Koza ve ipek beklentiniz devam ediyor mu
Printable View
Kesinlikle
Son geri çekilme müthiş alım fırsatı oldu.
Pazartesi dava var.
Hissenin ucuz olduğunu düşünüyorum.
Dava yine uzarsa düştüğünde ek alım yaparım.
Olumlu sonuçlanırsa 60 dakikalık grafiklerde 21 ağırlıklı ortalama aşağı kırılmadığı sürece pozisyonumu korurum.
9 aylık mali tabloları da iyi bekleniyor.
Oyak 2.405 maliyetle 2 milyon lot alım yaptı, son 3 günde.
https://i.hizliresim.com/vaDDj6.png
Bir arkadaş özelden sormuş genelden paylaşalım...
Önceki 2 çeyreğe göre faaliyet karının düşmesinin nedeni a)Yağmurlar/rüzgarlar azalınca HES/RES ler kurudu üretim düştü b) Kurlar düştü...
Ben faaliyet karını 40 civarı bekliyorum....
Dip Bilgi 1:Bu sefer tahmini üretim rakamları olarak Epiaş ın sitesinden gerçek zamanlı üretim rakamlarını kullandım..Bakalım nasıl bir sonuç verecek...
Dip Bilgi 2:ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/5lJsz4.png
bilançoyla çakacaklar diye düşünüyorum bakalım açığa geçmenin time zamanı vakti yaklaşıyor.
Bilanço iyi gelecek derken , yaptıkları hiç hoş olmadı
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yorum odaşa yakışmış
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunu beklemiyordum. Aniden büyük düşüş :Sad:
Bilanço sızdı çaktılar ama yediremediklerinden şu anda tahta sahibi höd hareketi çekiyor.
Boş tahtada boş bir hareketti.
2.62 üzerinde kalması önemli.
2.55 kırılırsa düzeltme derinleşir.
Bilançoyu iyi bekleyenler hızla yükselttiler hisseyi.
Demek ki bilanço sat - al fırsatı olacak
Son dk larda 2.70 ustune bir atak yaparsa haftaya senlik olur. Bu film burda bitmemeli. Oyak ve yabancinin aldigi lotlar dururken sabah ki eksi 9 silkeleme bile olabilir. Bilanco ne gelirse gelir. Tahtayi izleyince can sıkıyor. Prkme hareketlerine cok benziyor. O da boyle sinir ede ede gitmisti. 2.62 son 15 dk bakalim ne tarafa yonelecek
Kar 100 milyon tl üzeri gelebilir , 130 milyon tl bile olasılık dahilinde.
Bilanço ne zaman gelir ?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Euro değer kaybından dolayı yüksek kur geliri yazacak. 100 milyon üzeri kar beklenmese bu fiyatlara gelemezdi. Beklenti karşılanacak mı daha mı iyi olacak salı sabahı anlaşılacak. Pazartesi ise kaş göz yarılır heralde , son gün olduğu için. alıcı ve satıcılar arasında iyi kavga çıkacak.
Düşük fiyatta bilanço beklentisi nedeniyle dikkat çekmiştim.
Bu akşam karını açıklıyor , 90 -130 arası gelebilir.
Şu anda 2.65
Bilanço bence sat - al fırsatı olur.
Bedelli sermaye artışından yaklaşık 100 milyon kasaya para girişi olmuştur, bu nedenle borç oranı düşmüş olabileceğinden dolayı 9 aylık 150 - 170 milyon arasında kar tahminim var.12 aylıkta ise 200 - 230 civarında olabilir.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.Tamamen şahsi fikrim olup alım veya satım önerilmemektedir.
Ooooo kötü geldi hemde çok kötü geldi faaliyet karı....
Neden acaba?
İnceleyelim bakalım...
Asla yatırım tavsiyesi değildir...
saygılar/başarılar
Sn çulsuz nokta atışı tahmin için tebrikler
Sn tengri han , sizin beklentiniz de bu şekildeydi diye hatırlıyorum ama çok kötü geldi yazdınız, neden ?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Faaliyet Karının neden düşük geldiğini buldum gibi...
En azından bir kısmının...
Birazdan paylaşacağım...
saygılar/başarılar
(geçmiş)Gönderilerimi dikkatli okumadığınızı müşahade ediyorum...
Benim Ayen de net kar üzerine yorum/tahmin yapmayı bırakalı yıllar oldu...
Benim tahminim faaliyet karı üzerineydi ve 3ç için 30 milyon tl idi..
O bile gelmedi..
17 milyon tl geldi...
saygılar/başarılar
Şu enerji şirketlerine merak duyduğum güne lanet ediyorum bazen...
Lanet ettiriyorlar adama....
Çoğu aynı...
Bu başlığın en eskilerinden biriyim...
2 arkadaşımız vardı bundan 3 yıl kadar önce...
Her gün yazarlar şöyle uçacak böyle kaçacak Ayen derlerdi...
Onlara göre 2019 yılında bu şirket 300-400 milyon tl faaliyet karı üretecekdi....
En defansif olan bendim,ben bile bu senenin başında 220 milyon tl faaliyet karı tahmininde bulundum...
Bu gidişle beni bile yalancı çıkaracak gibi görünüyor Ayen...
Yatırımlar için tonla borcun altına gir 9 ayda ürettiğin faaliyet karı 154 milyon tl
Pehhh
Kur riskinin demoklesin kılıcı gibi üzerinde her daim sallanması da cabası...
Neyse...
