Canli yayini izleyen oldu mu
Printable View
Canli yayini izleyen oldu mu
Uzun suredir NTV izlemiyordum, adam gibi soru sormadi spiker. Tacirler Yatirim, Uluunu yorumlamis. 22.50dakikadan itibaren Uluun var bu videoda> https://youtu.be/HRCVNdechJo Umarim Tacirler bir rapor ve hedef fiyat verir uluun icin
Izlemediyseniz patronun Cuma gunku Bloomberg canli yayini bu videoda 28. dakikadan itibaren var, guzel seyler anlatiyor https://youtu.be/EzIYHtdIz-E
Bank of America elindekileri satiyor, ama az kaldi. Cuma gunu 2.5milyon lot almisti, dun 1.3milyon satti, bugun sabahtan bu yana da 1milyon lot satti. Geriye 265bin lotu kaldi. Onu da bugun yarin bitirir sanirim. Bank of America disinda buyuk bir satici yok dun ve bugun. Tahta rahatlar artik
Ulusoy un bugday uretiyor mu yoksa bugdayı pahalı alıp ustüne kar koyup satıyor mu
https://i.resm.im/uEMkOy7.png
Tamam mı, devam mı ? :Sad:
Spek dedğin böyle olur -6 dan + 6 getirdi,bu arada 300,400 lot kaptırdık tabi,
Olsun spek senin canın sağolsun ,buradan sonra turgg gel emi :)
2 yıl olmuş en son ULUUN forumuna geleli...
Kimler hala buralarda acaba?
Ben evladiyelik tutmaya devam maliyet 1.14 :cool:
Bereket versin ellam,sabah öğlen arası 1 sene gibi geçti,bu yaşıma geldim bole bisi yasamadim:oley:
Bugday fiyatlari 2.5% yukarda, 1280$/bushel seviyesine geldi.
https://www.investing.com/commoditie...treaming-chart
dünkü işlem hacmiyle çakarlar dedim bu gün aşagı yapar uzn vadeyi bilemem bugday fiyatının artmasından buna ne bugday üretiyo mu pahalı alır pahalı satar
Siz konuyu hic anlamamissiniz. Tupras da petrol uretmiyor, ama brent petrolun artisi nasil isine yariyorsa bizim de bugday fiyatinin artmasi isimize yariyor.
Oncelikle Bugday fiyati bosuna artmiyor, arzinda sikinti oldugu icin artiyor. Uluun’umuzun ise bugday tedarikinde sorun yok. Hem Ukrayna’nin hem de Rusya’nin yok oldugu piyasada, Uluun bosluklari dolduruyor.
Daha F/K yeni 7 oldu gecmis 12 aylik kara gore. Yilin geri kalaninda da ilk ceyrektekine benzer kar gelirse, 800-1 milyar TL civari kar gelebilir 2022 yili 12 aylik donemde. Bu gelmesi muhtemel kara gore ise F/K 3-4 civarina denk gelir. Tum dunyada gida krizinin yasandigi donemde %70 ihracat yapan Uluun icin orta vade guzel gececek bence.
YTD
Birincisi stoklarında bulunan buğdaydan stok karı yazıyor.
İkincisi, zaten olay tam olarak pahalı alıp pahalı satması. O yüzden 10 olan ciro 30 oluyor, 5 olan kar 15 oluyor, 1 olan fiyat da 3'e çıkıyor.
Kar marjı aynı kalsa bile nominal bir büyüme oluyor ki yatırımcı olarak bana bu kısmı yeter.
Üstüne bir de reel büyüme sağlarsa kaymaklı ekmek kadayıfı.
