10 gün içinde mazota benzine 2 ci zam geldi. %8 toplam. şubat enflasyonu ne çıkacak.
Eksi çıkarmı kalem kağıt ellerinde nasıl olsa.
Printable View
10 gün içinde mazota benzine 2 ci zam geldi. %8 toplam. şubat enflasyonu ne çıkacak.
Eksi çıkarmı kalem kağıt ellerinde nasıl olsa.
Tanzim satıştaki sebze ve meyve toplam tüketimin % kacina denk gelir sizce tuik hangisini baz alicak hava sogudu fiyatlar yine ayni yere geldi .
1.5-2 rahat gelir gibi.
bugun eksisozlukde bu başlıktaki birçok entry'yi okudum, insanların anlamadığı şu var,
ben bugun çevremde 5-6 evi olan, emekli maaşı olan, birde oturmalık kendi evi olan birkaç insan tanıyorum/gördüm,
Bunları incelediğimde çoğunun evine giren et miktarı olması gerekenden düşük, kaza yapsalar muhtemelen ölecekleri 2000 model ve altı arabalara biniyorlar,
Bugun ben ve forumdaki birçok kişi evlerin fiyatlarının reel bazda düşeceğini iddia ediyor (enflasyon, talep düşüklüğü, stok fazlası vs.)
Ben derimki bu adam evlerinin en az yarısını satsın ve mevduata koysun, benim tahminimce önümüzdeki 3-4 sene bu seyirde ilerleyecek faizlerden ötürü kendine 48 aylık araç kredisi açsın, evde yediği etin sebzenin miktarı artsın, gezdiği şehir ve ülke sayısı artsın. Bence kredi bittikten sonra sattığı mülklerle eş değer mülkleri eğer iyi fiyatlara satabilirse/satabilseydi ana paraya hiç dokunmamak şartıyla 3 sene sonra eş değer mülkler satın alabilirdi.
Bugün Enpara diyerek aradilar. Tel no aynı sadece 8 yerine 5ile basliyior. kart değişecek, limit artırımı vs. Dediler. Bireysel musteri hizmetleriyiz ondan 500lu numara dediler..Tamamen finansbankla aynı sistem kurulmuş.. Adamlarda Tum bilgiler var. Sifre de var.. Sms şifresini ozellikle, istemiyorlar guvenlik icin!!
Ancak telefon tuslamasindan sifre çekiyorlar. Bir kere tusladim, internetten baktim limit söyledikleri gibi aninda artmış. ikinciye tuşlamadan Kapatıp bankayi aradım. Müşteri temsilcisi aynı şekilde guvenlik icin sms i soylemeyin tuslayin dedi. Ses, konuşma, sifre istenme aralığı hersey ayni..dejavu dedim..kafam döndü..
Kartları iptal ettirdim aynen ilkindeki gibi yeni karti su adreste olan is adresinize mi istersiniz dediler, gene dejavu.. Musteri temsilcisi bilgiler sosyal medyada vardır dedi. Alâkası yok.. Hesapta para yoktu (gecen hafta bosalttim) ama kredi kartından somureceklerdi. 1 saat sonra bankayi gene aradim. baba adi ve doğum tarihini sordular.. Sonrasinda bakiye, kredi karti en son ne zaman kullanılmış, ne sorduysam hepsini soylediler bana.
Benim ben olduğumu biliyorlar sanırım. Belki de cep numaramdan dolayı...Bankada ciddi bir guvenlik zaafiyeti olabilir. Telefondan virus filansa, diger bankalarda sorun olmadı.. Daha once de arandim ama hep puan para vs deniyordu hic oltaya düşmemiştim.. ucuz atlattım..
32 denizbank 20.5 temdit. 300 k
cenazedeydim, hiç pazarlık etmedim. bağla dedim :)
Dolar kurunun
1 ay sonra 5,3907
2 ay sonra 5,4624
3 ay sonra 5,5336
6 ay sonra 5,7452
12 ay sonra 6,3678
üzerinde olmasını bekliyorsanız
Dolar mevduatta olmalısınız 💰
Aksi halde TL sizin için uygun seçenektir
Her SEÇİŞ ($) bir VAZGEÇİŞTİR (TL)
Bunlar, başa baş seviyeleridir