Mokoko katmr
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Mokoko katmr
Bu kadar potansiyel taşıyan bir hissenin bu fiyatlarda kalması yazıktır.
Yatırım tavsiyesi değildir
Patron cacık olunca kağıt da böyle oluyor maalesef YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Patron mu, spekülatör mü, yoksa küçük yatırımcıyı silkeleme operasyonu mu bilemiyorum. Ama yakında bu fiyatları görmenin hayal olacağını tahmin edebiliyorum.
Y.T.D.
Patron hissenşn arkasında olsa hisse bu hale gelmezdi. Yatırımcı dostu bir zat değil maalesef YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeksle gitmiyor, endeksten önde düşüyor. Ne bk yediği belli değil. Ky parası itina ile pç edilir
Bu onun b.... cocuğunun sıkıntısı nedir? En bktan kağıtlar bir gitti, gidiyor. Bu bkun bku çıktı
Düş mk düş, çapını s......
Birilerine düşükten mal aldırmış olabilirler.
Endeks fezaya gitmiş, bu mıçmaya devam ediyor. Çapsız olduğunu biliyordum ama bu kadarını tahmin edemedim. YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Patrona bak hisseyi al. Adam parayı dolara mı, altına mı yatırdı acaba? Sıra bir türlü kendi hissesine gelmedi
Kademe analizine bakılırsa git gel yapıp vatandaşı iyi silkelemişler. Yazıktır yahu. "Kazan - kazan stratejisi" diye bir şey var.
Şirketimiz Afrika ülkesi kaynaklı $ 9.818.000 (DokuzMilyonSekizYüzOnSekizDolar) tutarında Araç Üstü Ekipman siparişi almıştır. Teslimatlar 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır.
SİPARİŞ HABERİ İLE 1,46 KADAR ALDILAR , HEMEN 1,42 VERDİLER. GEÇEN DE 6 MİLYON DOLARLIK İHALE HABERİ İLE DE GİTMEMİŞTİ. YA YETERİ KADAR MAL TOPLAYAMADILAR VE İNSANLARI BIKTIRAMADILAR . YA DA BİZİM BİLMEDİĞİMİZ BAŞKA ŞEYLER VAR. ENDEKS 1,733 DE BU HALA 1,42 'DE
Trılc de devamlı olumlu haberler atıp kağıdı pç ettiler. Demek ki yandaş kafası böyle çalışıyor YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sorun patronda zaten. Hisseyi kendi kaderine bırakmış. Kaderi küçük emrahtan beterYAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüm otomotivler gitti bu bekledi. Savunma sanayi asels gitti bu yine bekledi. Bugün karsan tavana gidiyor bu hala 1,44 mal yediriyor. Bir de 2 tane sipariş aldım diye haberler gönderiyor. Tamamen patronun eline kaldık . Ne zaman isterse o zaman herhalde.
Hadi artık borsa uçtu .sanki çin seddi önce 1,46 sonra 1,52 geç. Sabır kalmadı.
ne kadar hantal her yer direnç 1,46 geçti . 1,48 takıldı. böyle giderse 1,52 nasıl kıracak.
Bu fiyatlardan milletin silkeleneceğini mi sanıyorlar? Şirketin potansiyelini anlamayan kaldı mı?
Şirket mantıklı bir hareket yapıp 27 milyon euro borç ödedi ve/veya bunu TL ye çevirdi yazdan beridir ama hala 30 milyon euro döviz borç yükümlülüğü var. Bu durum da Euronun 3 lira değer kazanması nedeniyle sadece bu kalemden 12 aylıkta 90 milyon ekstra zarar yazacağı manasına gelir...
Yani daha henüz en kötü görülmedi gibi.
Ben Euro biraz daha yükselirse yeni yılla beraber son kalan bu 30 milyon euro borcu da ödemek için tamamen borç ödeme maksatlı bir bedelli daha yaparsa şaşırmam
Biz yerimizde sayarken gerçekte neler olduğunu görmekte yarar var:
https://www.kamyonum.com.tr/haber/Ka...at-Odulu/39567
Kağıt durdu aşağımı yukarımı?
7-8 aralık tarihinde askeri lojistik ve destek zirvesi ankara'da yapılacakmış. katmer de katılımcılar arasında. kendi sayfasında reklamı var. bakalım oradan birşey çıkar mı? aselsan çok iyi gidiyor.
Euro yine şahlandı .. 9 aylıktan bugüne fark 4 lira... 9 aylıktaki 20 milyon zararın üstne 12 aylığa ekstra gelen zarar miktarı 120 milyona ulaştı... bu hesapda Euro 31 Aralıka kadar burada durur ise geçerli... Euro her bir lira artışında şirket 30 milyon TL ekstra zarar yazıyor... 12 aylık bilançosu tarihinin en büyük zararlı bilançosu olabilir.