Guzel doktuler. 13.31e kadar indirip simdi 14.30a kadar kaldirdilar. Bana gore hissenin temeli saglam, hedefe ulasana kadar kuala gibi yapistim, beni dokumezler:)
YTD
Patron kendi agzindan Nisan ve Mayis aylarini cok daha rahat gecirdik, Uluun olarak Rusya’dan alimlarin devam etmesi buyuk avantaj dedi (asagidaki videonun 35. dakikasindan itibaren). Bugday fiyatlari bu sekilde iken ve yakinda Turkiyede bugday hasatlari baslayacakken 2. ceyrekte de guzel bir kar gelmesi olasi bence.
https://youtu.be/EzIYHtdIz-E
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında SMRTG.E, ULUUN.E ve MNDRS.E payları 18/05/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 17/06/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
.............. !
https://i.resm.im/qzie7vX.png
Sabrı ve gücü olan kazanır...Yeterki mal iyi olsun
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bank of America bugun sattiklarini komple geri aldi, ve nette sifirla bitirdi. Ama ICBC elindeki mali kustu. ICBC bu ay yaklasik 1milyon lot almisti 11.90TL ortlama ile, 950bin lotu bugun tabandan verdi. ICBC’in de elinde neredeyse birsey kalmadi. Ama tahtayi iyi bozdu.
İcbc nin cikması iyi olmus..kendine hayri olmayan banka...
https://twitter.com/sputnik_tr/statu...fZFsibgiuwiAVw
Yetkili ağızdan da teyit geldi. Rusya’dan tahil arzı devam ediyor ve edecek gibi.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ihlas ti sanırım sokeye yuksek teklif veren,bu nasıl düşük teklifle aldı hala anlayamadim..
Ankaranin göbeğinde markette rus bisküvisi var,iyi ambargo uygulanıyor,bi röportajında ulusoy hatta mensini degistirp dünyaya satilir gibi bisiler söyledi. Artıkdunya pazarjnda çok iyi pay alacaktır..
En büyük avantajına tl ile indirimli alıyorsa ikinci eyrek daha güzel gelir..
Benzine bukadar zam gelirse ne un ne yag herturlü gıdaya zam gelir..Adamlar kamyonu bırakip kufeyle tasiyacak degilya..Un stratejik urun oldu.Ekmek pasta corekbörek kurabiye makarna vs...Sirket bu dönemi iyi yönetirse yılsonunda bilanco inanılmaz güzellikte olur...
.
Arkadaşlar bu günkü taban hakkında polyanacılık yapmaya çalışıyoruz . Duygusal davranmayalım kendimizi kandırmayalım elimizde mal kaldı . Şimdi bu düzelir mi düzelmez mi ?
Polyanacılık mı?
Dostum bu şirket çeyrekte 250 milyon kar 400 milyon favök açıkladı
Piyasa değeri ise 2,4 milyar TL
ve görünen o ki bu karların devamı var.
Neyin polyanası bu kardeş?
Prospektif 2,5 fk hissede polyanacılık oynanmaz esas Polyana bu hissenin bu piyasa değerinde kalmasıdır.
4 tavan olmuş hissenin kredi yasağı ile anca zar zor taban olması sana göre elde “mal kalmaksa”
12,65’ten tüm malına talibim. Virmanla bana.
Not: Ciddiyim
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Tavan tavan giderken yazmak istemedim, hisse tabana oturduğuna göre bir şeyler karalayabilirim.
Bilanço sonrası ilk gün tavanı bozdu-benim gibi birçok kişiyi mallandırdı, kısada %50 sini yapsa da bugün buralardan tabana lotları dizmesi yine ilk gün tavan bozması gibi yürek işi bence, stop olmam gerekirken yine de satmaya gitmedi elim, küçüklerin ensesine vurur malını alırım nasıl olsa diye düşünüyor herhalde ya da çok yürekli bir tahtacı, anlam veremedim buna, en azından benim lotları şu anki konjonktürde çok bekler.
Ama asıl olarak şirkete gelelim, daha önce de ifade edilmiş; kar böyle devam ederse ki devam edecek gibi, hatta başka sürprizlere de gebe bana göre, o zaman yanar buralar, çılgın bir kar ve FAVÖK geldi, bu kadarını kimse beklemiyordu-gelen kar fiyatlanmamış zaten, haliyle daha önce alım yapmamıştım. Her halükarda borsadaki en büyük fırsatları sunan birkaç hisseden biri benim için.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, yatırım danışmanı değilim, kendi yatırım danışmanınıza başvurun, al-sat-tut tavsiyesi değildir, herkes kendi aklını kullansın!!!!
