TMSF, YAŞAR GRUBU İLE HUKUKİ İHTİLAFLARDA UZLAŞMA SAĞLADI -AA Nasıl yansır? Detaylarını bilen var mı?
Printable View
TMSF, YAŞAR GRUBU İLE HUKUKİ İHTİLAFLARDA UZLAŞMA SAĞLADI -AA Nasıl yansır? Detaylarını bilen var mı?
Yaşar grubunun uluslararası mahkemelerde hükümet yaşarbank’ı yaşar holdingin elinden haksız yere aldı diye yanılmıyorsam 150 mio.usdlik uzun süredir devam eden davası vardı.
Çok uzun bir dava dosyasıydı internette sanırım şüpheci kimsenin bloğunda denk gelip okumuştum.Özetle yaşarbank kötüye gidiyor diye zamanında bir kanun çıkartılmış ve holding bu kriterlere kendini hazırlayamadan 1-2 gün içerisinde çıkan kanun gerekçesiyle yaşarbanka artan zararı var ve durumu iyi gitmiyor diye el konmuş.
Yanıldığım konular varsa düzeltebilirsiniz.
Her hangi bir tavsiye niteliğinde değildir.
Ama böyle bir dava konusunda uzlaşıldıysa bazı kazanımlar olabilir.
Hayırlısı olsun
Hiç bir açıklama hçbirşey yok tmsf ile anlaşmanın detayı nedir ne alındı ne verildi
rezalet
böyle anlasmalar tam anlamı ile halka acıklanmaz ama sonuc bence iyi olacak o kadar tazminattan kimse durduk yere vazgecmez...bekleyip görelim...düşerse alırım sıkıntı yok sabırla beklemeye devam...
Yaşar holding halka açık bir şirket değil ki niye size bilgi versin
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kurumsal bir firma olsalardı bence gerekli açıklamalar yapılırdı.
iyi ki bu grubun şirketlerinden çıkmışım zamanında diyorum. isterse 50 olsun umrumda değil.
yabancının elinde ne kadar mal kaldı bilen var mı?
haftalık kapanışı bir atakla 6 liralardan yaparsa güzel olur
https://www.halkyatirim.com.tr/pdf/2...007%202019.pdf
2dir bu yayınlanıyorda tutarmı acaba
son 3 aylık takaslarda emeklilik fonlarının alışları vardı yaklaşık 750 bin lot citibank ise 201 bin satışları vardı hatta bzı zamanlarda citi alım yaptıgı bile oluyordu...6 aylık bilanço iyi gelecek sanırım bu belirsizlikte bile 6 üzerine attık hayırlısı olsun...beklemeye devam...
https://i.hizliresim.com/Z57Eyg.jpg
8 temmuz 2019
saat 16,03
tmsf ile anlaşıldı çaktırmadan 6,32 lere dogru gidiyor emeklilik fonları alıma devam ediyor simdilik her sey yolunda bilançoyu bekliyoruz artık...
Yabancıda ne kadar mak kaldı atabilen var mı
Son 3 aylık takasa göre emeklilik fonları 733 bin kusur lot almış citibank ise 160 bin lot satmış... hisse epeydir güzel bir düşüş yaşamadı bakalım ne zaman düzeltme yapacak bilançoya da az kaldı
şu emeklilik fonlarının borsadan alım yapma zorunluluğunun gelmesinden en fazla faydalanan hisselerden birisi oldu petun
teşekkürler bilgi için
hissede KY fazla kalmadı herhalde alımlar hep blok olmaya başladı
eski petun gibi hareket etmiyor çok degisik fiyatlar konusuluyor bakalım neler olacak yasar grubu belkide yıllardır yapmadıgı bedelsizi önumuzdeki 1 yıl icinde yuksek olarak yapar mı yapar burasi bist kimseye acımazlar...
kendi şahsıma bu hisse buralarda ise pnsut uçması lazımdı 7-8bin gibi bir kar ile cesaretim olmaması sebebi ile çıktım kalan arkadaşlara bol kazanç 13000 lot pnsut aldım 6.77 2 gün evvel o uçar bu böyle ise hayali ile bekleyeceğim artık orada bu arada konuşulan fiyatlar nedir yazarsan sevinirim kardeş birde bedelsiz konusunu ilk kez duydum tşk.ler
Borsaya kote 14,4 milyon lot var son 3 ayda nerdeyse 1 mio lotu emeklilik fonları aldıysa çok iyi.
