Benim konuştuğum, ya da benim tarif ettiğime uygun görülen 10 kW dı.
Printable View
Dostum hisselerim Ereğli ,ardyz vbtyz ile birlikte eski hissem gesani da yakından takip ediyorum..hareketleri ve çıkış iştahı çok güzel..280 lere vararak zirvesini test etmek üzere..geçecek olursa yeni zirveler (400_500) söz konusu olabilecektir..hatırlayacak olursak en geç nisan_mayis aylarında 200_300 aralıklarının altını temel olarak dolduracak diyordum..şu anda bunu yapıyor..gesanin beklentileri çok güzel sektör hala çok canlı..dikkat edilirse en güzel bilancoyu bu sektör hisseleri yolluyor..bir çok hisse çok kötü bilançolar yolluyorlar..
Enerji,yenilenebilir enerji ,yazılım sektörleri güzel bilançolar yolluyorlar..bundan sonra da yollamaya devam edecekler..
Ereğli de doğru trade ile birlikte maliyetim 35.50 seviyelerine indi...ilk alırken paylarını satan mitalden haberim yoktu buna rağmen iyi kardayim...mitalin yaklaşık satacak 150 milyon lotu kaldı..Ereğli her çıkmak istediğinde milyon lotlar satıyor..satışlari yaklaşık iki hafta sonra biter..ardından baskı biter..
Ereğli'nin temelini etkileyen faktorlerde olumlu gelişmeler var..hrc (çelik fiyatları) çıkış söz konusu...650 dolar olan fiyatlar 1070 dolarlara dayandı .buna mukabil maliyetler kaleminde olan cevher ve kok kömürü fiyatları ucuz...bunlar çok ucuzken Kasım aralik aylarında bolca stok yapıldı..şimdi o ürünleri yükselmiş fiyatlardan satıyor...en kötüsü temel anlamda atlattı Ereğli..ilk çeyrekte çok güzel bilanço bekliyorum..bu yıl sonunda 30 milyar kar bekliyorum...almak isteyenler mitalin satışlarının bitmesini gozetmeli..önümüzdeki iki üç haftada en uygun yerden maliyet yapma fırsatı verecek..
Ciddi bir potansiyel olduğuna inanarak aldım..ilk defa BIST 30 hisselerinden birinde ciddi bir şekilde pozisyon alıyorum..normalde o tür hisselerde işim olmazdı..
Ben tüm arkadaşlara başarılar diliyorum..
Gesanda kap yolu ile bildirdikleri işler ceyreklerde 2.5 milyarlarca dayandi..aldığı işlerin montani gittikçe büyüyor..simens ile işbirliğini geliştiriyor..yurtdışı bağlantıları güçlü..
Bu yıl sunjunioru piyasaya sürer..yine aylar önce bahsettiğimiz inverter üretimi de devreye girecek..yine trafo üretimi 4 kat artacak..panel fabrikasını faaliyete gecirecek..yalnız bunları en az maliyet ile yapabilmesi için europowerin arzindan gelecek nakite ihtiyacı var..
SPK ilginç bir şekilde bir türlü onaylamiyor..ben kötü niyet sezinliyorum..bizimkiler biraz koklatsalar herhalde bu kadar gecikme olmayacaktı..bizimkiler belli ki bu işlerde çok acemi..:kahkah:
Bu beklentileri de tam anlamı ile faaliyete girdiğinde gesanin ciro ve karları patlar..bu yıl gesanin yılı olacaktır..bir çok sektör rezesyondan etkilenirken gesan ve sektörü etkilenmeyecektır..
Gesan buralara hakkıyla geldi..hakkıyla da yoluna devam edecektir..bilançoları bunu gösterecektir..yalnız kisada zaman zaman git geller oluyor..mümkünse ve becerilebilinirse trade yapmakta fayda var..geçmişte hep gesan asla zarar ettirmez sadece Zaman kaybına neden olabilir diyorduk..geldiği seviyeler bizi doğruluyor..
Endeks son bir yılda 2000 lerden 5500 lere geldi..bu süreçte birçok hisse 3_5 kat çıktılar..bu süreçten faydalanamayan iki sektör vardı bunlardan biri emtia bazlı hisseler (demirçelik,bakır,pamuk(tekstil),petrol,kimya) ikincisi de teknoloji ve yazılım hisseleri..
FED faiz artışına girdiğinden beridir bu sektörlerde ciddi düşüşler oluyordu..ama artık FED faiz artışlarının sonlarına yaklaştı..bu sektörler düşüş trendlerini yukarı kırmaya başlıyorlar..
Ben bu sektörlerde en az 1_2 yıl sürecek ciddi çıkışlar bekliyorum..bu surecte hisse seçerken patron faktörünü de göz önüne getirmek gerekiyor..
Ereğli'de bir süre daha baskı altında kalacağımız görünüyor...bakalım nasip ne olacak..yeni bir hisse arayacak olsam bebek olmalı..çirkin ördek yavrusu olmalı..hep hakettiği değeri görememiş olmalı..bulursam af etmem..tıpkı gesanin bebekligi gibi..
Onun dışında yeo da iyidir ama tanımadığım yeo alacağıma bildiğim gesani alırdım..
günaydın iyi haftalar bol kazançlar herkese :)
sabaha bile yetiştiremediler sanırım bilançoyu :)