Originally Posted by
brs16
yukarıda belirtmiş olduğum haberlerin içeriği, veriliş tarzı ve hisseye etkisi son derece önemli. Bist ile yapılan görüşmelerde, şirketin gözaltından çıkması için birinci koşul olarak öncelikle özsermayesinin güçlendirilmesi, ikinci olarak ta denetim raporunda artık görüş bildirmekten kaçınılmaması gerektiği, çünkü görüş bildirmekten kaçınıldığında bilançonun kendileri için çöpten farksız olduğu belirtilmişti. Ancak bu iki durum sağlandığı takdirde gözaltından çıkış şartlarının değerlendirileceği, kap haberlerinin titizlikle takip edileceği, temenni, varsayıma dayalı "cek,cak" şeklindeki haberlerin hiç bir anlam ifade etmediği, şirkette kötü niyet görüldüğü anda kanundan doğan yetkilerin kullanılacağı ifade edilmişti.
şirket bütün taşınmazları için yaptıracağı yeniden değerleme ile özsermaye sorunu ile birlikte aynı anda bir kaç sorunu daha çözmüş olacaktır. Gelen haberler de böyle bir niyetleri olduğunu göstermektedir. Yine yönetim kurulu başkanı zt. In denetim raporunu çok önemsediği ve bizzat kendisinin ilgilendiği yönünde duyumlar gelmektedir.
önceki yönetimin kötüniyeti ve şirketin içini boşaltma çabalarının aksine, zt. Nin şirket için yapmaya çalıştıklarını yatırımcı olarak takdir ediyoruz. Ancak bu yatırımcılar 0,40 ile 2,00 tl. Arasından hisse alarak şirkete bir nevi karşılıksız kredi verdiler ve bugünkü hisse fiyatı ise sadece 0,33 kuruş. şirket sahipleri şirketi kurtarmaya yönelik çalışmalar yaparken aynı zamanda yatırımcıları için de bir formül düşünmek zorundalar. Zira artık kimsenin daha fazla tahammül edecek ne sabrı ne de takati kalmıştır. Fesih davası çekilirken yeni yönetime verilen süre dolmuş ve maalesef hisse bu süreçte sürekli değer kaybetmiştir. Yani yatırımcı davasını çektiği için bir nevi cezalandırılmıştır. Bu ay sonuna kadar somut gelişmeler olmadığı takdirde şirket sahiplerinin niyeti açıkça belli olmuş olacaktır. Bu takdirde yatırımcıların kendilerini yönetimin insiyatifine bırakmak yerine, kısa sürede tekrar örgütlenmeleri ve gerek hukuk gerek ceza davaları açmak suretiyle her türlü yasal zeminde hak arayışına devam etmeleri gerekmektedir.