Moza hc trkcm, ancm, soda hepsi ayrı ayrı yüzde 2 verseydi. Toplamda ortalamayla yine yüzde 2 yapardı. 😊
Ama sahol konusunda haklısın burada sahol ile şişe kiyaslaniyordu. Sahol koptu dediğin gibi. Ytd
Printable View
Moza hc trkcm, ancm, soda hepsi ayrı ayrı yüzde 2 verseydi. Toplamda ortalamayla yine yüzde 2 yapardı. 😊
Ama sahol konusunda haklısın burada sahol ile şişe kiyaslaniyordu. Sahol koptu dediğin gibi. Ytd
Sinerjinin basit tanımı 2+2=5 ya o yüzden öyle dedim.soda olsaydı şu an 3haneli rakamlarda idi.
Aynı fiyat sorunu Petkim'de dolar bazlı çok gerilerde kaldı.
Yatırımcıları mağdur ediyorlar .şirketin değeri artmiyor onca yatırıma rağmen kendilerini de başarılı görüyorlar
Gerçi sodayi bizden aldılar ama sodanin bana en büyük katkısı, diğer hisselerimde nasıl durabilecegimin, nasıl sabredecegimin ve nasıl acılara dayanabilecegimin eğitimini verdi... Ytd
lk çeyrek 410 milyon zarar !! Şaka mı bu ? Karın ağrısı belli oldu mk un kağıdının
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1289900
Al şişee girsin gtee.
ytd
Vergi dairesine sunulan tablodaki kârla SPK mevzuatına göre oluşan kâr farklılaşabilir. Mesela THYAO vergi dairesindeki tablolarda zarar yazarken, SPK'ya göre kâr ettiği dönemler olmuştur. Önemli olan şirketin vergi dairesi kârı ve SPK kârı çok farklılaşıyor mu yoksa birbirine yakın mı geliyor onu bilmek. Şirketi uzun yıllardır takip edenler görüş belirtebilir belki.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Doğru, diğer taraftan ciro rakamı olumsuz sinyal veriyor. Yurtdışı üretimden satışları da koysaniz cesaret kırıcı. Diğer taraftan sanayinin ana sektörleri de ciro ve karlılıkta ayak sürümüşler. İlk çeyrek böyleyse sıkılaştırmanın vites attığı şu dönemde durumun daha olumsuza gittiği şüphesizdir. Yılın kalan kısmı borsa genelinde kayıplar yılı olacak. Bence !
SPK bilançosu ile vergi dairesine sunulan tablonun açıklandığı tarihlerin arasının uzaması bir miktar huzursuzluğu artıyor.
Enflasyon muhasebesi uygulanan tabloları sindirmek, anlamak da kolay olmayacak.
Şimdiden görülenler;
Ciroda çeyreklik bazda (olası) azalma
Favök marjındaki erimenin devam etmesi
Yerinde sayan özsermaye değeri
Yatırım iştahının devam etmesi ve 1,5 milyar dolarlık borçlanmasının İngiltere üzerinde kurulan şirket üzerinden tamamlanması ise olumlu.
Karlılıktan pek bir şey anlayamayacağımıza göre favök marjının makul seviyelerde kalması bu dönem için iyi bir sonuç sayılır. Üç dört puanı aşan bir düşüş ise moralleri bozar.
Bugün için piyasa değeri defter değeri çarpanı 1,15 düzeyinde. Oldukça makul. Piyasanın %10-15 gerilediği senaryoda piyasa değeri defter değeri eşitlenir ki uzun vadeli yatırımcılar için uygun bir giriş yeridir.
çok sayıda şirketin karlılıklarında ciddi düşüş var ya da zarar açıklıyorlar.şişe de bu furyaya katılacak.2024 pek iyi geçmeyecek finansal tablolar anlamında.daha yeni yeni yansımaları şirket bilançolarına yansıyor.ihracat yapanlar biraz daha dayanıklı olur ancak ağırlıklı iç piyasaya iş yapanlar bu sene epey sıkıntılı olacak.
endeks sınırları zorluyor ilk geri dönüşte bilançolar da bahane olursa tekrar 40lı rakamları görmek işten bile değil.bir de enerji fiyatlarını hoplatırlarsa 40lar garanti.
öbür zarar yazan ya da karları azalan firmalar en azından yatırımcılarına son zamanlarda epey kazandırdı.ancak şişe zaten zarar ettiriyor bir de geri gelirse elde var sıfır.yabancı yatırımcı onca şirket varken buna bulaşmaz.
teknikte 62 lira civarı olması lazım hızlıca.büyük çanak 70 te tamamlanıyor.70 olsa bile yine enflasyon altında eziliyor kaldı ki 50lerdeyiz pek de ışık yok.
allah hissedarlara sabır versin.
