Acaba nasıl bir gelişme olacak da, tekrar açacaklar dükkanı.
Printable View
Bu şirketlerin kredi ipoteği vardır..
Çok düşerse margin yerler diye açamıyorlar sanırım...
Putınzede çoğu şeyi hesap edemedi..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/s8y371n.png
thyao u30 içinde aralık zirvesinin üstüne atabilmiş 2 hisseden biri, diğeri krdmd..
bunun sebebi bilanço- bütün dünyada havayolu şirketlerinin nal topladığı ortamda kar yazdı, 2 kattan artışla 97 milyar ciro, 3.5 kat artışla 28 milyar favök, 8.2 milyar net kar.. maliyetlerini hızlı kısabilmiş, ve kargo işine ağırlık vermiş, para kazanmış.. corona sonrası normalleşmede favori sektör de havayolları
son 3 haftada yabancı takasından 70 milyon lot satış gelmiş, bütün takasın onda biri- yabancının elindeki malın dörtte biri büyüklüğünde bir mal, yani 3 haftalık süre için çok ağır bi mal, aralık zirvesinin üstünde 26-27 dolayında bu kadar malın karşılanabilmiş olmasını teknik/takas pozitif olarak görüyorum
Oranın BDDK'sı TMSF'si, Merkez Bankası, Varlık Fonu, Emeklilik Şirketleri vs senaryolar üzerinde çalışıyordur.
Bizim kur korumalı hesaba da bakıyorlardır.
İlk etapta düşüşe izin verip satacakların satmasına izin verirler hatta kendileri satarlar milleti iyice panikletirler bence.
Rusya'da geçen yıllarda devaulasyon olmuştu, şirketlere eski kurdan bilanço yapabilirsiniz denmişti.
ABD, RUS borsası açılırsa çökecek,dedi.
Çökmese bile çökerteceğiz demek.Artık ,sittin sene açılmaz.Globalde işlem gören
şirketleri %95 ten fazla değer kaybetti.
Sizce 900 civarı kapanan Rus borsası nereden acar?
Şahsen 300 diyordum ama kanımca bu iyimser tahmin olmuş.
NTV altyazı ;
ABD İsrail'i yaptırımlara katılması ve Rus rublesi kabul etmemesi konusunda uyardı.
NTV
Bahçeli; ABD'nin Türkiye'yi Rusya'ya yönelik yaptırımlara ortak etmek istediğini söyleyen MHP lideri Bahçeli, "Bu konuda ABD kendisine çekidüzen vermelidir" dedi.
İsrail uyaran bize neler etmez
Reis'ten istenene Bahçeli cevap mı veriyor acaba
KCHOL, hem dolar bazlı son yılların dibine yakın olması ve daha pek çok sebebe binaen benim ilk tercihim olacak.6 hisseden birisi.
Uygun zamanda...Prensip olarak tarihi zirvelerde olanlara yaklaşmıyorum...HA... belki çok daha gider ..
KCHOL, derin hisse olduğu için yazdım.Sonra hisse pazarladın ,oluyor.:)
Bizimkiler Türkiye adını fazla kullanma bizi içeriye çekme biz gerekirse arkadan yardım yaparız demişler belki. Zelenskiy İsrail'e dönmüş.
>>>
17.28: Zelenskiy, Rusya ile müzakerelere hazır olduğunu, barış sürecinin sözde değil pratikte başlatılacağına dair umudu olduğunu söyledi.
17.26: Zelenskiy, İsrail Başbakanı Bennnett'in müzakerelerde önemli bir rol oynayabileceğine inandığını söyledi: "İsrail, güvenliğimizin garantörleri arasında olabilir."
Seçimler erkene alınacbilir diyoruz ama bu iş çok uzar ise seçimleri eteleyebirler. Ortalık karışık daha taraflar netleşmedi derler.
Polonya'yı işaretmiş olmalılar.
>>>
20.25: AB Yüksek Temsilcisi Borrel: "Avrupa Birliği, Rusya'nın NATO ülkelerinden birine karşı askeri operasyonunu genişletebileceğinden ciddi endişe duyuyor. AB, Ukrayna'daki duruma askeri yollarla müdahale etmeyecek, ancak Rus ekonomisine darbe vuracak."
Geçen putın demişti.
TR yi örnek alırsak batarız.. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seçimleri erkene alamazlar hocam ama asıl.merak ettiğim dolara napicaklar kkm yaklasiyor turistte yok
Biden putine ekonomik nptigini gördük,yavaş yavaş benjo gidiyo hiç duracak gibide gelmiyo
Geçen yıl tekalif-i milliye denince uyanmak lazımdı.
Bence bu hafta Ukrayna-Rusya savaşında kritik, geri dönülmez noktayı aşabilrler ve çatışmalar şiddetlenebilir. 3 gün dediniz 3 hafta oldu, bu işi bitirin diyebilir Putin.
Paralı askerler devreye alınabilir deniyor.
ne oldu yaw altın falan mı bulduk bugün benzine zam gelmemiş ?
millet şokta
:drunk::drunk:
Kimsenin putine 3 gün dediğini zannetmiyorum. En hızlı diyen 3 yıl demiştir.
Salak ingler waterloo olurken borsalarını kapatmadılar. Fake haber ile tüm şirketlerini kaptırdilar hâlâ o günün ekmeğini yiyenler var. Rus borsasının kapatılması çok doğru karar bence.
millet zammı önceden bilse ne olacak abi.
şuan bir memur işe arabasıyla gidip geliyorsa yarım saatlik yola sadece gidiş 45 -55 tl yakar dönüşte öyle maaşıın yarısı gitti. aylık.
bisitletle gidenlerde vardır artık.
araba su yaksa diyelim 15 falan gider onada.
