Bilanço okuyan bir arkadaş, 6 aylık bilanço üzerinden olası bir hesaplama yapabilirmi güncel kur karın pozitif ve negatif etkisiyle
Printable View
Bilanço okuyan bir arkadaş, 6 aylık bilanço üzerinden olası bir hesaplama yapabilirmi güncel kur karın pozitif ve negatif etkisiyle
Kabus gibi
Emeki fon aldıkça kağıdı düşürüyorlar, fazla mal satmadan, klasik oyunlar, borsada işlem yapmak delilik, bu faiz ortamında.
hisse de tepki adına TIK yok..
olumlu durumların yanında bilmediğimiz bir sıkıntı mı var acaba.
Bugün 3000 lotunu daha alıverdim kerizlerin. Bir zahmet endeks çıkarken çıkaracaksınız. Endeks %2-3 yapmışken hisseyi 10 tlnin aşağısına çekmeye çalışacaksan biraz daha fazla mal vererek yapacaksınız kardeşim.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düz mantık hesaplama yaparsak
Ciro x 0,08
400 milyona yakın gelmesi lazım net kar.
İhracatçıların ihracatdan sağladığı gelirleri türk lirasına çevirme zorunluluğu,
490 milyonluk TL ye karşılık gelen açık yabancı para pozisyonu,
iç pazarın fiyat artışları nedeniyle daralması,
hissede derinlik olmaması karşımıza çıkan olumsuzluklar.
Ancak satışların % 70 inin ihracat olması nedeniyle iç pazardaki daralmanın ihracatdaki artış ile karşılanacak olması,
Kur zararının bir kısmının ihracatdaki satışlar sayesinde kapanacak olması,
Daewoo ile yapılan anlaşmanın büyütülmesi,
Nisan-mayıs gibi üretime geçen yeni tesislerin etkisini 3. çeyrekde göstermeye başlaması,
Temettü verimi,
Merkezin faiz artışı nedeniyle kur stabil hale gelirse 4. çeyrekde daha iyi bir bilanço gelme olasılığı,
Kıyasladığım zaman olumlu taraflar, olumsuz taraflardan daha çok bence o yüzden pozısyonumu koruyorum. Sadece 9,90 lardan nakdim olmadığı için maliyet düşüremediğime üzülüyorum :)
Ülke olarak 1-2 yıl düşük büyüme belkide negatif büyüme ile karşı karşıya kalacağız. ama Vesbenin TL' deki değer kaybı nedeniyle bu dönemde ihracatı sürekli artacaktır. O yüzden hala ümitliyim....
Kur zarari yazacak bu kesin. Ancak coken tl ile ihracaat rekorlari kiriyor agustos ta.. onemli olan faaliyet geliri.
Bir ara erbos almıştım fk 5 diye 2-3 sene önce,, sonra bıktırdı hep aynı hep aynı sattım. Sonra 30 dan neredeyse 100 e gıttı .. burada aynı hatayı yapmam ,, kaldı ki kuzu kuzu temettü veriyorsun .. umarım bi i....lik yapmazsın
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Açık doviz pozisyonundan dolayı 300 milyon tl üzerinde finansal zararı olacak. İhracatın çok çok iyi olması lazımki bu zarar kara dönüşşün
Vestel sayfasında wierpool ile görüşüluyor diye bir yazı paylaşilmış gerçi kaynak gösterilmemiş.
Garanti yatırım bu Sabah Vestel in hedefi şu anki fiyata düşürmüş. Akabinde de %2 üzerinde düştü.
-
Döviz'in artışı Vesbe'ye hem kar hem zarar ettirecek ama ihracat rakamlarını bilmeden eksi kalemi telafi etmesi imkansız olmasa da zor. Yeni fabrika ve Daewoo etkisi ne kadar olur ki?
Yalnız fiyatın hala 5fk'da 9.50_10.50 civarında gezinmesi normal değil.
