Tarih borsada hep şunu göstermiştir ;
Umut bitmeden kağıt yukarı doğru sürülmez. Önce yatırımcı yatayda bezdirilir ardından kimse kalmadığı zaman aksiyon başlar.
Bir kağıt uzun süre yatay devam etmiş ise ; birileri sürekli mal toplamış ve ardından yukarı sürmüştür.
Menderes tekstil devasa büyük bir şirket. Şirket iyi olabilir. Ancak başındakilerin ne düşündüğü her şeyden çok daha önemli.
Patron ve avareleri ne düşünüyor bizde bilmiyoruz. Herkes gördüğü kadarıyla değerlendiriyor. Matematik hiç bir zaman edebiyat ile aynı sonuca ulaşamaz. Hele hele psikoloji ile baş edemez. Matematik tamamen sonuçtur, insanın elinde değişime uğrar.
Borsa tamamen psikolojidir. İnsan psikolojisini yönetme sanatı.
Şimdi birileri alıyor sebebi var, birileri satıyor veya satmak istiyor sebebi var. Birileri korkuyor daha da düşecek diye, bir başkası çıkacak umudu yüksek. Her senaryo seçeneğinde birileri var. Patron ve fikri ise tek.
Tek bir fikir onlarca fikre ve harekete galip gelebiliyor. Borsa uzun soluklu bir yarış ve kısa sürede para kazanmak ancak bir iki kez insana denk gelecek bir senaryo.
Kaç kişi ikili rakamlardan girip üçlü rakamlardan hisse satabilmiştir. Bunları başarabilmek kolay bir mefrum değil.
Tekkeyi bekleyen çorbayı içebilir veya çorba gelmeyecek yeri tekke sanıyor da olabilir :)
Bakalım göreceğiz.
Minikyatırımcı'nın bir yazısı vardı burada. Ben olsam bilançoyu kötü getirir, küçük yatırımcıyı dökerim diyordu.
Adamlar aksine bilançoyu gayet iyi getirip yükseltip yağmur gibi yağdılar tepemize. Şimdi 10'ları görünce tekrar yağmur yağar mı bilmiyorum. ANCAK bildiğim bir şey varsa ; bu kadar fazla sayıda lotu almış her kimse asla "enayi" değil.
Küçük yatırımcının aldığı lot sayısı belli, bu kadar yüksek lotu alan kişilerin elbet hesapları var. Umudu taze tutalım iyi düşünelim.
Bakalım gelecek ne getirir göreceğiz. Temel Analizciler bayağı iyi bir kadro ile forumda varlar. ANCAK teknik analizciler halen bence gelmedi. Onlar ne yorum getiriyorlar merak ediyorum.