"Trump Says Big Spike To The Stock Market Coming As Soon As China Trade Deal Is Done.."
Çin ile anlaşma olursa borsalar son bir mal çakışı yapmak için çıkar,
belki Dow/Gold 23'e kadar...
Printable View
"Trump Says Big Spike To The Stock Market Coming As Soon As China Trade Deal Is Done.."
Çin ile anlaşma olursa borsalar son bir mal çakışı yapmak için çıkar,
belki Dow/Gold 23'e kadar...
Mesele o ülke bu ülke değil. Mesele herkesin bildiği çok daha basit bir şey ki '' özgür düşünce '' .
Ülkelerin geride kalmasının tek sebebi bu . Özgür düşüncenin olmadığı toplumlar parayla ayakta kalamaz . Ve tarih ülkelerin çöküşüne sadece bahaneler , sebepler uydurur. Venezuela, petrol fiyatları düşmese de yıkılmaya mahkumdu. Suudi Arabistan simdikinin 10 katı parası da olsa yıkılmaya mahkum .
7 milyon asgari ücretli
2 milyon asgarı ücret altinda calışan varmış
İyi işte ülke cennet gibi. Herkes memnun bende memnunum. Soğan paarda yedi patates 5 tl oldu. Tanzimlerde de bazı ürünler gelmiyor muş. Zaten en kötü sebzelerdi. Sonuna kadar devam. Hani adama demişler mokoko mu ölüm mü sonra cevaba binaen. Ölene kadar .........
Bu gün adam etrafa küfürler saydırıyor apartmanımdaki komşuya. Silahla ateş ediyor. Polisi arıyorum adamlar ifade alıp gönderiyor. Komşu şikayetçi olmuyor çünkü polislere kapıyı açmamış. Ve adam yine aynı şeyi tekrarlıyor. ben şikayetçi olacam adama benim adımı verecekler adamda sana ne diyecek sonra bana olacak olan. Polislere diyorum kamu davası olmaz mı adam galiz küfürler ediyor tehdit ediyor ve ateş ediyor. Tık yok... polis twetleri takip ediyor 3. sayfa haberleri o biçim...
Ben de geçen hafta bazı ürünlerde fiyat artışları tespit ettim...
Yada bana öyle geldi
Soğan ithal zaten
Tanzimler ve marketlerle piyasa ucuz mal sürülünce mal kalmamışdır piyasa da bu da fiyatların artmasına yol açmıştır
Benim görüşüm sebze meyvede ilerleyen aylarda çok fiyat düşüşleri beklemiyorum
Evet havaların ısınması ile tarla ürünü çıkacak / mal bollaşacak ama turist de bollaşacak
45 milyona yakın turist gelecek onümuzdeki 5-6 ayda
Çekirge sürüsü gibi tüketecekler
Yazın hatırlat bir daha üzerinden geçelim bu konunun
saygılar/başrılar
Bu cuma günü seçimin kaderini belirleyecek verilerden Aralık İŞSİZLİK verisi açıklanacak...
İşsizlik verileri biraz geriden geliyor
Cuma günü Kasım+"Aralık"+Ocak ortalaması gelecek
Ama reelde şu an Mart ayı işsizliğini yaşıyor insanlar (tabi biz Mart verisini 4-5 ay sonra öğreneceğiz ama bu şu an sıkıntının yaşandığı gerçeğini değiştirmez)
Benim çevremden duyduğum işlerde/piyasa da en ufak bir açılma yok Mart 10 itibarıyla...
İlk defa yüksek işsizlik+yüksek enflasyonla girecek seçime iktidar
Özellikle büyük şehirlerde (çünkü Anadolu nun küçük illleri ile büyük şehirler arasında işsizlik farkı 10 puanı bulabiliyor) sonucu çok merak ediyorum
İstanbul un TD İşsizliği ile Gümüşhanin işlsiziği arasında fark 10 puanı bulabiliyor
Gümüşhane çok küçük bir ilimiz olduğu için,sürekli göç verdiği için kalanların hemen hepsinin iyi kötü bir işi oluyor
Haliyle buralarda iktidar/AKP oy rekorları kırıyor...
saygılar/başarılar
Amerika ile olayların tırmanmasına izin verilecek gibi duruyor, dolara bahane yapılacak gibi geliyor bana . Seçimden sonra ağız da değişebilir ancak olası bir ambargoya ihtimal veren var mı? Yahut nereye kadar bir kısıtlama gelebilir? Olmaz dediğimiz çok şey oluyor da .
