Şirket katkılı olana bende mutlaka girin derim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
bugün akşam hisse fonları için satış talimatı versem hangi günkü fiyattan satılıyor fon.
bugünkü fiyat mı yoksa yarın işleme alınıp yarın akşamki falan mı?
saat 11.00'e kadar verirseniz T+2 ( ertesi gün sabah açılış fiyatı baz alınır)
saat 11.00'dan sonra ise T+3' te işlem gerçekleşir. (2.günün sabah açılış fiyatını baz alır)
diye biliyorum.
örnek:
https://www.allianz.com.tr/content/d...slar%C4%B1.pdf
İyi günler,
BES te 10. Yılımı Temmuz 2022 de dolduracağım, fon işletim giderleri epey bir yekün olusturmaya başladığı için 10 senemi doldurup çıkmaya karar verdim. (Devlet katkısı 60% ina hak kazanmak ve stopaj oranı 10 % a düşeceği için). Merak ettiğim konu şu şekilde;
2021 ve 2022 yıllarında devlet katkısından azami faydalanacak şekilde prim yatirdigimda bu miktarında geri dönüşü 60 % mı olacak? Yoksa 60% geriye dönük olarak 10 yıldan sonrami islemeye başlıyor ( yani ben bu hakedişe o prim yattıktan on sene sonramı hak kazanacağım, yoksa sistemde 10 sene kaldıktan sonra o güne kadar olan bütün birikim üzerinden mi hak kazanacağım).
Umarım sorumu anlatabilmisimdir .
1975 doğumluyum.
Teşekkür ederim.
Ana paranızın ve getirinin tamamına devlet katkısının yüzde 60 ına hak kazanırsınız 10 yıldan sonra. 2021 ,2022 yılında yatırdıklarınızında devlet katkısının yüzde 60 ını 2022 de alabilirsiniz..
BES te 10. Yılımı Temmuz 2022 de dolduracağım, fon işletim giderleri epey bir yekün olusturmaya başladığı için 10 senemi doldurup çıkmaya karar verdim. (Devlet katkısı 60% ina hak kazanmak ve stopaj oranı 10 % a düşeceği için). Merak ettiğim konu şu şekilde;
2021 ve 2022 yıllarında devlet katkısından azami faydalanacak şekilde prim yatirdigimda bu miktarında geri dönüşü 60 % mı olacak? Yoksa 60% geriye dönük olarak 10 yıldan sonrami islemeye başlıyor ( yani ben bu hakedişe o prim yattıktan on sene sonramı hak kazanacağım, yoksa sistemde 10 sene kaldıktan sonra o güne kadar olan bütün birikim üzerinden mi hak kazanacağım).
Umarım sorumu anlatabilmisimdir .
1975 doğumluyum.
Teşekkür ederim.[/QUOTE]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOTE]
Ben de nasip olursa 19 Aralık 2023 yılında BES ' te 10 yılım olacak . Ben de 10 yılı tamamladıktan sonra % 60 ' dan faydalanıp çıkacağım inşallah ! Özellikle fon İşletim giderleri yüksek .
* Kısacası sistemde 3 yılı tamamlamanız halinde biriken devlet katkısının % 15 ' ni
* 6 yılı tamamlamanız halinde biriken devlet katkısının % 35 ' nin
* 10 yılı tamamlamanız halinde biriken devlet katkısının % 60 ' nı
* 10 yılı tamamlayıp 56 yaşınıza kadar beklemeniz halinde biriken devlet katkısının tamamını almaya hak kazanırsınız .
% 60 ' nı almaya hak kazansanız bile bu paranın çoğu büyük ihtimalle fon İşletim giderlerine gidecek .
Sistemde 5 yılı tamamlayıp çıkmanız halinde giriş aidatı ve yönetim gideri kesintisi kesilmiyor . Benim bildiklerim bunlar .
Teşekkür ederim,
Bende bu şekilde biliyorum ama malum sigortacılarda numara çok, geri ödeme zamanı bir sürprizle çıkarları mi diye düşündüm. Niyetim son iki sene azami devlet katkısından faydalanacak şekilde prim yatırıp sonra çıkmak, zaten anca aldıklarını karşılar gibi.
Allianz kullananlara ;
AMP para piyasası fonu alabiliyor musunuz sistemden?
Bugün Yapıkredi portföye Fon performansları ile ilgili şikayet maili attım. Genel müdür cc'li. Özellikle en basit faize dayalı AEN fonu 1 yılda %9.88 getirmiş dedim. Bana yapılan dönüşte AMP para piyasası fonu var dendi. Fakat alıma kapalı diye biliyorum.
şu bes sistemini anlamak için nereden başlamak lazım? nedir ne değildir hangisini seçmek lazım vs?
Ben de nasip olursa 19 Aralık 2023 yılında BES ' te 10 yılım olacak . Ben de 10 yılı tamamladıktan sonra % 60 ' dan faydalanıp çıkacağım inşallah ! Özellikle fon İşletim giderleri yüksek .