İçimi dökmeme müsade ettiğiniz tşk ederim çünkü bunların bilançoları beni çok geriyor...
saygılar/başarılar
Faaliyet Karının neden bu kadar düşük geldiğini bulduğumu sanmıştım...
Yanılmışım...
Bunların neyine akıl sır eriyor ki?
Neyse borçlara filan bakalım....
Yıllık faaliyet karı tahminimizi revize edelim...
Falan filan...
Hiç içimden gelmiyor ama....
saygılar/başarılar
İşin kötüsü 4ç dede f.k kötü gelecek gibi...
Akarsular kurumuş,rüzgar gülleri durmuş gibi görünüyor...
Hidro ve Res lerde üretim neredeyse durmuş...
Çok sıcak bir sonbahar geçiriyoruz...
Ege liler bilir
Ege nin en sıcak 2 ili Aydın ve İzmir de 10 Kasım da kesinlikle sobalar/kaloriferler yanardı...
11 Kasım da biz İstanbul da kısa kollularla dolaşıyoruz...
Haliyle akarsular kurumuş,rüzgar gülleri durmuş..
Talebi yetersizliğini daha önce tartışmşıtık o yüzden o konuya hiç girmiyorum....
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/Mf5FXS.png
Sizin böyle dertleriniz yok Sn Mmf1
Maşallah kömürcüler(hem yerli hem yabancı) çatır çatır üretiyor(sunuz..)
Bu güzel..
Sizlerinde derdi bu açıdan talep/tüketim yetersizliği...
O da Tr ekonomisi ile alakalı..
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/Mf5FXS.png
Bu nasıl bir 9 aylık bilanço tamamen hayal kırıklığına uğradım. 6 aylık bilanço dan bu yana sadece 12 milyon kâr mı yazdı yani. Sermaye artırımından gelen para nerede kullanıldı. 12 aylık bilanço yu hiç düşünemiyorum. Bir sayfa önceki tahminim için özür dilerim.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.Tamamen şahsi fikrim olup alım veya satım önerilmemektedir
Cuma günü birara % 9 düşüşle devre kesmişti boşuna değilmiş büyük hayal kırıklığı
Şirketin ana finansal trendini şu rakamlar özetlemektedir :
20.09.2018 de
net borç/Özkaynak oranı 3,50 iken
Brüt kar marjı : %27
Faaliyet kar marjı : %30
Vafök marjı :%38
30.09.2019 da
Net borç/Özkaynak oranı 2,28 dir (şirket bedelli ve diğer imkanları ile borcunu azaltmıştır)
Brüt kar marjı %40
Faaliyet kar marjı : %37
Vafök marjı : %50
Kaynak :faaliyet raporu sayfa 7
Bu marjlar ve gidişat bence gayet olumlu .
Peki kar niçin daha iyi olmadı ?
Sorunun cevabı yine faaliyet raporu sayfa 6 da mevcut .
2018 yılı 3. Çeyrekte
HES+Res lerin toplam elektrik üretimi
813.659.245 kwh
2019 yılı 3. Çeyrekte
Aynı HES+Res ler 712.735.088 kwh üretim yapabilmiş .
Bir başka ifade ile Geçen yıl 3. Çeyrekten 100.924.157 kwh daha az elektrik üretebilmiş şirket . Bu düşüş HES lerden (Türkiye+Arnavutluk) gelmiş . RES ler geçen yola göre daha iyi üretim yapmış fakat HES lerin üretimlerindeki düşüş o kadar büyük ki bunları kapatamamış .
Yağmurlar ve kar (Türkiye ve Arnavutluk havzalarında) biran önce başlarsa bu olumsuzluk bir nebze telafi edilebilir.YTD
Yatırım planımda yer alan Çaypınar RES (24 mw kurulu güç) yatırımının biran önce yapılması ve devreye alınması , ayrıca Mordoğan RES kapasite artırım konusunda olumlu sonuç alınması durumunda şirketin daha da iyi seviyelere geleceğini düşünüyorum . Bunlar benim görüşlerim ,YTD.
ayen bu bilançoyla yeni bir viraja girdi.12 aylık kar çok ama çok daha iyi olur.y.t.d.
Bakın tekrar tekrar ifade ediyorum ben faaliyet karına odaklanmış durumdayım...
Çeşitli nedenlerden dolayı uzun zamandır net kar tahmini yapmıyorum...
saygılar/başarılar
Sn.Tengri Han,
Yazımda da belirttiğim gibi hem Türkiye’deki hem de Arnavutluk daki HES lerde geçen yıl 3.çeyrek e göre düşüş var.
Arnavutluk yatırımının devreye alınması Aralık 2017 diye hatırlıyorum (emin değilim) . Bu bilgi doğru ise bahsettiğiniz hormonlu üretim 2018 in 1.çeyrek elektrik üretiminde hormonlu bir etkisi olabilir (ki olmuştur, siz bu konuda birkaç defa yazdınız ) . Bu hormonlu üretim etkisinin 2018 3. Çeyrek üretim miktarlarında olması bence mümkün değildir . Bu seneki 3. Çeyrek HES üretimleri kurak geçen bir dönemin verileridir bana göre.
Res ler ile ilgili yazdığım gibi üretim geçen yıl 3. Çeyrek e göre daha iyi. Santral bazında tüm veriler faaliyet raporunda mevcut , umarım tüm yatırımcılar inceler ve en doğru kararı alırlar kendileri için.
Herkese iyi akşamlar.
YTD