Money is gold, everything else is credit
Printable View
Merkez Bankası, reeskont ve avans işlemlerinde uygulanan faiz oranlarında indirim yaptı. Reeskont faiz oranını yüzde 17,25'ten yüzde 12,75'e indirdi. / TrtHaber
Yaptirimi trump onayladi bakalim neler gorecegiz.
Altın diye kimse İNLEMİYOR, kimsenin altına aşık olduğu da yok. Ülkenin haritadan silinmeyeceğine de güvenen yok.
Kimsenin gelmiş ve geçmiş sülalesinin cürümü hakkında da kimsenin böyle yazmaya hakkı yok.
Bu üslup hoş değil. Küresel bir krizde değerli metallerin ne olduğunu, ne işe yarayacağını nasıl olsa insanlar yaşayarak anlayacak deyip bitiriyorum.
Sitematik temel analiz yapıyorum banka sigorta vb harici tim bilançoları ( yaklaşık 240 şirket ) indirip aynı yöntemle yaklaşık 5 yıldır değerleme yapıyorum. Sistemimin girdileri sadece bilançolar ve faizler. Son 12 bilançoya göre ivme ve son 4 bilançoya göre de ucuzluk pahalılık buluyor sistemim. Kodunu şeyini kendim yazdım, yöntemi burada aLLoFFs üstad ve sonrasında Benjamin Graham' dan öğrendim, kendi katkılarımı da yaptım ortaya 5 yıldır kullandigim sistem çıktı. Şu an tam otomatik. Her hissede basarili oluyor diyemem mesela şu an TKFEN al veriyor ama grafigi ortada bilanço sonrası 24 - 16 düştü.
Ama ama ama bu yöntemin her çeyrekte 5 şirkete bile al vermesi mucizedir. Genelde 1 2 max. 3 şirket al verir. 2019/9 sistemim tam 14 şirket al verdi. Tekfen olacak lanet hariç 13 u de korkunç arttı, çoğu ikiye katladı. Ben bist in bu kadar undervalued olduğu bir dönem daha görmedim karlara ve borçlara ve faize göre. Faiz yalan derseniz saygı duyarım. Bilançolar yalan derseniz saygı duyarım. Elimizde başka bilgi yok ama, ben de elimdekilerle çok güzel kazanıyorum çok şükür.
xxxtrader diye vardı halkbde 8 lerrden aselsanda 30 lardan millete verdi vatan millet sakarya gaz>nı milli senet gazını 3-5 de şakşakcısı ikiside ellerindee patladı kac defa yazdım topiklerine banada vatan haini muamelesi yaptılar aselsan 100 halkbank 20 olacakt>
2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
ABD Başkanı Donald Trump, 738 milyon dolarlık Savunma Harcamaları Yetkilendirme Yasa Tasarısı'nı imzaladı. Torba yasa şeklindeki yasada Türkiye'ye karşı yaptırımları öngören maddeler de yer alıyordu.
ABD Kongresi'nin iki kanadından geçip ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla yürürlüğe giren Savunma Harcamaları Yetkilendirme Yasa Tasarısı(NDAA) Türkiye'ye ortak üreticileri arasında yer aldığı F-35 savaş uçaklarının transferini yasaklıyor. NDAA'da ayrıca Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın aldığı için Ankara'ya yaptırım uygulanması gerektiği de vurgulanıyor.
2020 Yılı Savunma Harcamaları Yetkilendirme Yasası'nda Türkiye'ye F-35'lerle ilgili getirilen kısıtlamaların kaldırılması için gerekli şartlar da yer alıyor.
Buna göre; Ankara Yönetimi, S-400 hava savunma sistemine, ilgili araç, materyal ve bağlantılı personele sahip olmayacak. Gelecekte Rusya'dan benzer bir savunma ekipmanı satın almayacağına dair güvenilir teminatlar verecek. Ve tüm bunlar Kongre'nin ilgili komisyonlarına gönderilecek raporlarla belgelenecek.
Yasa, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanan TürkAkım ve Ukrayna ile Polonya'yı baypas eden Kuzey Akım 2 projelerine de yaptırımları öngörüyor. Güney Kıbrıs Yönetimi'ne uygulanan silah ambargosu da bu yasayla kaldırılacak.
Kıyamet senaryosunda iki olasılık var,
Merkez bankaları ya bu arkadaş gibi düşünüp rezervlerinde yalnız matbaa ürünleri bırakıp altından kurtulacaklar
ya da President F.D.Roosevelt’in 1933 başkanlık emri gibi insanların elindeki altına elkonup Merkez bankalarına aktarılacak....
Küçük kıyamet örneği 2.dünya savaşına bakarsak ikincisi daha olası..
Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, Kanal İstanbul'un bir "rant projesi" olduğunu vurgulayarak iktidara çağrıda bulundu: "Hesaplasınlar, ne kadar kazanacaklarsa biz millet olarak onlara bunu verelim."
http://www.diken.com.tr/saadetten-ka...eukJqP28K7akwA
Bu kadar...
Çözdük artık bunları.
Yaşanmış çok çeşitli senaryolar var. İki ihtimalle sınırlı kalmak sağlıklı olmaz.
Mesela bir zamanki "alyans evler" var, çöp olan saddam dinarları var,
yaşanış sebebi bakımından biribiriyle alakası olmayan fakat direkt para ile ve altın ile alakalı olan kum gibi olay ve kum gibi senaryo var. Kiminde altına el konur, kiminde para çöp olur, kiminde bir çuval un için mücevherler feda edilir. .
Allah hiç birini bize yaşatmasın da, hepsinin bir "ortalamasını" alarak düşünmek gerek.