50 mio sermaye 500 mio özsermaye var istese çok sağlam bedelsiz yapar.Bedelsiz yapsa birşey farketmiyor gerçi.
Bu arada petun uzun zaman sonra sutu geçti temettüsüz fiyatla bakınca
Param olsa varı yoğu satar petun alırdım
Yaşar Holding Son Gelişmeler:
Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan Yaşar Holding ile TMSF'nin uzlaştığı haberi Yaşar Holding iştirak yatırımcıları açısından oldukça önemlidir.
Yaşar Holding'in AİHM'de haklı bulunduğu ve yüklü miktarda tazminat alma hakkı ihtimali olduğu bir ortamda TMSF ile herhangi bir nakit girdisi yaratmadan uzlaşması çok çok ilginçtir.
Not: Dava içeriğine yönelik detaylar için twitter üzerinden Moyan Bey'i @moyan_kusbakisi takip ediniz.
Geçtiğimiz aylarda Yaşar Holding'e yönelik bolca analiz yaptım. Analizlerimden çıkarılabilecek özet, Yaşar Holding'in mevcut operasyonları ile 250 Milyon Dolarlık 2020 Mayıs vadeli borcu ödemekte çok sıkıntı yaşayacağı ve varlık satış yollarına başvurma zorunluluğuydu. Bir diğer ihtimal ise Holding'in bahsi geçen dava sonucu olarak tazminat hakkı elde etmesi ile sıkıntılarını giderebilmesiydi. Bu konuyu bir analizimin sonunda, avukat olmamam sebebiyle yorum yapmam saçma, dava içeriğini sunan internet sayfasını ekleyerek kısaca sizlerle paylaşmıştım.
2020 Mayıs ayına sayılı aylar kala sıkıntılarınızı kökünden çözebilecek bir işlemi niye bırakırsınız? Benim aklıma masa altından el sıkışıldığı ihtimali geliyor açıkçası. Bu tamamen bir senaryodur ve ilave bir bilgim yok.
Ki bu haber sonrası Yaşar Holding eurotahviline alımlar geldi. Tek sebebin bu haber olduğunu iddia etmek yanlış olacaktır. Global faiz oranlarının düşüşü ve Filli Boya'nın satış fiyatının da olumlu etkisi olabilir.
Holding, tabii ki de, 250 Milyon Dolarlık borcunu yeniden borçlanarak finanse edebilir; ancak bu durum Holding'in sıkıntılarını azaltmaz. Borçlanma faizinin aynı seviyede kalmayıp yükselmesi ve borç kısıtlarının katılaşması beklenmelidir. Bu sebeple Holding'in ne yapıp edip, en azından, borcunu azaltmaya ihtiyacı vardır. Bunun da en olası yolu varlık satışlarıdır.
Bu sebeple, kesinlikle yatırım tavsiyesi olmadığını belirterek, kaybedersem sıfır üzüleceğim miktarda paramı, tüm halka açık Yaşar Holding iştiraklerine eşit miktarda bölerek yatırım yapmayı düşünüyorum.
Alıntı olup, yatırım tavsiyesi değildir...
Yaşar holding eurononduna alım geldi
Fiyat%15 değer kazanarak 80 lere geldi.
Hacim nedir bilemiyorum
Ama bir hareket olduğu kesin.
