Bucim 5₺ yani 1Euro 1,1 yazık nerde Cemtaş nerde Roda Avrupa'da 15_20 daire parası edecek bu gidişle komedi
Printable View
Bucim 5₺ yani 1Euro 1,1 yazık nerde Cemtaş nerde Roda Avrupa'da 15_20 daire parası edecek bu gidişle komedi
http://666kb.com/i/dpgcna6p33zep4udi.png
:bravo::bravo::bravo: tam yol devam sagına soluna bakma gaza bas fakat arabayı fitese takma sadece gaz ver ..:kahkah:
22/12/2017 10:54:52 TÇMB: Çimento üretimi ilk 9 ayda yüzde 3,7 arttı
2017 yılı ilk 9 ayında çimento üretiminde, geçen yılın aynı
dönemine oranla %2,7‘lik bir artış yaşandı.
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği(TÇMB) verilerine göre, bu
dönemde üretilen çimentonun yaklaşık %10,35’ü ihracata konu oldu.
Yine 2017 yılı ilk 9 ayında iç satışlarda %3,9, çimento ihracatında
ise %0,6’lık artış gerçekleşdi. Mayıs ayında artmaya başlayan
satışlar, Haziran ayında Ramazan ve Bayram etkisiyle tekrar düştü
2016 yılı Temmuz ayında gerçekleşen başarısız darbe girişimi nedeniyle
azalmış olan çimento satışlarının da etkisiyle Temmuz ve sonraki
aylarda satışlar arttı.
Yine tahtada garip işlemler başladı karşılıklı al gülüm, ver gülüm bakalım nereye kadar sürdüreceksin bu oyunu :wave:
''Yatırım tavsiyesi değildir.''
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post1438847
YILLIK HİSSE YARIŞMAMIZ
kurallara uygun 3 hisse seçin bir yıl yarışalım.
GEMLİK TAŞINIYOR
Deprem tehlikesi altındaki, Bursa’ya bağlı Gemlik ilçesinin orman vasfını yitirmiş bir alana taşınmasını sağlayacak düzenlemeler de KHK’ya girdi. Buna göre ‘ilçe sakinlerinin halihazırdaki yerleşim yerlerinden nakledilmesinin zorunlu bulunması sebebiyle’, orman özelliğini yitiren ve tarım alanına dönüştürülmesi mümkün olmayan bir bölge Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek. Bölge orman dışına çıkarılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilecek. Nakil ve yerleştirme bu bakanlıkça yürütülecek. Ayrıca son 2 yılda deprem olan bölgelere kredi desteği sağlandı.
kaynak 25.12.2017 hürriyet gazetesi internet sayfası
yine tuttu 5150 alıştayken 5120 ye kadar bastı, teknik mi yaptırıyor? ustalar ne dersiniz, arabayı da sattım biraz daha alayım mı
Takaslara bakıyorum takaslarda malı dahi olmayan kurumlar (ağanın yan hesapları diye düşünüyorum) mal almaya basladı gibi gösterilmeye calısıyor. (Fiktif işlem için hazırlıkmıdır ne?) olası bir yukselişte bak işte milletten mal aldı muhabbeti yapmak için cep to cep işlemi belli olmasın diye olabilir. Yahu hepi topu 1 tavan bizi yılbasındaki seviyeye getirir. Resmen sinekten yağ cıkartıyorlar arkadaş yok artık satan kalmadı resmen tahta kurudu. Yaptıkları işlemin birazı kaptırdıkları mal coğuda kendi kendine yaptıkları işlem. Şirketin değeri zaten boğazda yalı fiyatına inmiş. Diyecek bir sey yok yani gecekondu fiyatına indireceklerse diğer tahtalarda döndüğüm sermayeyide koyarım artık buraya sonra oturur beklerim arkadas nasibimi. Bunun evladı cemtasda az sürünmedi 1 lerde sonra bommm buda 1 euro da herhalde buda 4 euro ya cıkar:)))
http://666kb.com/i/dpkm1t0iiyo00pe4m.png
??????????????:
Adrese teslim gibi 55,000 lot alıcı şeker yatırım, satan global :hi:
Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı: Bursa 2.İdare Mahkemesi, Bursa Çimento Fabrikası kapasite artış ve atık ısıdan enerji üretim tesisi projesinin yürütmesini durdurdu
Bursa Çimento Fabrikası'nın kapasitesini 2,5 kat artırması ve atık ısıdan enerji üretimi için yaptığı projenin yürütmesi 2.İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.