Selam arkadaşlar.
2021 yılı Eylül - Ekim yaklaşık 8-9 TL
(Bir sene içinde 4 TL altındaki fiyatlardan o seviyeye gelmiş)
2023 yılı Eylül - Ekim yaklaşık 57 TL
İki sene içinde değişim %700'e yakın, kabaca 100 lira 650-700 lira oldu.
Son dönemdeki TL/USD kurundaki değişimi de göz ardı etmemek lazım.
0,8 - 1,0 USD aralığından 2,6 USD seviyesine kadar çıktı.
Son fiyat 53,55 / 1,66 USD
Son beş ayın dip seviyeleri 44,5 TL (1,40 USD) civarı.
Bakalım önümüzdeki 2 yıl içinde fiyat hangi seviyelere gelecek?
SISE EYLÜL-2021 TL
SISE MAYIS-2024 TL
SISE USD
Burası neresi?
Binanın tepesindeki kafa kafaya duran iki adet şeyin ismi ne ve ne işe yarıyor?
https://i.hizliresim.com/nwy5rxn.png
Şişecam hissesi momentum arayışında, birkaç kaynaktañ gelebilir. Eğer Ykb satışı olursa endekse yüklü bir alım gelir, hisse fiyatları oluşumuna katalizör etki yapar. Bu olmazsa piyasayı tutmak isteyen büyük oyuncular ikili işlemlere başlarlar, örneğin banka holding vs satıp görece değersiz kalan şişe dahil birkaç senedi kullanırlar, bu durum geçici ömürlü olur. Şişecam'ın cari yatırımlarının büyük ölçüde Wyoming'e gittiğini görüyorsunuz. Fakat buradan gelen haberler son derece cılızdır. Bölgenin kovboy gazeteleri dışında oradaki yatırımları köpürtecek bir haber akışı yok. Bu yatırım gerçekte 2020 lerde öngörüldüğü kadar parlak mı henüz bilemiyoruz. Bunun dışında yatırımcılara güven verebilecek bir gelişme hisse geri alımlarının yeniden başlaması olur. Geri alımlara uzun bir süre için ara verilmesi güveni azaltır. Biraz şimdiki duruma benziyor.
Şişenin geçmişi 60 cent 1.2dolar arası şu an 1.64 reelde bırakın 3-4seneyi 15 sene alıp yatan adamın bile kazancı yok.
Hisse park yeri olarak kullanılıyor.
Becerebilen 0.6-1.2 arası al sat ile para kazandı.
Otokar migros Tüpraş froto ttraktor ykredi Akbank vs vs zaten gözü kapatip hangi kağıdi alsanız bundan daha çok getirisi var aynı dönemde.
Birleşme hikayesi falan yalan oldu.
moza80 arkadaş yukarıdaki soruların cevabını biliyor musun; resimdeki yer neresi, ekipmanların isimleri ve ne işe yaradıkları..?
Yani isin özü cam geçmişim olmasa duygusal bir bağ da diyebiliriz durulacak kağıt degil yasayarak öğrendik o yüzden de fazla durmuyorum artık başka sularda ekmek bol.yine de ederine gideceği zaman bı kaç vagon geç de olsa atlayacagim ama 2dolari destek yapmadan bundan bir cacık olmaz
Doğru :ok:
(Wiki: Yalıköy; eski adıyla Podima; İstanbul ilinin Çatalca ilçesinde sahil kenarı bir köy.)
Yalıköy-Çatalca , Camiş Madencilik
Ekipmanlar klasifikatör olarak bilinir. Genelde 48" - 1200 mm çaplı ve çift sıra sarmal, tek şaft şeklindedir.
Orjinali Amerikan.
Bu ekipman cam üretim prosesinin ilk sıralarında yer alır.
Kumun kalitesi çok önemlidir. Kum içerisinde bulunan istenmeyen nitelikteki partiküller ilk olarak bu ekipmanda yüzdürme yoluyla ayrıştırılır.
Camişin son dönemdeki; klasifikatör ve benzeri ekipmanların; bakım - yenileme ve yeni tedarik işletme içi yatırımları, kapasite artırım çalışmaları oldukça fazla.
https://camdergi.com.tr/cam-uretim-s.../#Ham-Maddeler
Selamlar sayın dostum. :)
Dostlar alışverişte görmeye.. 😊 ytd
Aracı kurumlar beklendiği gibi enflasyon muhasebesine uğramış mali sonuçların sağlıklı bir değerlendirmesini yapamıyorlar. Karanlık bir mekana girenlerin gözlerini alıştırması gibi, " bir iki bilanço sezonu geçsin de daha sağlıklı bir değerlendirme yapalım!" deniliyordu, anlaşılan henüz buralarda değiliz.
