Akgız artık Akgız mı bilemiyorum, gelen vurdu giden vurdu. Bu saatten sonra kimin başına kalırsa artık.
Printable View
Akgız artık Akgız mı bilemiyorum, gelen vurdu giden vurdu. Bu saatten sonra kimin başına kalırsa artık.
Hisse pazarlayanlara inanma gerçek her zaman farklı olur temettü vermeyen bankalar var o yüzden hedef fiyatlar doğru olmayabilir uzun süredir temettü ödemesi yok bankalar da bu durum yabancıyı tedirgin ediyordur Bir de küçük kağıtlar halka açıklığı az olan hisselerin her gün tavan olduğu bir borsayı da görünce yabancı bıyıklılar bunlardan çıkarak daha çok küçük hisselere yöneliyor olabilirler Kent ortalama 200 den 2 milyona çıktı bıyıklı yabancı olmasa o fiyatları göremez buradan 10 milyon lot akbank satsa 6.00 tl den 60 milyon tl alır bunu Kent gibi küçük hisselere yatırsa 200 - 800 aralığından ortalama 600 den 60 milyonluk mal alsa o malı da 1.5 milyon dan satsa oldu mu 150 milyon tl si bıyıklı yabancının kısa zamanda yüzde 200 kar etmiş olur sonra da ülkeden çıkar gider bir daha döner mi zor
Bankaların temettü dağıtmayıp karları bünyelerinde bırakmaları doğru bir karardır.
Bankaların yüksek karlar etmesi genel ekonomi için iyi birşeydir.
Böylece ekonomik faaliyetlerin finansmanı için daha çok kredi verebilirler.
Elde edilen karlar bankaların özkaynaklarını güçlendirir. Böylece yurt dışından daha az borçlanacaklardır (sendikasyon kredisi vb )
Halk arasında bir deyim vardır: “ canı yanan … atı geçer “ diye. İnsanların canı yandıkça olmadık senaryolar, olmadık tahminler, hatta akıl dışı şeyler üretiyorlar..bende canı yananlar içindeyim maalesefki…Ama genelde çoğunun ortak fikri ve büyük olasılıkla Gerçek olan bir tahmin varki o da : “ Yabancı satışı. Yabancı baskısı†işte temel neden bu. Yabancıların en çok paya sahip olduğu hisselere bakılınca , bunların Türkiye ekonomisine ve sanayisine stratejik değer katan hisseler olduğu görülüyor. Bu nasıl kökten çözülür ? Nasıl her hissenin bir sınıfı var , Z1-Z2-N1-N2 diye. İşte buna benzer olarak SPK veya BIST yönetimi, BİST de bir sınıflamaya daha gidilmeli. Halka açık şirketlerin, Ülke sanayisine, ekonomisine göre stratejikliği bakımından gradelendirilmesi yapılmalı.Örneğin: En stratejik: S1- sıraylada S2-S3 . S1 in Halka açık kısmının max %20 sine yabancılar sahip olabilir.S2 nin max %50 sine S3 ün istendiği kadarına…S1 in içine de Ülke ekonomisine stratejik değer katan : Banka, Sanayii, Holding, İletişim, Taşıma vb… 20-25 şirket vb. diğer S2 de böyle..
Bu gradeleme yasal hale getirilince lokomotif stratejik hisseler manüpüle edilemez. Yabancı isterse gidip: MEGAP, MRSHL, ATLAS, BURVA , nin tamamını alsın..Böyle olunca yurtdışıdan girip çıkan tehlikeli olan “sıcak para†nın da önü kesilir..Eğer yabancı yatırım yapacaksa gidip O şirketin patronuyla anlaşıp para yatırıp ortak olsun..Herkese sağlıklı bayramlar ve bol kazançlı günler…
Gayet haklısınız. Kritik ve stratejik hisseler ellerinde olunca istediği gibi at koşturabiliyorlarYAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayır Sayın Tınaz. üzgünüm ki anlamamışsınız; Yabancı sermayeye karşı olmak anlamında birşey demedim. Örnek: Eğer yabancı alcaksa S1 den max %20 alır , daha fazla alacaksa gidip sahibinden payını istediği kadar artırır. Bugün yaşadığımız gibi olmaz.
Diğer bir konuda Gelişmiş Ülkelerde Yabacı sermaye takip edilir. Bizim burdakigibi başıboş , herkesin istediği gibi atoynatamazlar. Casusluk da kasteddiğiniz takip edilmekse , Edilmelidir, herkes canının istediğini istediğigibi yapmamalıdır.
USD ye gelince Geçen ay yayınlardan okuduğum Yurtiçi yerleşiklerin Bankalarda döviz hesabı 200 milyar dolara gelmiş. yotube de birsürü ekonomist kılıklı asgari ücret karşılığı ( aylımk 300 EURO ) ekonomiyi kötüleyip USD nin ylsonu 12-14 TL olacağını söyleyen onlarca "ekonomist" var. Bu soruyu onlara sormak daha doğru olur. saygılar...
Bence en sağlıklısı, büyük hisselerde spk her yıl değerleme hesaplamalı..