Zira tek senaryo üzerinden hazırlık yapmak çoğu zaman yanıltır.
https://eksisozluk.com/alyans-evler--461638
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ir...miyor-38451830
Lifli beslenelim egzoscu Mevlüdün ocağına düşmeyelim.
Bugün piyasa kapalı iken Avrupa da gezmeye değer yerleri konuşalım. Önceden gezip, gören tavsiye verebilecek, önerisi olanları dinleyelim. İş bankası, Avrupa da trenle seyahat olanağı sağlayan InterRail Global Pass bileti hediye etti. Şimdi önümüzdeki 2020 yazı için 30 günlük bir avrupa gezi planı yapmak gerekiyor.
Mesela uçakla polonyaya giderek oradan trenle mi devam etmek daha mantıklı
Yaptırım maddeleri arasında önemli bir tanesi s 400 sistemiyle ilgili, depoya kaldırılması kullanılmaması şartını değil - beklenen buydu genelde - sistemin tamamen iade edilmesini istiyor. Anlaşılan Trump akp li kardeşlerine beklenen kıyağı bu sefer yapamadı. Bu pilav daha çok su kaldırır.
Bugün bir videoda .
2020 itibariyle
100 bin dolar
100 bin euro
1 milyon tl bakiye için .
Bir seferliğine veya her sene vergi alınması gündemde deniliyor .
Parayı bankadan kaçırıp bank run mı yapacaklar bunlar
Adamlar 6 ayda deveyi hamuduyla goturmusler
Dogruysa yazik :)
https://www.takvim.com.tr/guncel/201...-rusvet-istedi
y.t.degildir.
Benim bekledigim bir durum. Mansur başkan çalışkan ve dürüst; CHP de de Ak partide de öyleleri sevilmez. Anlatmıştım bu forumda seçilse bile bir sonraki seçimi göremez kk görevden alır. Bu ülkede seçim sandığı ile bir şeyleri değiştirebileceğini zannedenler var çok gülüyorum. Sinan Aygün vb Melih'in yiyici kankaları bu işin partisi yok yiyiciler Mustafa Tuna'yı da aynı ekip harcadı!
Burada döviz ve ekonomi konuşmak lazım...
aksi takdirde o dedi bu dedi derseniz buyrun bu na cevap verin: AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AKP’den ayrılanların esamesi okunmayacak. Hafıza kayıtlarımız içerisinde olanları tek tek açıklayacağız” diye tehdit etti. Bu sözlere Ahmet Davutoğlu yine isim vermeden cevap verdi. Davutoğlu, “7 Haziran-1 Kasım 2015 terörle mücadele defterlerini açtırmayın bana, insan içine çıkamazsınız” dedi.
Alınan komisyon ve FETÖ cü zenginleri kurtaran Komisyonları buraya yazarsak...burası siyaset meydanına döner...
YTD
Sinan Aygün'ün kasasında paraları yakaladıkları gün resmen korktu ve de o gün pıstı...
Uzun bir süre insan içine çıkmadı.
O muhalif kişiliğinden eser kalmadı.
Bunlar hemen her dönemde pıtrak gibi toplumun içinden pırtlayam oportunist hergelelerdir...
Bir örnek vermek gerekirse, ticarette Sinan Aygün ne ise, serbest meslekte de Feyzioğlu odur...
Etrafınıza bir bakın.
Sistem yaratıyor ve de besliyor bunları.
Son dakika: Kanal İstanbul tartışmalarıyla ilgili yeni bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekçelerini sıralayıp "CHP ne yaparsa yapsın biz bu projeyi yapacağız" dedi.
23 Aralık Pazartesi'ye kadar üretimi durdurduğunu açıklayan Türkiye'nin önde gelen otobüs üreticilerinden Temsa'dan bir kötü haber daha geldi. Temsa kaynaklarından yapılan açıklamada, hacizlerden dolayı 23 Aralık'ta üretimin başlamayacağı belirtild
İnadım inat demekte...
Kaç para verirseniz verin rantımızı karşılamaz demekte.
Katar'a verilmişiz sözümüz var demekte.
Dünya karşı çıksa derdimiz değil demekte.
Nasolsa bu kadar büyük bir kalkışma (yatırım değil bana göre) yarıda da kalsa başına dert olur bu milletin durduramazlar demekte.
Bunu durdursa durdursa Rusya ve Putin durdurur. Çevre bazında.
"Bir yangında Ağaoğlu'yu mu yoksa Temsa'yi mı kurtarır bu zihniyet?" sorusunun yanıtını almış olduk böylece.
Dışarıdan borç bulunamadığına göre Kanal İstanbul böyle salmalarla yapılacaksa an gelmiştir,
zurnanın zırt dediği yerdeyizdir..
https://www.youtube.com/watch?v=-2UPqBNy_W8Alıntı:
DEĞERLİ KONUTTAN SONRA; BANKA MEVDUATLARINA ÖZEL VERGİ!
Bilim ve mühendislik alanında hakemli dergilerde yayımlanan makale sayısında Çin son iki senede ABD'yi geride bıraktı. Türkiye ise dünya çapında 17. sırada bulunuyor.
Çin Hindistan gibi 3. dünya ülkeleri bu konuda da sahtekarlığın en başı çektiği ülkeler. Hatta bizim yeni jenerasyon çakma akademisyenlerin de çoğu bu fake network u kullanıyor. Hiçbir saygınlıklarının ve itibarının olmadığını söylemeye gerek yok.
Rastgele bir bilimsel konuda tarafsız, doğru bir makalenin ve araştırmanın gelişmiş bir batı demokrasisinden çıkma ihtimali mi yüksektir yoksa Çin veya Hindistandan mı. Hangisine itibar edersiniz?