Tokatlı dayı beni bul
6 tele zarardayız.... acil zararı çıkarmamız ilazım
Printable View
Tokatlı dayı beni bul
6 tele zarardayız.... acil zararı çıkarmamız ilazım
Cevabınız için teşekkür ederim...
Bu arada DOWu fena gömmüşsünüz..:)
Zaten Son 6 krizin 3 ü başkanlık seçim yılında olmuş.Değerlemelerde zaten FEZAYA çıkmış.
Bu olasılık bence de mümkün...
Her ŞELALE düzeltmelerle başlar ...''Buradan dönecek'' ümidini diri tutar.:)
Geçen hafta bunu payşaşmıştım..sp500 de tüm göstergeler max. alışta ve dirence gelmiş..
https://i.hizliresim.com/tvji481.PNG
Biraz kağıtların ortalamasina baktım. Kardemir 200 günlüğe değmiş. Çoğu senet 50 günlüğe yaklaşmış. Sanki birşeyler yaklaşıyor. Tabi arş a çıkmış senetlerde var. Sanırım bunlar bizi yine suyun içine alacaklar stoplara dikkat.
Valla...ilk düşüş yapılarını görmek lazım...
Kalıbı oturtmak başka şey, pozisyon açmak başka şey...
FED üyeleri hala gırtlak maldaysa....yıkılmasın diye bir yol bulurlar, yoksa da yaparlar...
Titanizm felsefesinin torpakları orası...anavatanı...
TESLA geçen sene feyzaya gidiyordu....attılar ya uzaya bi araba...hem mealen hem de gerçekten :oleyo:
Şimdi gözü torpağa bakıyor....%70 düşecek gibi...
Düşerse...keserim irtibatı Bistle...olursa...olmazsa da Ereğli alırık :kmk:
Bu sıralar herkes herşeyi biliyor. Herkes borsanın düşeceğini biliyor. Herkes doların yükselişini biliyor. Acaba herkesin bildiğine oynamak ne kazandırır? Bunu da kimsenin kendisine sorduğu yok.......
USDTRF de %10 stopaj varmış...Bu varlılarla ilgili bir mesaj buldum..Belki faydası dokunur diye buraya aktardım..
Koçibey
@koc_ibrahim_koc
��Arkadaşlar son günlerde artan stratejik riskle beraber borsaya alternatif olarak B planı haline gelen borsa altın, gümüş ve dolar fonları (#altıns1 #gldtrf #gmstrf #usdtrf #zgold) ile ilgili özelden gelen sorular üzerine fonlarla ilgili genel bilgilendirme yapmak istiyorum.+
âÅ¡¡ï¸Bu fonlar aynen hisse senedi gibi alınıp satıldığı için borsa yatırımcısına kolay geliyor.
Ayrıca birçok nedenle ( marjların uygunluğu, stopaj,vergi olmaması,al-sat kolaylığı ,derinlik) altın, gümüş ve dolar almak isteyen için caziptir.
Bu nedenleri sıralamaya çalışacağım:+
2: Özellikle #altıns1 darphane altın sertifikası borsanın sert düşüşlerinde hacim olarak kademeleri dolu olduğundan tüm piyasanın güvenli limanı haline gelip Gr altından bağımsız bile hareket edebiliyor, arz ve talep dengesini karşılayamayan fon yapıcı ziraat aşırı taleple +
Karşılaşınca görevini yapamıyor ve göstergeden hayli uzaklaşabiliyor.
Son günlerde bu marj %10 kadar çıktı.(göstergesi 18.00 fiyat 19.60)
#gldtrf #gmstrf ve #usdtrf de piyasa yapıcı Qnb Finansbank,
#zgold ve #altins1 de ise Ziraat Yatırım piyasa yapıcı kurumlardır.
5: Vergi , Stopaj,Komisyon.
Darphane Altın Sertifikaları'ndan elde edilecek kazançlara uygulanacak olan stopaj oranı yüzde 0'dır.
Bu fonlarda vergi yoktur, sadece aracı kurum komisyon gideri vardır.
Stopaj ; altın ve gümüş fonlarında şuan yoktur daha önce vardı kaldırıldı+
30 Eki 2023
(6 ayda bir uzatılıyor.)
#usdtrf yani dolar fonun da ise vardır.