Çevreciler, Kestel ilçesinde Bursa Çimento Fabrikası'nın kapasite artışı ve atık ısıdan enerji üretimiyle alakalı basın açıklaması yaptı.
Grup adına konuşan Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin, "Bursa Çimento Fabrikası kapasite artış ve atık ısıdan enerji üretim tesisine karşı açtığımız dava bilirkişi raporunu tamamladı. Bursa 2.İdare Mahkemesi heyeti, Bursa'da ve Kestel'de yaşayan vatandaşları ilgilendiren önemli bir karar vererek, projenin yürütmesini durdurdu" dedi.
Bilirkişi raporuyla alakalı bilgi veren Uluşahin, "Bilirkişi raporunda, sera gazı emisyonları açısından planlanan tesisin çevreye zararlı olacağını açıkça ortaya koymuştur. ÇED raporunda NO2, PM10 ve çökecek toz miktarı açısından çalışma yapılmış görünse dahi, halk sağlığını tehdit eden diğer gazlar ile akciğerlerden geçecek kana karıştığı bilimsel olarak kanıtlanmış. Kanserojen etkisi de bilimsel olarak kanıtlanmıştır. PM 2,5 açısından çalışma yapılmamış olduğu belirtilmiştir. Açığa çıkacak toz ile birlikte salınacak olan PM 2,5 ve diğer gazlar insan sağlığını tehdit edecektir. Sevkiyat sırasında bölgede ciddi trafik yükü getireceği raporda belirtilmiştir. Ama bu durum ÇED raporunda değerlendirilmemiş. Yasal sınır olan 3 kilometrelik bölümde zeytin ağaçları vardı. Zeytinliklerin bilirkişi raporunda etkileneceği açıkça belirtilmiştir. Bu gerekçelerle Bursa 2. İdare Mahkemesi yapılmak istenen projenin yürütmesini durdurulmasına karar verdi. Bizler de Bursa Çimento Fabrikası'nın projeden vazgeçmeleri için uyarıyoruz. Tesisin yapılmaması kesinleşene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
dun örnek verdiğim gibi fiktif işlemler cep to cep yani.
Eee hadi yüksel artık, bak yatırım durdurulmuş paran cebinde kalcak, ÇED onayından sonra düşmüştün, şimdi yükselme zamanı, hadi canım.
Şirketimiz
tarafından yapılması planlanan ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından
ÇED olumlu kararı verilen "Çimento Fabrikası Kapasite Artışı ve Atık
Isıdan Enerji Üretim Tesisi Projesi" aleyhine bir kısım akademik odalar
tarafından Bursa 2.İdare Mahkemesinin 2017/856E. sayılı dosyası ile iptal
davası açılmış ve Mahkemece "Yürütmenin Durdurulması" kararı
verilmiştir. Mahkeme nezdinde gerekli itirazlar yapılmış olup; yasal süreç
devam etmektedir.
.
kapatın uleyn fabrikayı.
yıkın binaları.
ağaç ekin.
çayır yapın etrafı.
millet piknik yapsın.
nasıl olsa millete iş çok
olmaz mı?
.
Sanki çimento satıyor da kapasite artışına soyundu.Sen önce kapasiteni kullan.Bence BUCİM için olumlu bir gelişme.
https://i.hizliresim.com/pGd43m.jpg
haftalıkta 5,27 direnç konumunda
İzmir Otoyol projesi de dahil inşaat çılgınlığı yaşandığı 2016 yılında;
Çimento öğütme kapasitesi; 2,850 milyon ton.Çimento satışı 1510 tondur.