Değerlemenin açıklandığı gün, hisse hesaplanan değerleme fiyatından açılmalı.
Bak o zaman hiçbir hisse gerçek değeri altında satış görürmü? Hiçbir hisseyi aşağıya bırakmazlar
Sabancının yapacagı en iyi sey Halka acıklık oranını dusurmek olur.Bu oran 20 yi gecmemeli ki kagıdı kontrol etmek kolay olsun,Boyle likit kolay satılır ve cok olması fiyatı hele yabancı agırlıklı hissede cok asagı cekiyor.Halka acıklık az olan hisselee bakın.Fiyatlar katladi.Kent mesela.Bankalardan TKB,Qnb vb.Umarım bu borsanın acılısından bu yana bankaların genelden boyle ayrısıp acınası fiyatlara dustugu,endeks ile korelasyonu kopardıgı donemden ders alırlar.Bunun bir daha olmaması icin bir seyyapmaya baslarlar.YTD
Halka açıklık oranı halka arz edilirken zaten sirket sahibi tarafından belirlenmis. Kim sirketini riskli bir oranda halka açar ki? Ayrıca halka açarken yabancı para yatırınca iyi de satarken mi kötü? Esas sorunu çoğu yatırımcı görmüyor. Açığa satış engellendiğinde Tüpraş topiğinde açığa satışın doğru bir uygulama olmadığını söylemiştim ama birçok kişi serbest piyasa koşullarında açığa satış olmalı diye itiraz etmişti. Ancak bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki Bistde açığa satış yapanlar aynı zamanda viob da short pozisyon açarak 1 e 10 kazanıyor.
Yine diyorum elinde hisse olmayan açığa satıyorsa derdi yatırım yapmak değil birilerini çarpmaktır.
Eğer açığa satış illaki olacaksa şöyle bir kural getirebilir: örnegin bir hissede açığa satış yapacak yatırımcı yılbaşından bu yana portföyünde en fazla ne kadar o hisseden bulundurmuş ise o kadar veya belli bir oranı kadar açığa satabilsin.
Bildiğim kadariyla açığa satış sadece kurumlar araciligiyla oluyor.Yani benim gibi bireysel yatırımcılar banka hesabından direk aciga satış yapamazlar.
Bazi Bankalar ve kimi aracı kurumlar arka odada beraber çalışıyorlar.Cezalar bunun ispatidir.Algoritmali al sat programları kullanıldığını biliyoruz.Herşey planlandığı üzere çalışıyor.
Borsa ala vere işidir.Caycı bu işin kitabını yazmıştır.
Şu borsadaki dönen ala vere bazen insanı hayrete bile düşürmektedir.
Sabancilara diyeceğim bir şey yok.Akilli insanlar elbette bu işlerden en çok onlar kârlı çıkacaklardır.Her zaman olduğu gibi.
Yazdiklarim kişisel görüşümdür.Kimseye saygısızlık etmek istemem.Ytd
Xxx cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gerialım yönetim de konusuldugunu duydum, biraz daha asagı gelsin diye bekliyorlar. O zaman acıkcular terse gelsinde hep beraber izleyelim
Zarar rekoru kıran havacılık sektörü yuzde 5 yukarıda karını arttıran bankalardan ak ekside. Sonra borsada mantık ara. YTD
benden pes ! buraya kadarmış. 15 yıldır borsadayım ve geçmiş yılları tek tek hesapladım. reel de her yıl nasıl para kaybedilir çok iyi öğrendim. hemde öyle böyle değil. bu konuda çok büyük konuşuyorum, bir daha kesinlikle borsa yatırımı yapmama kararı aldım. gider inek koyun alır otlatırım, hisse senedi almam bir daha. borsanın da B sini ne duymak neden görmek istiyorum. hadi bana eywallah... YTD
Niye insanlar yatırımlarını dolara götürüyor altına götürüyor niye borsaya getirmiyor diye bir geyik yapan olursa direkt akbank fiyat grafiğini yedirmek lazım. Ülkedeki borsa borsa değil ki kumarhane.