Bu noktadan sonra ucuz sebze meyve bitti. Eylül ayıydı Pursaklarda pazarda teyze (benden 3-5 yaş büyüktür) pahalılıktan yakınıyordu. Bende cevaben geçti artık o ucuz günler mirası yedik demiştim. Şimdi çevremde kolay olduğu için buğday ekip biçenler bile maliyetlerden dolayı ekmeyeceğini ifade ediyor. Yani seneye ekmekte baya pahalanacak...
Selam dostlar, iş yoğunluğu dolayısıyla uzun süredir foruma yazı yazamasam da arada takip ediyorum. Döviz ve döviz bazında değerlenen ürünlerle ilgili aşağıdaki görüşlerim kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Dolar/TL 5.50'yi (ve sepet kur da 5.90'ları) günlük kapanışla aşmadığı sürece sadece hedge pozisyonlarım mevcut (VİOP). Eğer 5.50 - 6.00 bandı gündeme gelirse buradan trade sayesinde elde edebildiklerimle uzun vadeli enstrümanlarda yatırım yapmak istiyorum.
ALTIN dolar bazında son iki yıldır 100 aylık hareketli ortalamasının (şu an 1353 civarı) üstünde kapatamıyor ve geri dönüyor, böyle devam ettiği sürece bulaşmıyorum. 1100'lere doğru tekrar gerilerse belki Gram/TL'de pozisyon almayı düşünebilirim.
"Ah keşke" dediğim senaryo, TL'de beklenen yeni değer kayıplarından önce PETROL'ün 40 hatta 30 doların altına gerilemesi olurdu. Çünkü bu durumda petrol yatırım fonlarına (Tefas'dan incelemek ve internet bankacılığından almak çok kolay) portföyün önemli bir yüzdesini aktarıp, duble efekt (Dolarla fiyatlanan petrolün artmasının bir süre sonra ayrıca TL'yi de değersizleşmesi) ile birlikte daha başarılı bir uzun vadeli yatırım hedeflenebilirdi diye düşünüyorum.
gorustugum nerdeyse 10 kisiden 8 i abd ile bir sekilde baglar kopartilip olusacak tum ekonomik krizlerin faturasi abd ye kesileceginden bahsediyor..
iran ve rusya dan uzak kalirsak seneye kisi sogukta gecirme ihtimalimizde var.
beka beka olayı sokmedi...seçime kadar s-400 den ABD sahte kabadayılık yapılacak. her türlü s-400 lere verilecek para ile araştırma geliştimeya ayrılsa o para % s-200 ümüz olurdu en azından
Bizim semte tüm büyük süpermarketlerde soğan 2.75 TL diye dikkatimi çekti. Soğana baktım hem şekil olarak tuhaf hemde üzerinde is rengi gibi siyahlık görünce almadım eve gittim. Akşam yemek yerken hanıma soğan kes dedim ve masaya gelen soğanı ilk ısırdığımda ağzımda müthiç bit acı tat hissedince çıkardım. Bu nasıl soğan dediğimde hanım markette denkj geldi fiyatı düşük olunca aldım dedi. Oda renginden şüphelendiği için sadece 1 kg kadar falan almış. Bende hemen çöpe attım. Çünkü soğanın ne tadı nede şekli Türkiye de yenen soğanlara benzemiyordu. Aklımdan bu soğanın Suriye den gelmiş olabileceği geçti. Malum Suriye de birçok bölgede kimyasal saldırılar olduğu için ürperdim. İşin ilginç yanı afedersiniz ama hayvana verseniz ilk ısırdığında tükürecek şekilde pis bir acı tat olan ve şeklinde ve renginde sanki tarlada yanmış ta tarladan yanık toplanmış görüntüsü olan bu soğan nasıl olur da semtimizdeki 4-5 büyük süpermarkette vatandaşa satışa sunulur dedim. Bu nasıl gümrükten geçer diye düşündüm. Arkadaşlar Maalesef ülkemiz Muz Cumhuriyetine dönmüş durumda. İnanın ne gümrük nede kontrol hepsi hikaye...Sizede bu soğanlar denk gelirse sağlık açısından almamanızı öneririm.
Suriyeden soğan değil patates geliyor
Soğanı güya kazakistandan getireceklerdi. Azerbaycandada vardı ama çürumeye elverisli diyorlardı
Patatesin 2019 yılı sezonunda üreticiye tarlada beklenen maliyeti her şey dahil 50 kuruş. Geçen yılda 40 kuruş civarındaydı.
Üretici bunu %50 karla satsa gerisini varın hesaplayın aracılar nasıl kazanıyor.
