buyrun o zaman patronun neden hissenin ederine ulaşmasına taş koyduğunun mantıklı bi açıklamasını yapın....
indes 30 TL olsa bu adam servetini ikiye katlayacak...
Printable View
Bu forumda sürekli tahtada aktif işlem yapan ve hissenin yükselmesine engel olan kişinin Erol Bilecik olduğunu iddia eden yazılar var....
Bende diyorum ki Erol Bilecik her Allahın günü tahtada satış yapan kişi değildir....
BUNU YAPAN,
SAT-AL İLE PARA KAZANMAYA ÇALIŞAN BİR GRUP HAREKETİDİR....
Küçük yatırımcı malını tahtaya koyduğu müddetçe bu adamlar para kazanır ve hisse yükselmez...
Erol Bilecik 'in bu işlerle alakası yoktur....tahtaya müdahalesi yoktur....
İndes 'in ucuz kalması Erol Bilecik 'in işine gelmekte midir? ....evet işine gelmektedir.... Çünkü şirketi % 36 ile yönetmektedir....
Bu sebeple işine gelmektedir...
ilerde sirketi satacak çok aşiri fiyatlanmasina müsade etmiyor olabilir...hisse yeterince elinde yoktur 30 tl ye tasiyip yikacak...temettu verimi dusecek hisse cazipligini yitirecek bunu kullaniyor iyi temettu verimi var diye kullaniyor...30 tl uzerine ciksa hisseye ilgi azalir gercekyatirimci anlaminda oran azalir kumarcilar dadanir..benim aklima gelen sebepler bunlar...patron hisseye fazla ilgi olursa yatirimci tipinin degiseceginden korkuyor olabilir...kafa yapisina uygun bir yatirimci kitlesi istiyor olabilir...
Adamin hissesi cakal surusunun eline gecmisse onlari uzaklastirsin biz sirkete ortak olmusuz suc mu isledik dogru durust fiyatlanmiyor hisse...hisse geri alimi dedi yapmadi...patron hissesini takip edecek ederinin altinda surunuyorsa gerektiginde mudahale edecek...yatirimcisini madur etmeyecek..ben madurum dua mi edeyim...
150 bin tl ye yakin para baglamisim 3 senedir kazanc yok ne yapmam lazim...3 tl hisse hareket etti diye soyguncu müdahale etti...onuda geri aldi hisse...sat git cevap degil...cevap hissenin bilanco ederine ulasmasi icin patronun mudahale etmesi gerekir hissesine yatirimcisina sahip cikiyorsa..3 yil once bu hisse 17 tl idi...
bu kağıdın sahipli olduğunu biliyoruz sanırım.. armada-arena gibi gitseydi şayet sahibi istedi demeyecek miydik? şimdi durum ne? gitmesi engelleniyor bariz bir şekilde isterse bir grup hareketi olsun/olmasın..sahibinin etkisi olmadığına mı inanalım..
cevabı yazılarımda var...erol bilecik de yükselmesini istemiyor hissenin...
anlaşamadığımız konu şu, bunu yapan sat-al cı çetenin başı erol bilecik değil....
malını tahtaya koyan küçük yatırımcının hiç mi suçu yok....yarın bir gün malını sen de satacaksın bu fiyatlardan....senden aldığı malı % 5 yukarıdan aynı çete başka bir ky ye satacak....o da gelip burada patrona sövecek...
Adam malina mal katacak biz yatirimcilara gelince bekle babam bekle bikip çikana kadar...gözünü çift basamaklardan maliyetlenmis hissedarlarin malina dikmis adi...
Sn altay hisse hareketlendi gidiyordu patron ucu açik bir haber niye gonderdi....hisse geri alimi dedi ses yok...hep kritik zamanlarda devreye giriyor...ne aliyor ne satiyor o da ilginc..
neyse daha fazla yazmayacağım...... ben kendimi ifade ettiğime inanıyorum....
patronda hissenin yükselmesini istemiyor....defalarca yazdım...
fakat tahtada bu işi yapan kişi patron değil....bir grup sat-al yapan çete dir....
bu çetenin patronla bir alakası yoktur....
bu çete ne zaman tahtada kontrolü kaybederse o zaman fiyatın yukarı gittiğini göreceksiniz...
sn altay kabul edin başlangıçtaki yorumunuz zorlama ...şunu diyebilirsiniz akp döneminde erol bilecik şirketi büyeyemedi diğer muadilleri daha çok iş aldı diyebilirsiniz o zaman herkes size hak verir ama ortada öyle bir durum yok.. borsanın siyasetle genel bir ilişkisi vardır ama şirket bazında karlılık varsa iktidarda kimin olduğunun ne önemi var... ama indesteki durumu bunlada açıklayamadığımıza göre bizim bilmediğimiz bir durumun olduğu kesin...
Patron istese o çeteyi yerin dibine sokar sirketin sahibi çünki..çete varsada o cetenin basi buyuk ihtimal patrondur...birileri o ceteyi cokertmeye calisti hemen patron devreye girdi...zehir zikkim olsun diyorum..
bu arada marjlar %20 olmuş..inşallah İndes'i rahat bırakırlarda yukarıları görürüz..