Stopaj karın %10 u kadar kesilir ; yalnız eğer zarar edersen ettiğin zararın %10 u tekrar iade edilir.
Stopaj kesintisi yapanlar aracı kurumlarını arasın, haksız kesinti yapanlar oluyormuş.+
HSBC Türk Havayolları için hedef fiyatını 223,50 TL'den 385,0 TL'ye yükseltti. #THYAO
Potansiyel: %48
GLDTRF de stopaj yoksa çok iyi...yalnız %4-5 marj açmış bu da yukarı...sıkıntı burası...
https://i.hizliresim.com/hskmtkg.PNG
Bence faydalanmaya bak.
Bu forumda çok değerli arkadaşlar var.Belki alaylıdırlar yani bu işin eğitimini almamışlardır farklı meslekleri vardır veya eğitimleri farklıdır.
Ama şunu gördüm:URFALI İbrahimdeki o yanık ses konservatuvarı dereceyle bitirende yok.:)
90ların sonuydu.TATVAN da bir ailenin 6 çocuğu vardı.Anna-baba Türkçe konuşamıyor ve ilkokula bile gitmemişler.
Onların o çocukları zamanı gelince ÖYS de tüm matematik sorularını full çekiyorlardı ve DOĞU ANADOLU birincisi oluyorlardı.Oysaki kaç matematik öğretmeninin %85 neti geçemediğini gördüm...
Demem o ki: bazı yetenekleri ALLAH veriyor..O işte eğitim alanı o istidatla ''TAK'' diye geçiyor.
ODTÜ işletme mezunu 2 arkadaşım vardı.Orayı bitirmenin verdiği güvenle geldiler... BORSADA Bir kulak arkaları kaldı...
Mesela İSMAİL var.BAĞCILARda büyümüş-taksicilik yapmış...Bildiğim bu konuda okul vs. yok..Ama bana deseler ki bu alemde tek bir isim ver, onu söylerim..
Eğitimi anlamsızlaştırmıyorum..Ama burada-borsada bu işe pek işe yaramıyor.BU DALDA EĞİTİM ALMAMIŞ KİŞİLERİN ÇOK zengin olduğunu gördüm...
Dayu dün normalde borsayı almaları gerekiyordu......faizler gevşedi normalde.......dün putin odesa limanını e bazı noktaları bombalamış.....yunanistan başbakanı oradaydı kıl payı kurtulmuş.......bu haber çok dinlendirilmedi....bu haberden sonra satışlar yoğunlaştı...altın ve gümüş fiyatlanıyor......kısacası PUTİN korkusu var.......
Altın ve gümüş sertifikaya yada fonları hikaye yükseliş zamanı piyasadan yüksek makas açıyor.
Düşüş zamanıda kademeler boşalıyor bu seferde piyasadan aşağı düşük makas açıyor.
%7-8 alış satışda zarar yazma ihtimali yüksek yüklü miktarlarda.
Aşağı ve yukarı atılan iğnelere bakın ne kadar sık ve uzun.
Kimleri çarptılar kimbilir.
Sağlıklı bir fon bu iğneleri atmaz.
Ben de bunların bu hedef fiyatlarını bir türlü çözemedim. Sorunca 1 yıl içinde diyorlar, yaw hangi kurdan?
Dolar bazlı hedef vermeliler. Şu an 385 TL başka şey, 6 ay bir sene sonra başka şey...
O geçenki yabancının 17 TL Ereğli hedefi hele ki evlere şenlikti. İnsan bi açar bakar 17 TL kaç dolar yapıyor, Ereğlinin varlıkları ne, sadece bunlar kaç paraya tekabül ediyor. Şimdi de 47 TL demiş...e zaten 47 TL...bir yıl sonra da mı 47 TL....hangi kurdan...ney
Hiç bakmamak lazım bunlara...Tüpraşı sattılar geçen sene yabancılar, hop ardından rapor...kağıt feyzaya gidecekti az kalsın.
THYAO son dolar bazlı zirvesinde 13.7 milyar dolar piyasa değerini gördü...15 e kadar gidebilir devran dönerse...dönmezse orası zirve...normalde 12-13 doları görür dedik olmadı..belki düzeltmeden sonra olabilir.