Kar marjı bu kadar iyi ve işin tıkandığı nokta hallerse devlet ürünlerin hale giriş zorunluğunu kaldırsın üstüne seyyar satışı serbest bıraksın bizde ucuza yiyelim.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar s 400 lere 2,5 milyar dolar para ödenmiş altını ciziyorum ödenmiş
para cebimizdenmi çıkmış hayır yine rusyadan alınan kredi ile ödenmiş yani satıcı firma parasını aldı satıcı ile işimiz yok
borcumuz kredi alınan kuruluşa kısacası s 400 ya gelecek bir kenarda cöp olacak yada satabilrsek 3 cü bir ülkeye gidecek
bunun bence başka altarnatifi yok nato ve abd entegre kuruluma izin vermez
Kazanan bir kumarbaz da aynı şekilde düşünüyordur. Mesela ben kumar oynamasını iyi biliyorum,onun için kazanıyorum diye düşünür kanımca. Çıkacak kağıtların,sayıların istatistiğini iyi hesaplıyorum demesi işin özünü değiştirmez. Çünkü işin özünde,en azından ihtimaller ve geleceği hesaplamak iddiası var,geleceği kimse kesin olarak bilemez. Elbette ihtimallerin az olduğu şeyleri doğru hesaplamak daha kolay olabilir ama bu finansal enstrümanlarda ihtimallerin az olduğunu kim söyleyebilir ki?
kavramları yerine koyacağız
bütçe açığı diye bir şey yoktur
bunun adı zarar'dır
buna bütçe açığı diyen herkes de ******tır.
https://youtu.be/_gSZWeAPXrQ
Dolar Tanzim satışlar ne zaman başlıyor. Şöyle 4.60 falan?
Usd/try 5,4426 +0,0166 +0,31%
gau/try 227,368 +0,289 +0,13%
usd/zar 14,4147 -0,0134 -0,09%
eur/try 6,1151 +0,0034 +0,05%
eur/usd 1,1237 -0,0001 -0,01%
gbp/try 7,0694 -0,0087 -0,12%
gbp/usd 1,2983 -0,0032 -0,25%
usd/jpy 111,12 -0,03 -0,02%
Piramit Menkul Değerler ( http://www.piramitmenkul.com.tr )
Tarafından Hazırlanan Analiz:
"Geçtiğimiz hafta dolar/TL’de 5,40 üzerinde hareketlilik arttı.
Kurda haftalık bazda ise 5,3630-5,4887 bandında hareket görüldü.
Haftanın ilk yarısında TCMB faiz kararının izlendiği kurda, ABD’den Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin negatif açıklamaları yükselişe neden oldu. Haftanın ikinci yarısında ise Avrupa Merkez bankası (ECB) faiz toplantısı takip edildi. Euro Bölgesi büyüme tahminlerinin aşağı yönde revize edilmesi ile euro/dolarda aşağı yönde hareketliliğin arttığını izledik. ECB toplantısı ardından dolar endeksi küresel para birimleri karşısında değer kazandı. Yeni haftada kurda 5,40 önemli destek konumunda bulunmaktadır. Yukarıda ise 5,47(200 günlük AO)- 5,50 önemli dirençleri oluşturmaktadır. Geçtiğimiz hafta bu bölgenin iki kez test edilmesinin ardından hafta başında bu bölgedeki hareket kurun yönünde önemli olacaktır. Kısa vadeli görüntünün negatife dönmesi için 5,40 altında kapanışların olması gerektiğini düşünmekteyiz. Teknik göstergelerden MACD sıfır çizgisi üzerinde “AL” konumunu artırdı.
Yurtiçi piyasalarda pazartesi günü dördüncü çeyreğe ilişkin büyüme rakamları ile Ocak ayı cari işlemler dengesi takip edilecek. Foreks anketinde 2018 yılının 4.çeyreği için GSYH medyan tahmini %-2,6 olurken, 2018 yılı için %2,5, 2019 yılı için ise %1,0 büyüme şeklinde oluştu. Cari işlemlerde Ocak ayı beklentisi 825 milyon dolar açık şeklindedir. Çarşamba günü Ocak ayı Para Politikası toplantı özeti, Perşembe sanayi üretimi Cuma ise İşsizlik verileri ile bütçe dengesi izlenecek. Yurtdışına Salı günü Avrupa Maliye Bakanları Toplantısı ile Brexit Anlaşması İçin İngiltere Parlamento Oylaması takip edilecek."
Hareketli ortalama ya da indikatör civarlarına bir geri çekilme yapabilir olağandır.
https://resmim.net/f/j7kVad.png
Alman bir yetkili, Berlin'in Deutsche Bank'ın sağlığı konusunda endişeli olduğunu ve bu nedenle, ortaya çıkabilecek büyük finansal açığa rağmen Commerzbank ile Deutsche Bank'ın birleşmesini desteklediğini bildirdi.
