bir miktar daha 1,59'dan eklendi. Maliyet 1,62..
Printable View
bir miktar daha 1,59'dan eklendi. Maliyet 1,62..
ettiği kar kadar finansman gideri ödüyor,borç sarmalından kurtulduktan sonra rahatlayabilir,karlar artabilir,,o zaman fiyat baskısından da kurtulur.
arkadaşlar 2018 yılı başında döviz borcu tutarı 59,7 milyon tl değerinde iken yıl sonuna kadar dolar %40 artmasına rağmen dönem sonundaki döviz bazlı borcu yine 59,7 milyon tl değerinde olmuştur...buda gösteriyorki şirket döviz borçlarını gittikçe azaltmaktadır...
uzun vadeli borçları ciddi oranda düşmüş...kısa vadeli borçları da ciroya oranladığımızda oda çok düşmüş...finansal açıdan blcyt hiç bu kadar güçlü değildi...bu güçlenme yıllar geçtikçe artarak devam etmeli...zaten finansal giderlerinin azalması net kar marjını giderek artırıyor...
dün 1.60 dan zarar kesmiştim yazık hiç yakışmıyor stoplos candır işte..
59 milyon tl döviz açık pozisyonu var. İlk çeyrekte kur %5 arttı dolayısıyla 3 milyon tl kur farkı zararı yazmayacak mı ?
2018/3 aylık karından daha iyi bir kar bu durumda nasıl mümkün olacak açıklar mısınız lütfen ?
2018/3 aylık dönemde vergi geliri karın yüksek görünmesine neden oldu bu yılda vergi geliri olacak mı ?
Eğer kar 2018/3 aylık altında kalırsa bunu negatif olarak değerlendirirler.
Ben şahsen bir miktar bilanço öncesi bir miktar da bilanço sonrası alım yapacağım. Bilanço iyi gelirse üstten çizerim kötü gelirse alttan alır ortalama düşürürüm.
Benim hesabım burda.