:drunk::drunk:
Bizim mahallenin büfesinden ekmek aldım yine zam gelmiş, kişi başı çeyrek ekmekle idare etmek lazım, durum ve gidişat çok sakat
Bir süre devletler ve halk hammadde, akaryakıt, gıda vs stoklar, stok sahaları dolunca üretim devam ediyor ise fiyatlar düşebilir.
Öte yandna, özellikle Ukrayna'da çiftlikler şirketlerin elindeymiş, organizasyonel yapı bozulur ise ekim yapmayabilirler deniyor.
Gördüğüm kadar sürüm yok et ve tavuk ürünlerinde
Genelde son kullanım süresine kadar ürün dolapta kalıyor..
Geçen yıl iki güne bir yeni tarihli ürün gelirdi.. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Devir hesap kitap devri, değişik buluşlar çıkartılabilir
Kıtlık zamanlarında eskiden ne yabmışlar diye bir araştırma yapayım diye biraz İnternette dolaştım.
Ekmek için çözüm olarak, mahalleliyi toplayıp imece usulu yufka ekmeği yapımı cazip geldi, saklaması kolay ve kullanım için uygun, yemekten yarım saat önce biraz ıslatılıp üzeri sarılarak yumuşak bir hale geliyor, bayatlama derdi yok
birde çorba için yazın tarhana döktürmeyi düşünüyorum ve makarna yerine erişte kestirecem.
bu sayede gıda masrafının bi kısmı cebte kalır
Et olayında, kasaptan almak yerine mahalleden 7 kişi ayarlayıp bi danaya girip kesmek maliyet olarak daha hesaplı ama saklama sorunu olduğu için buzdolabından hariç birde evde derin dondurucu lazım, her evde yer olmuyabiliyor
Ben 2 aydır ekmek almıyorum.
Bulgur zaten pişirilmiş bir ürün.
Tariflere bakıyorum. Genelde salçalı bulgur yapıyordum, ekşi bir şeyler canım çekmeye başladı. Migros'da salatalık turşusu da hesaplı. Salataları rondodan geçirip suyunu da yanında içecek olarak içtim güzel oldu. Bezelye konservesi hesaplı idi ona zam gelmiş. Herkes fiyatlara iki kere bakıyor, markaları gramajları karşılaştırıyor.
Patates püresi, soğan közleme en hesaplı yiyecekler arasında.
Ekmekde aşırı bir fiyat atışı oldu, fırınların kirası, elektirği, doğalgazı, asgari ücret artışı ekmek fiyatlarına soktular.
Yerli muz da hesaplı, milk shake yapıyorum.
Sırbistan Devlet Başkanı Vucic: Rusya'ya hava sahamızı kapatmayı tercih etmediğimiz için baskı altındayız https://t.co/VlRQm0tb5n https://t.co/rCe0sXB8z3
Bizden de bunu istediler mi ki?
Sayın forum ahalisi
dünyanın en derin en likit piyasası EURO/DOLAR paritesi için
teknik analiz severlerden
teknik analez söverlerden,
işkembe-i kübradan atanlardan
teknik neymiş ben temele bakarım diyenlerden,
ve dahi diğerlerinden
3 ay - 6 aylık perspektifte açık fikri net yorumu uzak görüşü olan.
var mı
İki hafta önce gelen tek yoruma tekrar teşekkür ederim.
Niye eur/usd derseniz paladan poz gizlememiz gerekmez,
Palası varsa da bizim kontratları kontrattan saymaz.
günlük işlem bir trilyon dolardan fazla,
Sanki güzel yerlerde ve 3-6 ay vadede para kazandırır gibi duruyor.
Olaylara tarafsız bakmalı.
Modern dünyada 2. Dünya savasında Hitler'in yaptıklarını hatırlatan bir pislik diktatör var. Elini kolunu tamamen bağlayacak bir ülke var ve o ülke ekonomisi bataklıkta çırpındığı için hiçbir şey yapmıyor ve bunun adına denge!!!! politikası diyor.
Bakın iki ülke birbirine saldırıp kapışsaydı denge olurdu ama adi bir pislik bir ülkeye zalimce saldırıyor, işgal ediyor. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır.
Bu denge menge değil açık açık çaresizliğin getirdiği korkaklık... Bu sebeple elbette baskı gelecektir büyüklerden... kaçınılmaz...
şimdi de iran erbil'i vurmuş balistik füzelerle
İran ile müzakerelere başlanmışken saldırı çok manidar olmuş ...
Ülkede bazı sektör ve firmalar belki sermaye yapısı yada borcunun az yada olmaması nedeniyle iyi çalışıp kar ediyor. Lakin hizmet sektörü, küçük işletmeler mahalle arasında hizmet veren firmalar tam tersine işletmenin kira, elektrik yol ve yemek masrafını çıkaramıyor. Çoğu pandemi döneminde kredi çekmiş şuan kredi borcunu salmaya başlamışlar. Bizim Çok akıllı damat sistemi sayesinde alt orta gelir grubu enflasyon karşısında %50 küçülmüş durumda haliyle bunlarda hizmet ve küçük işletmeler de daralmaya sebep olmuş durumda.
Arkadaşlar şu zamanda ev almak uygun mudur ev fiyatları normal mı yoksa balon mu ne dersiniz
Rusya ile nasıl ticaret yapalım.?
Rusya İhracatını nasıl arttırırız yazıları..
Fırsatçılık,kısa vadede köşe dönmecilik,kurnazlık ve kendini düşünme ..
Tarzımız bu..
Dünya nereye giderse biz tersine..
İyilikten,doğruluktan ,hakikati savunmaktan asla değil...
Her şeyden bir çıkar arama çabaları..