Bu daha çok bizim halimize benziyor. :) Ucuz hisseyi alamayýp pahalý olaný yerlere saçýyoruz. Norveç Varlýk Fonu hata yapmaz. Adamlarýn 1 trilyon dolarý geçti birikimleri.
Printable View
3. Çeyrek beklentisi nedir. Bilgisi olan var mý?
Uzun vadeli tahvil faizlerinin yükselmesi finansal gelirlere olumsuz yansýr mý sizce?
HBK ve temettü öngörüsü olan var mý 2022 için? Ýþ yatýrým temettü öngörüsü 0,77lira
Ýþ yatýrým hedef fiyatý 9.34 ten 10.28' e yükseltmiþ, demek ki satýþ yapacak:))
ANE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
230 milyon 3.ceyrek kar toplami
CPH1951 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yüzde 70 ini daðýtýr akgrt..0.55-0.60 krs daðýtýr 2022 sene için...eðer bunu ikiye bolerse 0.30 krs Mart ayýnda 0.30 krsu Eylül ayýnda daðýtabilir.....CPH1951 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3. Çeyrek sunumunda ve telekonferans notlarýnda yýl sonu net kar hedefi hala geçen senenin yüzde 10-20 üstünde. Nedense revize etmek istemiyorlar.
Son çeyrekte 240milyon üstünde net kar gelmesi lazým bu hedefin tutmasý için.
3 çeyrekte gelen net kardan daha fazlasý son çeyrekte gelmeli.
Ýmkansýza yakýn bir durum.
Þimdi soru þu.
Þirket yönetimi bu kadar basit bir hesapta hata mý yapýyor? Yoksa gerçekten 4.çeyrekte böyle bir kar gelebilir mi?
son çeyrek telekonferans sunumunda net kar beklentisinin önceki yýla göre yüzde 10-20 artýþ þeklinde korunmasý nedeniyle yatýrýmcý iliþkilerine bu konuda attýðým maile gelen cevabý paylaþýyorum, diðer yatýrýmcý arkadaþlara da faydasý olabilir. sorum net kar beklentisini aþaðý yönlü revize etmeme nedeni ile ilgili idi. gelen cevap þu þekilde:
2021 yýlýnýn son çeyreðinde beklediðimiz mevzuatsal deðiþiklikler söz konusu, týbbi kötü uygulama mali sorumluluk ürününde karþýlýklarla ilgili mevzuatta deðiþiklik bekleniyor.
Bu deðiþiklik olursa 2021 guidance hedefinde verdiðimiz 10%-20% net kar büyümesinin alt sýnýrýný yakalayabileceðimizi öngörüyoruz.
Son çeyrekteki belirsizlik ve bilinmezliklerden ötürü 2021 yýlý beklentilerimizde herhangi bir deðiþikliðe gidilmemiþtir.
not: ilgili paylaþým, yatýrým tavsiyesi içermemektedir.
AKGRT geçen sene 433 milyon TL kar etti. Bu sene 3 çeyrek net kar toplamý 231 milyon TL.
Geçen sene ilk 3 çeyrek 344 milyon TL kar etti. Ýlk dokuz aylýk dönemde bakar isek yaklaþýk %33 düþüþ var.
Geçen senenin 433 milyon TL karýný yakalamak için bile 200 milyon civarýnda çeyreklik kar etmesi gerekiyor.
Karþýlýk serbest býrakarak bu karý elde edecekse bilemeyiz tabii...
oyak yatýrým yýl sonu için karda yuzde iki azalma bekliyor. inþallah öle olur rakamlar ben yatrýmcý sunumunu geçtim.
Bu piyasa da ve bu kurla Þuan fiyatýn en az 9 ve üzeri olmasý lazým.. Bekleyip göreceðiz
uzun zamandýr böyle bir yükseliþe hasret kalmýþtýk. satacaðýmýzdan deðil ama fiyatýn biraz yukarýlara gitmesi fena olmaz.. An itibariyle %3,78 prim ve 7,42 fiyat..