İşin tuhaf yanı, karşılaştırma yapamadıkları halde hisse fiyatı güncellemelerine devam ediyorlar.Cuma günü açıklanacak Şişe bilançosu da büyük olasılıkla aynı tarifeye uğrayacak.Karlılığın bir önceki yıla göre artmadığı, cironun yerinde saydığı (belki gerilediği), artan rekabetle birlikte favök marjında belli düzeyde gerileme olduğu, şirketin borç/favök oranının arttığı görülecek.
Pekiyi, biz bu durumdan ne anlayacağız? Hiçbir şey. Diğerlerinin başına ne geliyorsa Şişe de benzer şekilde işlem görecek, yani endeksten pozitif/negatif ayrışmayacak.
Böyle olduğu takdirdei kafayı kaldırıp 2025 ve ötesine bakmak gerekecek.2025 sonu ve sonrası şimdiden satın alınır mı? Benim bu soruya verilecek bir yanıtım yoktur.
Yanıtı olan varsa yanıtlarını merak ederim..
Büyük oyuncular Akbank/YKB "oyununu!" bırakıp İş ve Garanti'ye geçebllirler. Garanti'nin sığlık avantajı/kolaylığı var, İş Bankası tarafında da büyük hikaye (holdingleşme) var.
Bunlar banka oyununu- temelleri zayıf olduğu halde- sürdürmeye kalkarlarsa holding hikayesi içindeki Şişe'yi de levye olarak kullanırlar.
Hikaye yok diyoruz ama ufuktaki yegane hikaye/senaryo holdingleşme hikayesine premature bir giriş olabilir.
Üç kuruş temettü verecek, ruhumuzu teslim almaya gelmiş namıssız😳
Al-sat tut değildir
Böyle oç luğu görülmedi. Zaten 1,5 yıldır malak gibi yatan hisseyi hala aşağı basıyor oe ları
3 lira temettü mu verdin kirmancho?sizin yönettiğiniz şirketin haline bak.
Düşene bir tekme de kirmancho ‘dan. Puuu yazıklar olsun sizin kalıbınıza tüküreyim
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8795ae8ade.jpg
Şişeee
Al şişeee
bomba hisse. Toplamaya devam.
ytd
Bilancoyu sızdıran o.çocuklari !geri alım yapmayan koltuguna kazık çakan kirmancho.topunuzun amk
Bana oç luğunun resmini çizer misin abidin …
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6a6f320340.jpg
Evet bildiniz, yine insider ın kralı yaşandı. Allah topunun belasını versin. Hakkım sonuna kadar haram zıkkım olsun !
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...022f56ecc2.jpg
İş yatırım sabahtan beri mal satıyor.iceriden bilgiyi kim okuyorsa onun anasini s.kmek farz oldu.bu işlemler şaibeli Atatürk'ün kurduğu şirketi sirke çevirdiler.kayyum istiyorlar kaşıntıları var.15 yıldır şöyle yatırım böyle büyüdük dolar bazlı fiyat aynı.yonetim kendini başarılı görüyor herhalde şirket halka açık güya ama babalarının şirketi gibi yönetiyorlar.ya okullu gibi biri gelip bunların anlarından emdiği sütü burnundan getirecek ya da kayyum başka türlü akillanmazlar
Paldır küldür satacak kadar olumsuz değil sonuçlar. Sadece favök marjı 6 puan kadar inmiş. Faizlerin %40-50 seyredeceği bir yılda borsanın genel çarpanları 6- 7 çok yüksek. Pahalı olan şişe değil şişirilmiş hisseler. Genel bir düşüş devam ederse eşlik eder elbette. Almak isteyenler fırsatları kollarlar.
Sodaya yazık oldu.
Birleştirip güya daha iyi hale gelecekti, alın size verimlilik !
Paraya ihtiyaç varken sat.
durum düzelince birleştir komik fiyatlardan.
burada oyun bitmez.
soda, trakya cam, mardin çimento, bolu çimento ve daha nicelerine yazık oldu...
Sokullu paşayıda gördük Hc diğer sümsükte maalesef. Artık o zaman nasıl bir yetki verilmişse blokladı paketledi malı sahiplerine teslim etti gibi düşünmüştüm. Geri alım programı olmadığı ya da para olmadığı için karşılıklı alışveriş yapılmış olasılığı gelmişti hep. Bilemiyorum kim ne yapıyor ne oluyor, hersey bir muamma. Ytd
Ses gelmeyen yerden çekinirim. Abd pazarında işler iyiye gitmemiş. Kimyasallar satış ve karlılıkta ayak sürümüş. Bu durumda devasa yatırım planını aynı tempoda sürdürürler mi düşünmek lazım. Şişecam hissesi bugün için özsermayesi ve cirosu kadar bir değerde fiyatlanıyor. Can sıkıcı olan konu marjlardaki gerileme. Gerileme devam edebilir veya belli bir süre daha yatayda kalabilir, bunları bilemiyoruz. Borsa tarafında ise endeks mühendisliğinin fazla bir ömrü kalmadı. Banka hareketi ve bankaların gelecekteki konjonktüre uymayacak şekilde şişirilmeleri ' sezon finali' gibi görünüyor. Bugün hazine yaz ayları için borçlanma programını açıklamış. Fazla likidite piyasadan çekildiğinde ne olacağını bilirsiniz. Sen sağ ben selamet!