şirket bir bedelli daha yapıp 30 milyon Euroluk yani 450 milyonluk şu euro kredisini kapatsa önü çok açık aslında... son bi defa %100 bedelli yapsa herşey temizlenir...
Ben patronun yerinde olsam hazır şirketin %85 i de halka açıkken son bir bedelli yapıp bu borçtan kurtulurdum.. sonuçta parayı ben değil halk verecek... benim şirketimin borcu bitecek... patronlar için bu borsa çok güzel bir şey yaa.. şirketim olsa kesin halka açar böyle şeyler yapardım... bedavadan para yağardı şirketime... iyi yönettin kötü yönettin kar ettin zarar ettin hesap soran yok... bir yerden borç alsa devamlı başında cehennem zebanisi gibi duracaklar onun yerine sat hisselerini millete sonra devamlı milletten para iste şirket için borçmu ödüyorsun altına ferrarimi alıyorsun yatırımmı yapıyorsun ne yaparsan yap... hesap soran yok nasılsa.. çok muhteşem bir sistem... ha merkez bankasında para basmışssın ha bistte hisse basmışsın... on numara kapitalist sistem bu.
peki,bu şirket satışlarını tl ile mi yapıyor? Bence doların yükselişi bu şirkete zarardan çok kar yazıyor. Satışlarını dolar üzerinden yapıyor,borcu euro üzerinden,doların yükselişi euro dan fazla; şimdi bu şirket döviz yükselişlerinden zarar yazar diyebilir miyiz?
Bence esas risk özsermaye neredeyse sıfırlanmış ayrıca piyasadaki rakipleri çok güçlü,sektörde rekabet çok hızlı. örneğin zırhlı tekerlekli araç üretimi yapan o kadar çok firma oldu ki dış satım yapamadığınız zaman yandınız demektir.inşallah bir yabancı ortak alır da finansman sorununu kökten çözer ve biz de ihya oluruz.
Bizim sermaye piyasalarımızda bazı sorunlar var. En basiti birçok şirket sermayesinin %50 sinin üzerinde halka açık. Bazı şirketler %99 halka açık. Spk buna nasıl müsaade ediyor anlamıyorum. Bu şirketlerin patronları bir sanayiciden çok bir borsa spekülatörü gibi hareket ediyor.
onlar için sorun yok %99 halka açık olsa bile imtiyazlı hisse ile şirketi yönetir. Her sene bedelli yapar. Esas spk imtiyazlı hisseleri kaldıracak olursa senin dediğin gibi cirit atamazlar. Hisse değerleri en az 5-6 kat yukarıda olur . Sorun bizimle onun hissesi aynı değil.
[QUOTE=MAN94;5650713]onlar için sorun yok %99 halka açık olsa bile imtiyazlı hisse ile şirketi yönetir. Her sene bedelli yapar. Esas spk imtiyazlı hisseleri kaldıracak olursa senin dediğin gibi cirit atamazlar. Hisse değerleri en az 5-6 kat yukarıda olur . Sorun bizimle onun hissesi aynı değil.[/QUO Kesinlikle haklısınız ama hepsi için geçerli değil. İnanıyorum ki bazı şirketlerde sahip oldukları halka açık hisseler dahil patron ve grup şirketleri çoğunluğa sahip değil ama karşısındaki güç organize değil yani yapılacak bir genek kurulda %51 bütün olarak hareket edemez.Dolayısıyla genel kurullarda yine onların dediği olur.
Herşeye rağmen burası borsa neyin ne zaman olacağı belli olmaz. Bir haber herşeyi tersine çevirebilir. Yoksa zararımız çok büyük.Hele dolar bazında düşünürsek oturup ağlamamız lazım.
Artık kır şu 1,59 -1,60
Kağıt durdu aşağımı yukarımı?
Ne dirençmiş (1,60-1,61) otomotiv şirketleri %100 den fazla prim yaptı , bu hala bir tane direnci geçemiyor. 2-3 basamakta trade ediyorlar. Bakalım 7-8 aralıktaki fuardan bir şey çıkacak mı ?
Kağıt durdu aşağımı yukarımı
Kağıt durdu aşağımı yukarımı
Asalsen'a talip çıktı söylentisiyle kağıt hızla yükseldi. Belki Katmerciler'e de talip çıkar, kim bilir?
Hayali bir yorumdur, yatırım tavsiyesi değildir.
Euro bugün arttığı zaman hemen yarın sabah bilançoda açık pozisyon kadar zarar yazar. Bu zarar yekten bir girer sonra eğer Malını euro ile satıyorsan malı uretip fatura kesip kar gosterdikce o zarar azalir. Zarar hemen girer kar ise eger patron gosterirse ileride fatura kestikce olusur ve o zarari kapatır. Zararin olusmasi ve kara donmesi 1 yılı bile bulabilir. O arada neler olur tahtada neler.