3 senelik bir yatirimci olarak sunu soyleyebilirim bu tip hisselere kesinlikle fazla para yatirmayin lot sayiyorlar..en fazla 50 bin tl olmali..bu hisse icin bu miktar servettir fazlasi patronun ekmeğine yağ sürmektir..temettü ve düşük fk ile ky avliyor..
Adam yatirimci ayikliyor farkli tip yatirimci görmek istemiyor...kafasinda bir yatirimci tipi var fiyat kontrolu ile kendince kalitede bir yatirimci ile muhatap olmak istiyor...bunu yaparken yatirimcisina zarar verdiginin farkinda degil..30 krus temettu ile kaliteli yatirimciyi tutamazsin...
Merkez bankasi ne yapiyor faizle mucadelede faiz artirmasi gereken zamanda faiz artirmiyor veya az artiriyor sonra ne oluyor anormal faiz artisi birden yapiyor....ayni sekilde baski baski piyasaya mudahale nereye kadar birgun hisse cok anormal fiyatlara balon olusmaya bile gidebilir..serbest piyasa adindan belli mudahale pahaliya patliyabilir..
Bu şirketle ilgili yazılacak çok fazla olumlu husus var.Başlayalım.
1-
Net YPP (Hedge Dahil) 464.743.642 TL
Bir kere sadece bu pozisyondan bu dönem ilave 40 milyon TL kar daha yazabilir.
farzı misal; patron nun 1000 liralık hissesi halka açık işlem görüyor , biz ky yatırımcılarda toplam 200- 250 liralık var diyelim ...bu ortamda agzımıza bal çalacak ki ben sen satıp misal dolaşımdaki %25 malı bıraktık diyelim ...bu ortamda tahta bedelinin çok fazla düşmeden para bulup altına girmesi yani kagıdını alması gerekir ...senin benim hayallerimiz olmasa patron kime keriz gibi mal taşıtacak bedavaya...kendi parası değer kazanırken başka yatırım araçlarında belki ya mal alımında bilgisayar vs ya arsa ya dolar ya altın vs...düşünün bu işten kim hep kazan kazan yapıyor...beyin jimnastiği..komplo teorisi...bu adil olmayan patron ky çıkar çatışmasına siyaset saçmalığını yamamaya çalışmak tam bir komedidir...jantsa ya bir bakın topuklu efe nin geçmişte çalıştıgı ve eşinin patron oldugu bir firma sıkıntılar yazıldıkça utancından veya yatırımcıların feryadının yeni ulaşması sonucu belkide tahtayı kaldırmıştı 2 sene önce... realliteden kimse uzak kalmamalı tamam patronda kar etmeye bakıcak ama burada yatırımcını kurda kuşa yem etmiyeceksin dürüstsen biraz...
sonra seni yatırımcı olmamak, vurdu kaçtı olarak yaftalamak üzerinden halen yağ gibi üste çıkmak ...herşey ayan beyan tahtada anlayana ...sn rex 3 yıldır param pula döndü diyor nerede kaldı yatırımcılık...3 koca yıldan bahsediyoruz...3 yıllıgına patrona karşılıksız kredi vermek gibi sanki.
al-sat değildir.
Fener maçlarına gidip pankart açıcam burdan sesimizi duyan yok belki oradan birilerin dikkatini çekeriz adamın hiçbir şirketi değerinde işlem görmüyor nedir bu rezillik. Adamlar göz göre göre hissede operasyon yapıyor yada yaptırıyor.
SM-J610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
inanılmaz bir tablet ve pc satışı var ve sonuç indes kabına sığmıyacak artık...
Çok yordun adi hisse ama satmiyorum...
Güzel kapanis görsekte haftalar sonra bakiyoruz ayni yerdeyiz..hergün tavan yapmak icin yarisan hisseler var iken indese bir türlü sira gelmiyor...3 yil önceki zirveyi artik geçmeli.
Konjonktür uygun, beklentisi ve hikayesi oluştu. Uzaktan eğitim bilgisayar/tablete yoğun talep sürdükçe fiyatın yukarı olacağını düşünüyorum. Ben iyi fiyattan girdiğimi düşünüyorum bu fiyatlardan çıkmak da benim için güzel kar realizasyonu olur ancak bekleyeceğim. 25 lira olursa istediğim arabayı alabiliyorum, herkese hayırlı forumlar.
SM-A315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bist icinde bundan adi bir hisse varmidir acaba...16 tl uzerinde durmak bukadar mi zor..%70 bilgisayar satislari artmis dedi tv...sanki limon satiyor adi...yatirimci dusmani patron...hisse giderken takoz koydun...
Biz satinca yükselir bu adi hisse...tek sıkıntisi biziz başka hiçbir sıkıntisi yok..
Birkaç sorum olacak, cevabını bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim...
Patron isterse;
elinde olanı çıkarıp, dolaşımdaki pay oranını yüzde 99.999 değerine getirebilir mi,
genel kurul onayı almadan, yüzde 400 bedelli açıklayabilir mi,
yüzde elli +1 pay bulundurup, şirketi farzı misal, 70 milyon usd A grubu, 30 milyon usd B grubu paylarına ödenecek şekilde 100 milyon usd değer ile satabilir mi,
böyle satarsa çağrı için baz alınacak piyasa değeri ne olur?