Altın ve gümüşte yüklü kademeler olmaz ise ne işe yarar bu fonlar dışarıdan fiziki al sat daha iyi.En azından kuyumcuda alış ve satış marjları belli.
Kimse 3-5 gram için girmezki.
Günaydın cemaat .
Altın kapıları tamir etmek gerekiyor. Oyunda kalın borsa diğerlerini yıkar geçer. Viop ayrı. Oyun dışına atmak için en güzel yol.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün dolar alım satımında bir kota varmış denildi.Mesela en fazla 2.000 dolar alınıyormuş.Bu olay HAREM döviz burosunda bile varmış..(gazetecinin adını hatırlamamadım.)
Bu cidden doğru mu?
Bir de dolar-altın kuyruğu var mı?
Sormak gereği duyuyoruz..Çünkü o kadar çok bilgi var ki. algı mı-doğru mu bilmiyorum.
Haklısınız da...olan bu.....yapacak bir şey yok...
Endekslerin tamamının ETF leri olsa aynı hisse gibi alınıp satılan, hatta 2x 3x kaldıraçlıları da olsa bunların...short long da olsa...hatta short long birbirini götürmese hepsi ayrı pozisyon olsa, iyi olmaz mı, olur...ama yok, imkanlar kısıtlı...
O USDTRF de GLDTRF de short olsa, öyle olmaz, biri hemen dengeler fiyatı arbitraj yapar...misal..
Kırmızı halımızı serdik muhteremi bekliyoruz
Full maldayım Ayhan Başkan beni bilirsin. Ha hisse değişimi yaptım tabii ki.Yazılarımdan göreceğin gibi bu da düşüşü öngöremediğimden değil. Borsada en iyi mal en ucuza ancak kötü zamanda alınır. Benim için sıkıntı yok hiç herkesle aynı tarafa oynayarak kazanmadım ben. Misal 2 gün önce yeni aldığım hisse dün yükseldi mesela şans işte.
Kaldıramayacağım yükün altına girmem. Düşüşün teknik, içinin boş olduğunu düşünüyorum.Ha gerekliydi iyi oldu o da ayrı konu.
İyi Borsacı düşerken piyasadan daha az kaybeden yükselirken piyasadan daha fazla kazanandır.
9828........... tekrar şortlar açtık.......hadi pislik pala .....görelim boyunu...................
bu sene bu turizimciler aynı fiyatı yurtdışınada veriyorlarsa sinek avlarlar
1 hafta 3 kişi 24 haziran 1 temmuz arası verdikleri en boktan otellerde 80.000 tl fiyat
benim daha önce her sene 2-3 ker egittiğim otellerde 110-180.000 arası fiyatlar
şöyle daha kaliteli olsun dersen 280 ila 579 arasında fiyat buldum
birincisi bunlar standart otel
ikincisi tarih olarak özellikle tam turizm mevsimi olmayan bir tarih
1 temmuz -30 ağustos arası seçsem fiyatlar en az %20 daha pahalıdır
https://www.otelz.com/
Burada yerliye ne yurt dışından gelene ne fiyatlar olması lazım.
ayhan kaç tatilde yurt dısına kurtar kendini...
bu sene özellikle fena öpüyorlar...
bende belekte daha önce gittiğim bir otele baktım...
454,000 fiyat çıkarıorlar bir hafta tatile...
yurt dısı en mantıklısı...
14,000 euroda bir tatile veremem...
şurdan bakabilirsin...
https://www.corendon.nl/
meraktan bakayım dedim nirvana dolce vita luxry villa suitte 5 ağustos 12 ağustos 7 gece 17 yaşında bir çocuk toplam 3 kişiye 705.600 tl fiyat verdi
max royal belek 351.388 tl
max royal kemer 521.592
rixos premium belek 325.775
rixos premium göcek 275.788
rixos prive belek 748.440 tlclup prive by rixos göcek 887.040
tl standart oda en düşük fiyat
mega orta avrupa turu aldım 3 kişi
24 haziran 1 temmuz 3 ülke çekya avusturya macaristan
aryrıca deresden ve bratislaviaya günü birlik gezi var yani 5 ülke gir çıkla
ekstra turlar dahil 84.000 tl 2 hafta önce aldım
baktım şimdi euroya bağlı 97.000 olmuş
tur şirketleri euroyu 35 den kesiyor