1,400 milyon ton olan kinker üretim kapasitesi sadece aynı yıl üretim kapasitesi 1.214 milyon ton olmuş kapasitenin %87 sine ulaşmıştır.
Çimento satışı çimento üretim kapasitesinin sadece %53 dir.
Aslında yapılmak istenen kapasite artısı değil verimliliği artırmaya yarayacak bir yatırım calısması. enerji maliyetlerindeki dusus (Kİ maliyetlerde cok buyuk kalem) karlılığa yansıyacak planı üzerinden gidiliyor. tarman dedenin b.söke dede aynısını yaptığı unutmamak lazım aslında gerçekten yatırımcı gözüyle bakmaya calısırsak adam sahibi olduğu yerlerde bir dönusum yapmaya çalışıyor. b.söke cemtas bucim vs vs vs aslında hep bunun bir parçası. baya uzuyor bizi ama adamıda anlamak lazım bu bağlamda. gecen gun at hırsızı ortağın ortak satısı muhabbetine sattığı 3 para lık (kuruş bile değil) hisse den sonra haberlerde gelmeye başladı (cemtas yatırımı bimesi bucimin bu son haberi) her ne zmana ortak alım yaptı denildiyse hisse düşüyor. ortak satım yaptı dediysek bir yukarı kıpırdanma yaşanıyor. umalım da bu olumsuz gibi gelen arka arkaya iki haber yukarı ivmelenmede ustundekileri dökmeye yönelik bir haber silsilesi olsun. cunku görece işlemlerde artmaya başladı. her nekadar işlemler al takke ver külah seklinde oluyorsada. bu seviyelerde zaten başka bir sey beklemek hata olur. asıl satışlar 6 ustunde gerçekten lanet olsun diye satan kucuk yatırımcıdan olur. hayırlısı olsun diyelim seyredelim. MEVLAM NEYLERSE GUZEL EYLER
5,21 298 lot vardı 1400 girdim gerisi gelmedi 5,25 kadar kademeleri süpürdüler
makinelerin azizliğine uğramışsın sen. böyle durumlarda bucim ve benzeri kağıtlarda 2 kademeye birden alış göndereceksin yoksa makinelerin arkasından bakar kalırsın. acı ama gercek
hocam şu anda makine çalışmıyor adam ekranda oturmuş lot sayıyor makine aslan da güzel çalışıyor
Mahkeme kararının şirket aleyhine olması olmasının olumlu algılandığı açık.
BUCİM artsa da Cemtaş'ın karını da olumsuz etkilemese.
sn kdykdy
merak etme adamlar lot sayma işini bırak adet ler kimde onu bile biliyor. zaten zamanı geldiğinde düğmeye basıldığında artık istedikleri sartlar olusmus olacağı için üstlerine yıkılacak bir kac milyon lot onlar için cok da fifiiii.
sn BEHZAT
bende aynısını cemtas için söylüyorum zira 9 aylık bilançoyu gebertip 3.5 lu rakamlara indirip bucim in karını az gösterdiler an itibarıyla sırf cemtas ın bu fiyatlarda kapaması bile bucime % 10 iştirak değerleme artısı karı yazdırır. bunlar cok tilki cokk böyle durumda gecen senenin karını kümülatif olarak rahat rahat geçeriz diye düşünüyorum. ehh o zaman en azından gecen sene kapadığı fiyata çıksın bu İT in kağıdı da artık yani bizde yeni yıla umutlu ve mutlu girelim :)))
Kapasite artışı ile ilgili süreçte Çed raporu olumsuz geldiğinde hisse düştü, daha sonra Çed raporu olumlu geldi hisse yine düştü, şimdi mahkeme yürütmeyi durdurdu patron hisseyi hangi yöne götürürse küçük yatırımcıyı dökeceğine karar veremiyor. Bu fiyatlarda mal kaptırmayı göze alamadığı için mecburen fiyatın yükselmesini engellemeyecek. Benim için bucim bilançosunun önemi yok geçen yılın iki katı kar açıklasa ne olur en fazla hisse fiyatı 6 - 7 TL 'ye çıkar, 20 kuruş temettü verir. Bu hisse ile benim şahsi beklentilerim.