Trader mısınız değer yatırımcısı mı bilemiyorum, ikisinin de cevabı farklı.
Tradersanız işiniz kısa vadede papatya falına kalmış.
Değer yatırımcısı iseniz, buğday tedarik zincirinde işlerin bu şekilde kesintisiz devam edip etmemesine bağlı. Zira, işin bir ayağında Rusya varsa yarın ne olacağını asla bilemeyeceğinizi biliyorsunuzdur. İklim şartlarının da yarın bir gün diğer ihracatçı ülkeleri zorlamayacağının garantisi yok.
Şirketten en büyük arzum ve beklentim, kendi göbek bağlarını bu sene oluşacak kâr ile kesmeleridir. Önümüzdeki senelerde en azından fabrikalarında üretebileceği unun buğdayını kendi elleriyle ya da anlaşmalı olarak ürettirmeleri riski minimuma indirir. Söke'de durum büyük ihtimal böyledir, Ulusoy-Söke entegrasyonu tamamlandığında sağlıklı bir denge oluşacağına inanıyorum tedarik tarafında, şirketin sadece zamana ihtiyacı var.
Aslında dün - den + dönmesi bu gün - açılış yapıp tekrar + yapması bende dün yaptığımı bu günde yapayım dedim öğleden sonra -6 dan aldım almaz olaydım tabana gitti .
Yerli bugday ureticisi 5.75TL/kg istiyormus (asagidaki haber), gecen yil TMO 2.25TL/kg belirlemis. TMO gecen senenin iki katindan fazla olan 5.75TL/kg dese bile bugunku kurla 360$/ton civarina denk gelir. Rusya’dan da bu fiyata benzer bir fiyattan aliniyor sanirim bugday. Rusya’dan tedarikte sorun olursa yerli ureticiden alirlar. Bu sene tedarikte bir sorun olmaz bence. Musteri tarafi da sorun degil zaten. Gida ve enerji icin savasan ulkeler var. Orta vade onumuz acik.
https://www.bloomberght.com/ciftci-e...stiyor-2306604
Yanlış anlamayın lütfen ; eğer kısa vurkaç yapayım derken hiç bilmediğiniz bir tahtaya dün öyle oldu bugün de böyle olur diye girerseniz kaybetme olasılığınız %100..Hele ki 5 iş gününde %50 yapmış bir kağıtsa (bilanço ne olursa olsun)
Dünkü hacim İSCTR'den fazla!!!!Tavandan eksiye gitmiş oradan tekrar tavana yakın bir yere...Yani dün hacimli mal satıldığını göremeyen varsa zaten borsa bilgisi yoktur...Bugün hep 14'e yakın tutup hafif hafif hep verdi sonra boşaltıp çıktılar...Ama esas sağlam mal dün satıldı..
1/2 bin lotla tabana yakin yerden giren biri olarak daha rüstünü yeni yeni ispat etme yolundaki bu tahtaya %50prim dönüsü girmek ya bilgisizlik ya acemi cesareti yada uzuncu olmakla anlatilabilir...Yorumlarinıza kısmende olsa katıliyorum.ancak bir diger kagitlara bakın.10 ve alti yatirim yapilacak kagit ne kadar azsa ,Ulusoy unun rasyolari kadar olmasada 20 nin ustunde bircok kagit var...Konjekturel olarak enflasyonist ortamdayız ve herseyin maliyeti yukseliyor.Savas dolayısiyle Bugday her ulke icin stratejik urun.Yarin borsa kapalı.ABD kötü.faizler düsük.Borsa zehirini almıs insanlar kagit ariyor...Bankalar gitmiyor.İnsaat gitmiyor.Otomotiv keza öyle..Demir celikler patinajda...Onumuz yaz ve Turizm hareketli olacak gibi...Bugdaya ulasmak herkesin ortak cabası...Bakalım hangi reel gercekler baskın gelip kagit alınacak.Gidalar yine önde gibi...CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.