Deutsche Bank Yönetim Kurulu, Commerzbank ile birleşme için fizibilite çalışmalarına başlanması kararı almıştı. Commezbank'ın yüzde
15 hissesi Alman hükümletine ait ve hükümetin Deutsche Bank-Commerzbank birleşmesi ile ortaya çıkacak bankanın da hissedarı olması bekleniyor.
Alman yetkili, Deutsche Bank ile Commerzbank'ın birleşmesinin devlet tahvilleri gibi varlıkların yeniden değerlenmesi ihtiyacını tetikleyeceğini ve bunun sonucu olarak milyarlarca euro tutarında finansal açığın ortaya çıkabileceğini vurguladı.
Anadolu Yatırım ( http://www.anadoluyatirim.com.tr ) Tarafından
Hazırlanan Teknik Analiz:
USD/TRY Spot Teknik Yorum
5,40 üzeri TL açısından negatif…
5,40 üzerinde teknik görünümü TL açısından negatif bulmaya devam ediyoruz. ECB'nin büyüme beklentilerini aşağı revize etmesi sonrasında dolardaki güçlenme ile 5,49'u test eden kurda Cuma günü ABD'de beklentinin oldukça altında gelen tarım dışı istihdam verisi sonrasında dolardaki zayıflamanın etkisiyle 5,4308'e kadar geriledi. 5 günlük ağırlıklı ortalamaya da denk gelen 5,44 seviyesi TL'de değerlenmenin devamı için kırılması gereken seviye olarak takip edilebilir. 5,44 üzerinde 5,49 önemli direnç seviyesi iken 5,44 altında 5,42-5,40 bandı hedef olarak takip edilebilir. Bugün açıklanacak 4Ç18 büyüme verisi ile Perşembe günü açıklanacak Ocak ayı sanayi üretimi yurt içinde TL açısından takip edilecek veriler iken yurt dışında sanayi üretimi, enflasyon verileri ile perakende satışlar takip edilecek.
Son Fiyat : 5,4475
Destekler : 5,4350-5,4200-5,4000
Dirençler : 5,4550-5,4700-5,4900
Ziraat Bankası ( https://www.ziraatbank.com.tr ) Tarafından
Hazırlanan Döviz Piyasası Analizi:
"ABD'de tarım dışı istihdam, şubat ayında 180 bin artış beklentisine karşın, 20 bin ile beklentilerin belirgin altında kalarak
Eylül 2017'den bu yana en düşük seviyede açıklandı. Bununla birlikte piyasanın takip ettiği diğer istihdam göstergeleri güçlü bir görünüm sergiledi. Saatlik ücretlerdeki yıllık artış beklentilerin üzerinde ve
2009 yılından bu yana en yüksek seviyede gerçekleşirken, işsizlik oranı %4'ün altına indi. Veriyle birlikte ABD 10 yıllıkların faizinin
2 ayın en düşük seviyelerine gerilemesiyle dolar endeksi, hafif aşağı yönlü hareket etti. Geçen hafta perşembe günü 97,7 ile aralık ortasından bu yana en yüksek seviyeyi gören dolar endeksi haftayı 97,3 seviyesinden sonlandırırken, bugün 96,4'lerde seyrediyor. İngiltere parlamentosunda yarın yapılacak olan Brexit oylaması öncesinde sterlin değer kaybını sürdürüyor. GBP/USD paritesi bugün 1,2980'lerde seyrediyor. EUR/USD paritesi ise Avrupa Merkez Bankası'nın güvercin duruşunu üzerinde hissetmeye devam ediyor ve saat 9 civarı 1,1230 seviyelerinde seyrediyor.
Petrol fiyatları ise arz kesintileri ve talep eksikliği arasında fiyatlanmaya devam ediyor. Suudi Arabistan Petrol Bakanı Khalid al-Falih'in üretim kesintilerine hazirandan önce ara verilmeyeceğine işaret etmesine karşın, ABD ekonomisinin de ivme kaybettiğine referans veren ABD tarım dışı verisi sonrası petrol fiyatları yön bulmaya çalışıyor. Brent petrolün varil fiyatı bugün cuma günkü kapanışın hemen üzerinde 66 dolar seviyesinde.
Türkiye ile ABD diplomatik ilişkileri takip edilmeye devam edilirken, ABD tarım dışı istihdam verisinin de desteğiyle kur cuma gününü düşüşle, 5,42 seviyesinden yaptı. Bugün saat 9 civarı kur
5,44'lerde."
*tüik: 2018 yılında gsyh %2,6 (beklenti %2,5)
*tüik: 2018 yılı 4.çeyrekte gsyh -%3,0 (beklenti -%2,6)
*tcmb: Cari işlemler hesabı ocak ayında 813 milyon dolar açık verdi(beklenti -825mln)