Sokulluyu farzı misal verdim.en azından bı sure yaraya merhem oldu😃ama bilanço kötü esas faaliyet karı dip yapmış.karini eldeki parayı değerlendirerek yapmış.kimse kendini avutmasin yaptığı iş kolundan para kazanamiyorsan başarılı değilsin.sirket in bu durumu da fiyata yansıyor bizim hayal ettiğimiz ya da şirketin reklam yaptığı gibi değil durum bu sene çok beklentiye girmemek lazım.rekorbilanco gelince de -4 yaptığı olmadi mi? kafalarda demekki şirketin ederi 2 dolar değil hiç bir zaman.bu zihniyet ne zaman değişir Allah bilir.
Verdiğin örnekten çıkarım yaparsak birde olaya daha surunmuslerin olduğunu farkındalığını vermek istedim. Genel olarak durumlara bakarsak, faizlerin oldukça yüksek olması şirketleri etkilediği kadar, son tüketiciyi yani kullanıcılarıda alım yönlü etkilediğini görmemiz gerek. Bu durum global olarak böyle.
Nasıl böyle dersek. İnsanlar birşeyi alamıyor veya alabilmek için alım gücü şartlarının oluşmasını bekliyor. Para korumayı geçtim, harcama yapmak yerine alacağıni öteliyor.
Araba veya ev almak yerine faizlerin düşmesi ve o zamanki koşullar oluşacağı süreçte ödenebilir durumlarin sağlanmasını bekliyor.
Eldeki parayida harcamak yerine faiz veya diğer enstrümanlara yönlendiriyor.
Bu durum sadece ev,araba için geçerli değil ayakkabıdan, zorunlu olmayan diğer harcamalara kadar geçerli ( tatil veya mutat harcamalar hariç)
Hal böyle olunca bu son tüketicinin alım gücünün zayıflaması haricinde birde almak istediği şeylerin yüksek faiz sebepli otelenmesi de devreye girince
çoğu şirkette bu durumdan satışları ve kar marjları sebepli oldukça etkileniyor. Ytd
Kendimizden örnek verelim normal bir vatandaş olarak.
Atıyorum önceki yıllarda olduğu gibi, araba veya ev bakıyor muyuz?
Ya da bilgisayar, telefon, karavan, yazlık, saat, kıyafet, düğün, Beyaz eşya vs vs yahut başka şeylerin hayallerini kurmamız kısmı biraz daha hayatımızdan uzaklaşmış mı?
Bakınız bunları kendi dünyamızda veya çevremizde gözlemlemek çok zor değil.
Bu sadece bizim ülke de olarak değil gelişmiş ülkelerin şirketlerinde (bu ürünleri ) gelisemis veya gelişmekte olan ülkelere satışların azaldığını veya ithalat ihracatininda zayıfladığı gozlemleyebiliriz.
Yani faizlerin global olarak düşmesi gerekiyor ve alım gücününde bir dengeye gelmesi gerekmekte olduğunu düşünüyorum.
Kısaca yüksek faizler gerçekten hayatın ve hayatların akışını oldukça etkiliyor.. ytd
Evet zenginlerin alım gücü daha yükseldi ama gel görelim zengin sayısı az. Bugün AVM lere gittiğimizde de doluluk oranları eskisi gibi mı? Eskisi gibi ise elinde poşet ile çıkan kişiler de azalma var mı?
Gecen Bayramda adım atacak yer yoktu ama bayram öncesi bir kampanya mi diyelim o durumada veya normal zamanda alması gereken şeylerin bayram sebepli alınmasına otelenmis halinin kalabalikligimi diyelim. Aslina bakarsak biryerden bir yere gitmenin maliyeti de arttigi gibi o alacağınız şeyin hem zamansal hemde yol maliyeti sebepli de otelenme var alınacak şeye dair. Örnek İstanbul'un bir ucundan Eminönüne almaya gidilecek her ne ise ihtiyaça dair, yol parası ve zaman düşünüldüğü gibi kargolar her ne kadar artsada bir hesap yapma zorunluluğu doğuyor bireysel harcamalar da ister istemez.
Bunun adına tasarruf demek gerekiyor, zorunlu da olsa bir hesap yapıyor insan..
Ytd