Yine yaptılar yapacaklarını, her fırsatı satış için kullanıyorlar. Dip yok. Vurgun çok. Topladıkça yerli batıyor. Bile bile lades oluyor. Önceki gün desteği ertesi gün direnç oluyor
Yatırım tavsiyesi değildir
Artık yonetim cıkıp geri alım mı yapacak,haber mi acıklayacak yeter artık.Dunyada bankalar artıya geciyor.Burada ak yatırım gibi bir aracı kurumu olan arkasında holding olan banka ve yatırımcısı bu halde.Giden hisselere baktıkca moral daha fazla bozuluyor.Hepsi dusse deriz ki genelde dusus var.Fakat bu arkadas Isc ,vakıf,halk,al baraka,seker,ykb,tkb,tskb,qnb gibi kendi bankacılık sektor hisseleri ile negatif ayrıstı.Yonetim cıkıp da yalan desin.23 mart biz 530 larda iken YKB 177 simdi 214.Yuzde 25 negatif ayrısma var.O da banka bu da banka.Ikisi de holding bankası.Yazık bu yatırımcıya.Zaten qnb seker vb ile karsılastırmaya gerek yok fark ortada.Kamular da fark bindirdi.YTD
Bunların toplamak istedikleri bir dip seviye var gibi. Orada yataya bağlayıp haftalarca da süründürebilir. O güne kadar gelene geçene dağıtın bakalım. Milletin emdiği sütü burnundan getirdiniz
Yatırım tavsiyesi değildir
Usd bazlı 20 yıllık grafikte görünüyor o bahsettiğiniz yer zaten.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Qnb,ykb,tskb,tkb,isc,vakıf,halk,seker banka degil mi bir tek bu mu banka ki bu dusuyor aylardır?YTD
ibreti alem olması açısından buraya yapıştırıyorum hesaplarımı. kendime de ders olsun, baktıkça ve okudukça bu günlerim gelsin aklıma. uçacakmış kaçacakmış, banka kendi hissesine sahip çıkacakmış, alsın bir taraflarına çalsın, buradaki zararında hiçbir önemi yok artık gözümde. tecrübemin bedeli olsun. en büyük servetimiz sağlımız ve onu da bozmasına izin vermeyeceğim. YTD
https://www.linkpicture.com/q/akbank-satış.jpg
https://www.linkpicture.com/q/son-8-yıl.jpg
Hiç mi sağlam duramaz bu garan ve ak.Ne fiyatlanıyor arkadaşlar yada fiyatlama diye bir şey artık yok mu bam bam bam mı ?
Banka yatırıncı iliskilerine mail attım,Arada bu sayfayı okusalar yeter.Yatırımcısına sahip cıkmak bu kadar mı zor.Esmeseler de gurleseler.Arada moral verseler.Sorun bizim gitmememiz degil.Diger tum sektorlerin mesela turizm,perakende,sanayi,yatırım ortaklıkları,gyo ,bugun de ulasımın gitmesi.Bizim de burada go(z)une far tutulmus tavsan gibi bakakalmamız.YTD
Piyasaların gözü aşağıda, kısada beklentiye girmemek lazım
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne kısası hocam.
Tuttukça kısalıyor ********
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu kısa ne zaman bitiyor :)
En az 6 ay geçsin öyle bakalımYAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sağlam hisselerin hepsi çöp muamelesi görüyor maalesef. Kısa da düzelecek gibi durmuyor
Sorun olmayan turizmin hisseleri ucmayan havacılık sektörü yukselisi kar eden banka dususu. YTD
5,15 diye diye getirdiler gösterdiler.
https://i.hizliresim.com/FYqiRC.png
Hepsi yada bircogu beraber calisiyorlar.
Hani nerde ucacaklar kacacaklar.Hani borsa 135 olacakti.Malesef benimde zararım çok ama artık satmam.
En güzel yatırım bence altın kim ne derse desin.
Birçok fetocu arka planda iş götürüyor eminim.
Sağlam hisselere güvenen yatırımcıların iflahını gevrettiler
Bloomberg ekrana cıkan analist kar alma satısı diyor. Bankalarda ne kar var ki almak icin satıs oldu. YTD
Herkes birşey uyduracak.Kar satışı şu bu.
Malesef millet olarak başkasının sözüne çok önem veririz.Ama kendimizi sorgulamayız.iste bu yüzden turkiyem yabancının insafına kalmıştır.Yabanci ülkemizdeki mekanizmaların tamamını kendi lehine planlamıştır.Feto gibi.Siz biz bu düzeni bozamayız.
Dolarizasyona en büyük desteği merkez bankası veriyor.Rezervini artırmak için.2011 yılında x dövizimi bozdurarak borsaya girdim.Çarpıldım, cakildim, kar ettim voleyi vurdum derken toplamda 450% kâr etmişim.Ama hala dovize endexledigim anaparada 15% zarardayım.aklim almıyor.Tl yi resmen eritiyorlar.
Aklıma kotununde kötüsü geliyor.Akbank acaba 3.00 - 3.50 bandına gelirmi? Gelebilir neden olmasın.?
Ytd.
5.50, 5.36 , 5.20, derken 5.15 de yıkıldı. 4.89, 4.50, 2.50 TL mi ne haliniz varsa görün. Fiyatlar yalan dolan, destekler palavra. Tek gerçek var , borsada vurgun var.
Yatırım al sat tut tavsiyesi değildir.
5.50 den sonra bugün tekrar alım yapmak için 5,05 civarını bekliyorum.5,10 dan %10 aldım,5,05 ten %10 daha alıcam geriye %50 payım daha kalacak sonraki %20 alışım 4,54-4,60 civarı gelirse eğer tabiki.
Londrada swap faizi yukselir kumbara hisse ak satılır.Duser yine satılır.Banka bu seviyeden hisse geri almıyorsa hakim ortaklar sahsi alım bile yapmıyorsa kucuk yatırımcı kurtlar sofrasına dusmus.Swap faizi yukseldi tamam satıs var tamam fakat zarar acıklayan sektorler yukseliyor ya da daha az dusuyor mesele bu.YTD
Biraz daha zorlarsa devre kesici gelebilir.