1 - Bedelsiz sermaye artışı :)
2- Çemtaş hisselerinin satışı :)
3- Patronun bucim hisselerini satması ( Yabancılara veya daha önce galiba borsa gündemde okumuştum Sabancı ve oyak yatırımın olası çimento fabrikası alımlarını değerlendireceklerini açıklamalarından dolayı, olası hisse satışı):kahkah:
Değerli Kurtuluş48 yazdığın 3 madde içinde birisi yani bedelsiz sermaye artışı hariç zaten birçok kardeşimin de beklentisi Hem Cemtaş'ın satışı hem de Bucim'in yabancıya satışı idi.Ancak hiç duymadığım Sabancı ve Oyak'ın fabrika alımlarını değerlendirecekleri açıklamaları şayet doğru ise bu da dikkate değer.Ve aslında akıldan çıkarılmaması gereken bir olasılık.
Zira 2012 yılında Denizli Çimento'yu Oyakın 503 Milyon dolara satınalması şayet Limanı olan Bucim'e talip oması halinde değerinin ne olacağını düşünemiyorum bile.Burada sadece Denizli Çimentonun hem klinker ve hem de Çimento üretim kapasitesi BUCİM'in iki katına yakın.Ama olsun.250 km yol katederek İzmir Limanından ihracat yapıyor.
Kimseye tut taşı,al tavsiyem elbet olamaz ama bu senetten tahtaya hiç bakmadan taşıma maliyeti zararını da göze alarak,bu düşündüklerimizin ileride gerçekleşebileceğini düşünerek kat be kat fazlasını edeceğini düşünmek hiç de hayalcilik olmaz diye düşünüyorum.
eveeet 5,21 le elimize verdiler
gercek alıcıya jest yapmıslar. :))))
Bizim patronun sahibi olduğu Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Bedelli sermaye artışından rüçhan hakkı kullanılmayan bayağı hisse kalmış bakalım birileri alacakmı , yoksa patronmu alacak:notr:
Şirketimizin 84.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin 154.000.000 TL'ye artırılması nedeniyle yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan toplam 49.786,599 TL nominal değerli B Grubu paylar, 28-29 Aralık 2017 tarihlerinde BİAŞ Birincil Piyasa'da oluşacak fiyattan halka arz edilecektir. Halka arza ilişkin Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu ekte yer almaktadır. Kamuoyu ve yatırımcıların bilgilerine sunulur.
5200 dahil5250 dahil 210 ve 220 de 10 bin lot altı hacim var guya orayı dolduruyorlar. bunun aslında senlede alakası yok :)))
son işlemlerle o kademelerde 10 binlik cıtanın ustune atılmıs oldu.
Benim öyle bir beklentim hiç olmadı.Hatta burada sermaye artırımı bekleyenlere AGYO yu belirterek bu sıralar olmaz çünkü ikisini aynı anda yapamaz demek istedim.Yalnız o yatırım falan durmaz zaten yatırım yaptı diye düşmesi iptal oldu diye çıkması kadar büyük bir saçmalık yok.SPK bu işe müdahil olsa herşey daha kolay olur.Bu diğer ortakların bu işte vebali çok büyük.Ben uyarayımda yarın bir gün son pişmanlık fayda etmez.Bu şirkette bu hali ile işlerin kılıfına uydurulması etik açıdan hiç doğru değil.
Ne burası ne GÖLTS normal değil.
satış geldi verelim mi? aşağıdan alınır mı