz. Ama bunun zor bir süreç olduğundan kimsenin şüphesi yok." görüşünü dile getirdi.
Öte yandan Trump'a Johns Hopkins Üniversitesinin, "önlemlerin azaltılması durumunda ülkedeki günlük ölüm rakamlarının 3 bini bulabileceği" ve Washington Üniversitenin "ağustosa kadar ABD'deki ölü sayılarının 135 bine ulaşabileceği" yönündeki tahminleri de soruldu.
Trump, bu tahminlerin ülkede hiçbir önlem olmadığı varsayımına dayandığını savunarak, "Bu modeller ilk günden beri çok yanlıştı. Bu üniversitelerin bugüne kadar yaptığı tüm tahminler başarısızdı ama yenilerini yapmaya devam ediyorlar." diye konuştu.
AA
https://www.bloomberght.com/trump-ca...ilmali-2254714
Amerikada ekonomilerin açılması yönünde eğilim var ki zaten bir çok avrupa ve asya ülkesi de normale dönmeye başlıyor...bu durumda amerikadaki karsanın ihalesinin yapılma ihtimali kuvvetleniyor...
Bilanço tahmini olarak nasıl gelecek? Fikri olan var mı.
Bilanço teknik falan genel olarak zaten işleyen şeyler değil bizim borsamızda. Bu tip kağıtlar için extra önemsiz. Rüzgâra bakıyoruz bu tip durumlarda. Yelken açmak cesaret işi.
arkadaşlar korona virüsü nedeniyle hem ülkemizde hem de amerikada alışverişlerin bir çoğu online olmaya başladı...alınan ürünler kargo şirketleri tarafından evlere teslim ediliyor...işte amerika posta dairesi (usps) bu virüs ortamında iş yoğunluğu çok artmış olması lazım.....eskimiş ve dökülen eski araçlarının onları yarıyolda bıraktıklarına şahit olmuşlardır...
bu durumda usps araç alımı konusunu hızlandırmak konusunda üzerinde baskı hissedecektir...çünkü müşterilerinin kargolarını zamanında yetiştirememek gibi bir sorunları olmaya başlamıştır...
işte hem genel olarak amerikada trumpun da dile getirdiği gibi üretimi açma çalışmaları ,hem de usps nin özel şartlarının onu zorlaması nedeniyle araç ihalesinin yapılma ihtimali güçleniyor...evet bu ihtimale kesin diyemeyiz ama çok güçlendi diyebiliriz..
bakalım 15 mayısa az bir süre kaldı..acaba bu ihale gerçekleşecek mi ??
eğer karsan ihaleyi alırsa türkiye ekonomisi için çok önemli bir adım olur...karsanın özelinde ise çok büyük bir aşama olur..o vakit karsan %95 atıl durumdaki kapasitesini kullanmış olacak...artan bu kapasite ile maliyetler düşecek..buda karlılığı artıracaktır...
bunlara ek olarak prestiji çok artacak ayrıca usps ye yapacağı araçlar önemli bir referans olacak...o durumda da bir çok ülkede karsana güzel kapılar açılacak...
böyle bir iş karsanı birinci lige taşır...orta ve uzun vadede çok şey katar karsana...
bakalım nasip ne olacak ??
borsada hiç bir şeye kesin gözüyle bakamayız...borsa sadece ihtimaller yumağından oluşmuştur...bu açıdan düşündüğümüzde amerikadaki usps nin ihalesinin yapılabilme ihtimali güçlenmiştir diyebiliriz...kesindir diyemeyiz..eğer ihale gerçekleşirse ??? o vakit bence karsanın alma ihtimali çok yüksek...
görüldüğü gibi ihtimallerin gerçekleşmesi hep bazı şartlara bağlı kalıyor...:)
son zamanlarda yaptığım tüm paylaşımlar herhangi bir tavsiye içermiyor arkadaşlar..bunlar benim sadece kişisel düşüncelerimdir..yalnız bu düşünceler de 14 yıllık borsa tecrübelerimizde süzülmüştür...
ben hepimize başarılar diliyorum...
Gerçekten doğru ve faydalı fikirler teşekkür ederim kendi adıma. Yanlız beni bu şartlarda korkutan araç ihtiyacının aciliyete dönüşmesi ve halihazırda üretimde olan bir araca yönelme ihtimalleri. Zaten şu anda küçük partiler halinde alım yaptıklarını okudum bir kaç Amerikan haber sitesinde. Vaktim olunca tekrar gözden geçiririm.
küçük partiler halinde araç alırlarsa bile o alımlar pansuman mahiyetinde bir tedavi olur...köklü bir çözüm için ameliyat şart...kapasitesi yüksek ve ihtiyaçları tam karşılayacak bir araç türü gerçek bir çözüm olacak...dikkat ettiyseniz eskiden ertelemeler yılları buluyordu ama artık sadece ayları buluyor...buda bize şirketin artık karar aşamasında olduğunu gösteriyor..
amerikada üretim piyasaları da açıldığına göre artık ihalenin gerçekleşmesinde ciddi bir engel görünmüyor..