* Kısacası sistemde 3 yılı tamamlamanız halinde biriken devlet katkısının % 15 ' ni
* 6 yılı tamamlamanız halinde biriken devlet katkısının % 35 ' nin
* 10 yılı tamamlamanız halinde biriken devlet katkısının % 60 ' nı
* 10 yılı tamamlayıp 56 yaşınıza kadar beklemeniz halinde biriken devlet katkısının tamamını almaya hak kazanırsınız .
% 60 ' nı almaya hak kazansanız bile bu paranın çoğu büyük ihtimalle fon İşletim giderlerine gidecek .
Sistemde 5 yılı tamamlayıp çıkmanız halinde giriş aidatı ve yönetim gideri kesintisi kesilmiyor . Benim bildiklerim bunlar .[/QUOTE]
benimde eşimin var babası başlattı. birkaç keredir ben ödüyorum 10 yıl dolsun çıkartacağım. 2022 nisan gibi doluyor. fonun çoğu ppf da yüzde 27-28 i altın fonu yaptım geçen aralık ayında. yüzde 10 eksiye geçmiş. hisse fonu için riskli gördüm ppf şimdilik duruyor. devlet katkısı kısmı kendi nemalandırıyor değiştirilmiyor.
İyi aksamlar
Fon yonetim ucretinin uzun vadede negatif etkisinin cok olacagi yonunde bir endise var. Ben tam anlayamadim bu konuyu. Acaba 10 veya 20 senelik plan uzerinden 500 tl aylik odeme ile baslanmis ve her seme enflasyon orani kadar aidati arttiracak bir bes hesabi icin toplam getiri devlet katkisi ve aidat icin senelik yuzde 20 fon performansiyla sonucu monitor edebilsek ne olurdu ?
Bu hesabi yapabilecek bir arkadas var midir
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Ben fon yonetim ucretine takilmiyorum hic bir zaman. Fon net degeri giderler dustukten sonra olusuyor. Tefas'ta gordugunuz fon fiyati giderler dustukten sonra olusan bir fiyat. Fiyat artisindaki gelisme(fon performansi) beni tatmin ediyor ise, ne kadar odedigimin benim icin bir onemi yok. Icinde bulundugum fon enflasyon uzeri +10% yapsin her sene(ornek vermek adina yaziyorum), benden fon yonetimi adi altinda kesilen tutarin benim gozumde hic bir onemi yok. en guzel pavyonlarda yesinler o parayi:). Fonun size getirisi, sizi memnun etmiyorsa o zaman dusunebilirisniz fon yonetim ucretini.
fonlara hiç dokunmadan altın fonundan para kazanmaya alışmıştık, son birkaç aylık trend hem şaşırttı hem üzdü.
en azından, Aralık sonu fonların yarısını borsaya dönmüştüm böylece portföy düşüşü minimum da kaldı.
yine de en işten anlamayan adamın bile para kazandığı ortamda dip rakamda eksi görmek hoşuma gitmiyor.
Merhabalar, bu yatırıma yönlendirilmeyen tutar ne oluyor ya da ne kadar süre öyle kalıyor bilgisi olan var mı acaba? Türkiye Hayat Emeklilik kullanıyorum ama iki aylık yatırdığım miktar kadar olan kısım henüz yatırıma yönlendirilmemiş olarak görünüyor.
Paranızın pul olmasını isterseniz bes en güzel yollardan biri bence.
Daha öncede millete kazık atmış bu sistem. Fon yönetim giderleri ile tırtıklarlar olmadı enflasyona ezdirirler yada başka bir yol bulurlar. Beste amaç devletin ucuza bedavaya sermaye bulmasıydı. İki defa benimde dahil ettiler zorla hemen çıktım :)
Umarım katılan arkadaşlar iyi bir birikim ve karla ayrılırlar. Eğer bu olursa inanılmaz şaşırırım.
4,5 sene ortalama vadem var, devlet katkısı hariç %155 getirim var. Devlet katkısı dahil %186. Yani 100 liram 286 lira olmuş. Hani param pul olacaktı?
4,5 sene once bugune kadar yatirdigi katki paylarini toptan yatirmis olsaydi, 155% den daha fazla getirisi olurdu BES sisteminde. Elma ile elmayi kiyaslayalim. 232% ile 155% karsilastirilamaz. Katilimci her ay katki payi oduyor.