Sabancý Holding CEO’su Cenk Alper acýklamlarý:
Sigorta iþ kolunda, Aksigorta ve Agesa markalarýyla iki sigorta þirketinde yola tek ortakla çok daha güçlü bir þekilde devam ettiklerini ve yeni yapýlanmayla birlikte iki þirketi de tam konsolidasyon kapsamýna aldýklarýný ifade eden Cenk Alper, “Aksigorta ve Agesa arasýnda iþbirliðini artýrmaya yönelik sinerji projeleri baþlatýldý. Hedef müþterilerin sigorta ihtiyaçlarýný bütüncül olarak karþýlayabilme vizyonu doðrultusunda, iki þirket ortak proje geliþtirme ve strateji çalýþmalarýný tüm hýzýyla sürdürüyor.
Bu haberin dünkü yükseliþe bir atkýsý olabilir mi?
Aksigorta varken Agesa'ya ne gerek vardý? Tam konsolidasyon ne demek? Bu laf oyunlarýyla Aksigortanýn karýný diðerine falan aktarmasýnlar da. Bizim temettümüzü kýsmasýnlar da. Zira bu laf oyunlarý her zaman ky'nin ocaðýna incir aðacý dikmiþtir.
Bana ne senin iki üç sigorta þirketinden. Yatýrýmcýna ne diyorsun onu söyle. Kar artacak mý, temettü politikasý deðiþecek mi bunlardan bahset.
Yatýrým fonlarý 9 milyon lot sattiktan sonra 500 bin lot alým YAPMIÞ. HAYIRDIR Demezler mi.. Ne degisti
Sanki mal satacak adam bekliyorlar gibi.. Ama satan yok sanirim
Yapý Kredi Yatýrým 11/11/2021 de yayýnlanan Raporu
Ak sigortanýn ekim ayýnda brüt prim üretimi geçen senenin ayný ayýna göre % 43 gibi oldukça kuvvetli bir seviyede artýþ kaydetti. Ýlk 10 ayda toplam prim üretimi de yýllýk %29 büyüme seviyesinde gerçekleþti. Açýklanan prim üretim büyümesi beklentilerimizin üzerinde. Hisse için olumlu olarak deðerlendiriyoruz.
Giderse gitsin artýk 7 lerde yeterince mallandik:)ANE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu degisiklik týbbi kötü uygulama mali sorumluluk kismini da kapsiyor mu? Resmi gazetedeki duyuruyu okudum, ama acikcasi pek anlayamadim. Tibbi kotu uygulama ile ilgili birsey yazmiyor ama genelmolarak mesleki hatalar gibi birseyler var.
Bir de bu degisiklik ne kadar karsiligin serbest kalmasina yardimci olacak bilgisi olan var mi? Gecem seneki kar rakamlarini yakalamasi icin en az 125 milyon serbest kalmali diye hesapliyorum, sirket raporlarindan boyle bir bilgiye ulasamadim.
Kar'ýný sürekli artýran ( istisnalar hariç) elde ettiði kar'ý düzenli olarak ortaklarýyla paylaþan ve karýnýn büyük bölümünü daðýtan, her sene en az %10 temettü veren bir þirketin 7 lerde kalmasý zaten mümkün deðildi. Ayný temettü oranýný dagýtan bir çok þirket þuan deðerinin 4 5 katý iþlem görmekteler. Hele þuan ki kur karþýsýnda hisse fiyatý nerdeyse çöp konumunda. Bu þirket temettü severler tarafýndan elbet takip ediliyor ve fýrsat buldukça alýnýyor.. mýzrak çuvala sýðmadýðýnda da gerçek hareketleri ve deðerini o zaman göreceðiz. O günü bekleyen tüm ortaklara selam olsun
sayýn ortaklar yeni kur þirketi nasýl etkiler.
Dogrudan pozitif veya negatif etkiler demek zor. Biraz karisik kisaca.
1. Yedek parca vs. fiyatlari dolara endeksli oldugundan, hasar odemeleri artacaktir. Burasi negatif.
2. Sirketin yatirimlarinin bir kismi dovize endeksli (eurobond). Gerci burdan 2.ceyrekte zarar yazmayi basardilar, deger azalmasi nedeniyle. Faizlerin dusuk oldugu zamanda eurobond topladiklari icin pek akillica bir hareket olmadi. Ama Aralik ayinda muhtemelen hem eurobond degerlemesinden hem de dovis artisi etkisinden pozitif etji gelecektir.
3. Orta vadede sirket primleri doviz ve enflasyona gore arttirdigi icin notr.
Ünlü 11,5 hedef fiyatla al vermiþti kuru gerekçe göstererek model portfoyden çýkarmýþlar. Moralim iyice bozulmuþ durumda.