Vesbe nin geleceği parlak olsa da bu çeyrek bilanço iyi gelmeyecek gibi fiyatlaniyor görüntüde...
twitter da bir yazar, vesbe nin doviz borcunu 650 milyon dolardan 200 milyon dolara düşürmüş gibi yazmış. eğer böyle ise, bu derece doviz borcunu azaltmışsa, deli kar gelir. çünkü bu dönem euro artısı altı aylığa göre çok oldu. satışların yüzde 92 si euroyla.
Sanırım yanlış okumuşsunuz. Öncelikle birim TRY :) Yoksa batarız...
İkinci olarak 650 milyon liradan 200 e düşmesi de zor zaten bu fiyatlardan neden kapama yapılsın ? Balık batmış zaten. Borç euro geliri ile zaten hedge'lir bi bakıma..
650 milyon lira 200 milyon ek kur zararı ile birlikte 9 aylıkta beklenen borç. Bence de rakam mantıklı 9 aylıkta ben de +200-250 milyon gibi ek yük (kur zararı) beklerim.
Daha önce de yazmıştım kur artışı tek seferlik zarar yazdırabilir ancak uzun vadede olumsuz değildir. Doğal hedge bulunmaktadır. Önemli olan hasılattır ve hasılat artışına özellikle satış adetlerinin sebep olması ve nihayetinde faaliyet karıdır.
Ağustos ayında (sadece duyumdur bunu dikkate almayın) ihracat rakamı çöken TRY ile birlikte artışa geçmiştir.
Son olarak bana göre bu borç miktarı da sürdürülebilirdir.
vesbe katarlılara satılabilirmi
Beyaz eşya iç satışlar Ağustos ta yüzde 22 azalmış.
İç satışların azalması iyi. Döviz bazında sudan ucuz fiyatlardaydi. Onun yerine ihracat iyice arttı. Muhtemelen de kayıplar Arçelik televizyon daha fazla
300-315 milyon arası net kar bekliyorum 9 aylıkta. yılsonu karınıda 420-450 milyon arası bekliyorum
bekle bekle ne zamana ve nereye kadar
faizlerin getirisi de arttı rölatif zarar bizi çok sıkıntıda bırakıyor. eskiden ayda %1 bile faiz getirisi yök diyorduk şimdi 2 lere dayandı.bu kağıt hala aynı.tepki yok hareket yok. aynı sektör de fk lar 15 lerde bunda 5.
13 yıl önce 450 milyon dolar değeri varken şuan 300 milyon piyasa değeri var.
üretimler yatırımlar kim bilir kaça katlandı ama piyasa değeri dip olmuş
8 ay içinde 1.8 tl temettü verecek diye tahmin ediyorum . zaten zarardayız . 8 ayda 1.8 temettü %17 demek . mevduat faizinden daha yüksek. bu dönemde artarsada bizim karımız olur. yani şu aşamada elden çıkarmak katmerli zarar olacak. temettüyü almak gerek. peruklununda derdi o zaten. temettüye kadar dokebildiğini dokecek
bu euro fiyatıyla tüm fabrikaları tamamlamış ( kurutma, çamaşır ve bulaşık ek fabrika, davlumbaz ve sofbende üretecek) , iken şirketin geleceği çok parlak. karlılıkta arceliği geçeceğini düşünüyorum . bize faydası olurmu bilmem ama. çok iyi zamanda tamamladı fabrikaları. eğer peruklu manüplasyonu bırakırsa , altından daha değerli bir hisse. arcelik yurtdışına yatırım ile hata yaptı
Yalnız hisseyi çaktırmadan topluyorlar. Muhtemelen peruklu
ölmüş burası
insallah ettiğini bulur
yanlışmı hesaplıyorum biliyorum ama 9 aylık ciro 3.5 milyon tl ye ulaşabilir.
Vesbe yi satarken Vestel i de yükseltip borsada cakacaktir. Vurgunu Katmerli yapacaktir
bu faiz ortaminda Almak Cazip olmaktan cikti Benim İçin ,, Cali dibi yatisa Devam o zaman...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi