türk borsası yükselme öngürünüz mevcut
Printable View
içerige bakmadım ,ancak 1 ay ile 3 ay getirisi aynı görünce
IBB son bir haftadır yolunu buldu, defansif değişken önerisi soran arkadaşlar vardı, değerlendirilebilir.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IBB
Bu arada benim portföyde bu ay 15 günde 1 aylık ortalamaları yakaladım ilginç bir şekilde. Üstelik hisse fonları %10'a kadar düşürmüşken. Daha 2 hafta var, nazar değmesin.
döviz bazlı fonlar için resmi usdtry kuru - 0.82 %
Elz - Qinvest Katılım hisse yoğun fonu, bugün itibariyle ziraat bankası internet ve mobil şubeden alınabiliyor.
Rbh'tan geçen hafta kademeli çıkmaya başlamıştım, bugün kademeli olarak Elz alımına başladım.
Katılım hisse yoğun fonlarda, son 1 aylık getiri performansı ve istikrarı sıralamasında durum 1. Rbh 2. Kpc 3. Mps
Ytd
Ağustos sonu mac, tte, mps, gmr, nnf, tkf ile başlayan sonrasında tkf, mac ve nnf ile devam eden yolculuğum %39 net getiriye ulaşmış ve bugün itibari ile 1000k olmuştur.Borsanın böyle gitmeyeceğini biliyorum. % 15 lik bir geri çekilme de bile mevduata göre iyi bir kazanç Allah bereket versin.
ELZ fon alım yapmak istedim yapı kredi den..serbest fon olarak görünüyor ve nitelikli yatırımcı olmanız gerekiyor diye bir uyarı geldi ve alamadım.....SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/ProfEren/status/...787609090?s=19
Bir çoğumuzun ilgisini çekecektir.
Mac bugün maalesef negatif ayrışacak. Ditas ve Celha darmaduman etti fonu. Sağlık olsun !
Merkez bankasi faiz arttirinca FIL gibi fonlardaki faiz orani da artiyor mu?
BİST +1.30%
MAC -0.31%
NNF +1.61%
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tca % -1.46
Zpf % -0.65
Zpe % +0.69
Tkf ne yapmıştır acaba? Tekrar yola girmiş görünüyorlardı.
Tkf kafasina gore.pzt +1 felandi 1.5 getirdi. Hemen hemen ayni hisseler prim yapmis.+1.5 / +2 arasi bisey gelebilir.
sabahleyin mac'dan komple çıkıyorum ne zaman ki ditaş ve celha sevdasından vazgeçerler o zaman dönerim.
https://twitter.com/ragipsoylu/statu...618343942?s=19
Beklenen yaptırım kalemleri seçilmiş ve onaylanmış.
Çok teşekkür ederim Sn tradestop...Selamlar..
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tkf günlük paylaşım yapmamakla en iyisini yapıyor bugün baktımda mac fon 1 gün düştü nasıl saldırmışlar yorumlarda halbuki kasım ayında çok iyiydi mac fon haydar bey günlük paylaşımı kapatarak en doğrusunu yapar insanlar hergün kazanıyım istiyor yazık oluyor fon yöneticilerine zaten 3-4 tane güzel fon var onlarda çıldırıp kaçacaklar memleketten ülke olarak hakettiğimiz yerlere gekemiyoruz maalesef.
günlük paylaşımı kapatsa ne olacak ki sabah belli olmuyor mu sanki? tweeti yorumlara kapatsın yeter varsa öyle bir seçenek.
bedelli kararı alan hisselerin sonu belli dipsiz kuyu. nereye kadar sürecek bu inat? ocak ayındaki portföy raporuna göre bakarız artık.
banka ağırlıklı başka fon var mı arkadaşlar? endeks fonu almam mac'ı bankalar için tutuyordum ama ditaşmış celhaymış canımı sıkıyor artık.
Bu hisseler bedelli gazıyla 100-200'e giderse ne olacak ?
TCD'de dardanel vardı, özkaynakları bile eksi olan bir şirket.Fonu aldı götürdü bistin kötü zamanında.
Yöneticiye güvenmiyorsanız 1 dk durmayın o ayrı konu zaten.
Saygılar.
ıpv -0,70
tdg -0,81
tta -1,69
tte 2,75
ıpj -0,35
Bir fonun bu tür sığ patronaj hisselerinde böyle yüksek bir ağırlıkla poz alması ağır bir hata. Birkaç sebebi var malum; Bu büyüklükte ki pozlar grupları ve bilhassa patronları ağır rahatsız eder, her türlü pisliği yapıp hisseleri yıllarca baskılayabilirler. Ayrıca yeterince kurumsal olmayan bu tür sığ hisselerde böyle yüklü pozu alıp tabiri caiz ise kabak gibi adresi belli etmek zaten başlı başına profesyonellikle bağdaşmaz. Bu iki hisse (celha, ditaş) Mac fonunun portföyünde bu ağırlıkta olduğu için yatırım yapmıyorum bu fona. Durduğu sürece de yapmayacağım. Sahipleri çıkıp yatırımcılara ahkam kesip sonra bunları yaparlar. Zaten kendilerine şu Reysaş olayında da eksi not vermiştim. Vesselam fon işinde benim için herşey salt getiriden ibaret değil, bu tür detaylar da önemli. Kazanırsın kazanırsın sonra farkında olmadığın yaptığın hatalar günü gelir başına bela olur o zaman getirilerinde törpülenir.