Kağıtlarda da hareket başladı
Hayırlısı
Yatırım tavsiyesi değildir
[
Tüm Yaşar Grubu hisselerinde son 5 gündür gerçekleşen işlemler mal toplama değil yeterince toplanmış olan hisselerin fiyatlarının artık patron tarafından yukarı çekilme zamanı olduğunu düşünmekteyim...O nedenle ; sayın psikopat baba bence bu süreç daha yeni başlamakta... Ancak yine de bu benim şahsi kanaatim olup yatırım tavsiyesi değildir kesinlikle...Nasıl hisseler 3 yılda 1/3 fiyatlara çekildi ise bundan sonrada grup tarafından danışıklı döğüş işlemleri ile yukarı çekilecektir diye düşünüyorum...Tüm senetler patronun portföyünde ve ky uyanana kadar hisseler araştırma raporlarında hedeflenen seviyelere kadar çekilecek sonra dağıtılmaya başlanacaktır...Grubun 4 A grubu ve 2 C grubu hissesi sırayla primlenmekte...Pınar hisseleri ve DYO marka liderleri..Kaldı ki Koç ortaklığındaki Altınyunus için turizm beklentileri bu sene çok yüksek...Viking ise grubun satacağı ilk muhtemel şirket...
Şahsi öngörülerim olup yatırım tavsiyesi değildir...
QUOTE=Kandinsky;3633105]Yaşar holding eurononduna alım geldi
Fiyat%15 değer kazanarak 80 lere geldi.
Hacim nedir bilemiyorum
Ama bir hareket olduğu kesin.
Kağıtlarda da hareket başladı
Hayırlısı
Yatırım tavsiyesi değildir[/QUOTE]
250 mio usd lik bonodan 44 mio usd kısmını yaşar holding geri almış
200 mio usd de bankalarda mevcut limiti vardır diye yazı çıkmış bloomberg’te
Bu iş tamam artık kötü rüyalar bitti tabi hala elinde kağıt olanlar için :)
sütte neler oluyor öyle...yakında sıra bize de gelir mi acaba...neyse haftaya umarım bilanço gelir...
13.267,613 tl geldi 6 aylık bilanço...hayırlı olsun..
satış gelirlerinde %4 gibi ufak bir artış var
net esas faliyet karında geçen seneye göre %3,93 azalış var
ama net dönem karı %53,60 azalarak 28.596 13.267 düşmüş
sene sonu sanırım temettü 45-50 kuruş arasına düşecektir büyük bir süpriz olmazsa
fakat temettüye göre fiyatının 5,50 civarına düşmesi lazım gelirken düşmemesi bayaga ilginç...
emeklilik fonları ne var ne yok yine toplamaya başladılar... hem de fiyatı aşarı yükseltmeden...böyle almaya devam ederlerse yılbaşına kadar tahtanın hakim ortaklarından ilk 3 arasına girer...sabırla temettüyü beklemeye devam...
Emeklilik fonları zaten 2. Sırada. Yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl 2. Çeyrekte camlı yemden önemli bir para gelmisti. O yüzden yıl sonuna doğru aradaki farkın kapanacagini düşünüyorum. Ancak kötü gelen ilk çeyrekten dolayı geçen yıl geçilebilecek mi soru isareti
valla bu ortamda gecen yılı geçmeyi bırakın ona yakın kar açıklasın kabulumuzdur...bu aralar düşen kurdan acaba şirket olumlu etkileniyor mu malum eurobond borcu herkesin dilinde...emeklilik fonları agresif aldıklarına göre temettü sanırım benim beklentimden 45-50 kuruşdan 55-60 arasına revize ediyorum...herkese iyi bayramlar...
Borç petunun değil. Yaşar holdingin. Petunun önemli bir döviz borcu veya faiz ödediği kaydadeger bir finansman gideri yok. O yüzden kurların etkisi olmayacaktir.
hisse fiyatı sürünmesine rağmen temettü vermeye devam ediyor, gerçekten takdire şayan, borçluluğu fena değil, temettücülerin takip etmesi gereken bir hisse, inşallah bu geleneği bozmazlar,
borç tabiki petunun degil holding in ama şu an holdingin amiral gemisi petun...petun fazla bir borcu yok evet temettü vermeye devam ettigi için emeklilik fonları deli gibi topluyor...o yüzden hisse fazla düşmedi geçen sene bir ara 4,90 ları sanırım görmüştü...