Ornek vermesi acisindan: Asagidaki linkten tarihleri 31 Aralik 2020 ve 22 subat 2021 secerseniz bu yil altin fonu -10.27% getirmis. Bu donemde altin ise -10.36% getirmis. Altinin kendi performansindan daha iyi bir performans sergilemis fon.
https://www.allianz.com.tr/tr_TR/uru...fundCode=AMZ#/
Tam olarak ifade edeceğim şeyi belirtmişsiniz. Teşekkür ederim. Hep yapılan bir hatadır, ortalama vade ile toplu para girişinden kaynaklı vadenin karıştırılması. Öte yandan, çok kaba bir şekilde %200 getiri elde edilebilirmiş diye hesapladım. Her ay gram altın alsaydım. Bunu diyen çok arkadaşım oldu, ama hiçbiri altın almadı. :) Ben de almadım, fakat bes açtırdım ve şimdi eşimle birlikte hatrı sayılır bir meblağ var bes'lerimizde. Altın alırım daha iyi diyen arkadaşlarım bes de yaptırmadığı için bir birikimleri yok.
9 seneden beri Türkiye Hayat Emeklilik ( Vakıf Emeklilik ) BES müşterisi olarak sistemden çok memnunum . 8 sene 2 aylık getiri oranı bi ara yaklaşık % 190 ' a kadar yükselmişti . Aylık katkı payım düşük 111,9 krş. Elime geçtikçe isteğe bağlı olarak ara katkı paylarını yüksek tutuyorum . Bakmayın siz yok BES böyle yok BES şöyle deyip atıp tuttuklarına ... Kardeşim bu BES sistemi devletin güvencesi altında mı ? Ben ona bakarım . Sermayemin diğer yarısı ise fiziki altın olarak yastık altında tutuyorum . Ucuz pahalı demeden alır atarım bi kenara ... Bir arsa , tarla veya arazi yatırımı olarak düşünürüm .
Allah'a şükürler olsun . Gram altından kazandığım paranın bir kısmı ile konut kredisi borcumu kapattım .
Allah'ın izniyle bir planım var . En çok temettü veren 10 hisse senedini taaaki emekli olana kadar gücüm yettiği kadar ucuz pahalı demeden alıp bekleyeceğim . Bana verilen temettü ile ( kâr payı ile ) tekrar hisse alacağım .
Başkalarının lafına bakarak yatırım yapmayın . Şunu asla unutmayın ! Kişinin en iyi mali danışmanı KENDİSİDİR . Sağlıcakla kalınız .
4,5 yıl ortalama vade olarak yazılmış zaten ben de ona göre baktım. Benim BES'ten beklentim sade bir vatandaş olarak altın alarak sağlayabileceğim getiri karşısında profesyonel fon yöneticilerinin türlü atraksiyonlar yaparak yönetim gideri düştükten sonra daha iyi getiri sağlayabilmesidir. Yani kısaca benden aldığı paradan daha fazla katma değer sağlayabilmesidir.
Devlet katkısını zaten hiç hesaba katmıyorum 10 yıl dolmadan hakediş oranları çok düşük.
Devlet katkisini hesaba katmamak da enteresan bir bakis acisi. Devlet katkisi olmasa sistemde ne isimiz olur ki? Kesinlikle hesaba katilmasi gerek. Zaten 56 yas ve 10 yil beklemeyecek birinin sisteme girmesinin hic bir mantikli tarafi yok. 56 yasinda ve minimum 10 yil sistemde kalmak kaydiyla getirinizi maksimiz edersiniz.
Sistemde 56 yasini beklemeyecek birinin BES'te kalmasini kesinlikle tavsiye etmem.
Hocam 8 sene 2 ayda %195 getiri açıklanan enflasyonun %7-%20 aralığında olduğu bir ortamda çok düşük, hatta zarar gibi geldi. İsterseniz 8 sene 2 ay öncesinin 100 tl si enflasyona göre ne olmuş, bir hesaplayın. Hayırlı bereketli kazançlar dilerim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
işe başlayınca bese otomatik katılım sağlanıyor ilk maaştan itibaren değil mi? bundan kesinti yapılmadan hemen çıkmak mümkün mü acaba?
Anadolu Hayatta internet sitesi yenilenmiş sanırım, eski uygulamada analiz kısmında birikim geçmişi vardı.. Bar bar aylık kapanıştaki tutarları gösteriyordu.. Bu yenilenmiş halinde bulamadım kaldırıldı mı acaba?
ne tavsiye edersiniz bu konuda? otomatik yapılan beste kalmayı düşünmüyorum ama diğer özel firmaların daha avantajlı oluyor sanırım?
Beklediğim gelişmeydi. Hemen uygulamaya alırlarsa çok güzel olur.
E.fonlarında asıl rekabet şimdi rekabet başlar. Yok öyle %25 d.katkısının arkasına sığınmak :)
https://twitter.com/Berra_Doganer/st...15587541798924
"Açıklanan reform paketinin sermaye piyasalarinda önemli başlıklarindan biri bireysel emeklilik fonlarının tefasda yer alacak ve serbestce alınıp satilabilecek olması. Bu adım bes yatırımcılarının dilediği fona erişimini kolaylastiracak ve bes getirilerini arttıracaktır"
Tüm tefastaki fonlar acaba kabul görür mü ? Mesela yurt dışı fonları hariç tutulma durumu olabilir mi ?