ülkede ki dış dengeye ilişkin en büyük problem enerji tedariği.
Bu kalemi çıktığınızda problem olmaz.
hatta ülkemizde petrol-gaz tipi birşeyler bulunsa ve bu sadece bize yetse şu anda kur 5 liranın bile altında olurdu.
Printable View
ülkede ki dış dengeye ilişkin en büyük problem enerji tedariği.
Bu kalemi çıktığınızda problem olmaz.
hatta ülkemizde petrol-gaz tipi birşeyler bulunsa ve bu sadece bize yetse şu anda kur 5 liranın bile altında olurdu.
Bana da dolar çıkacak gibi geliyor. Öyle gelmesinin nedeni bimasta 1 haftadır yaşanan sert yabancı satışı. Bilmiyorum en son ne zaman %56lara düşmüş yabancı oranı... Dolar bazlı bu fiyatlar yüksek geliyor olabilir onlara.
Nereye alıcan laptop u, her evde enaz 2 şer laptop var. Pandemi den dolayı okullar kapanınca, eğitimler İnternet üzerinden verilmişti geçen sene unutuldu sanırım.
Her veli mecburen laptop aldı, o sene laptop satışları rekor kırdı.
Yabancı kendi açısından haklı. Ben de olsam satarım hisseleri. Adamların 1 gece de dolar bazlı olarak paraları %30 arttı. O yüzden de hisse satıp düşükten doları alıp birşey yapmadan %30 u cebe koydu. Tabana gitmese hisseler emin ol hepsini satarlardı :)
Merkez Bankası bilançosunu iinceleyenler oluyor, bir de TCMB arada genel bir finans piyasası, iç dış odaklar kimin nereyer borcu alacağı var açıklıyor. Yakında öğreniriz.
Yerlilerden çok yurt dışında işlem yapanlara darbe vurulmuş olabilir. Yurt içindekilerin birbirinden dolar alıp satması bu kadar dalgalanma yaratmaması gerekir.
Bakan Nebati 5 milyar dolar ile bu ülkeye zarar veremeyeceklerini anlamışlardır vs dedi.
Bi önceki tepede yılanoğlu 7.xx den 5.xx lere düşmüş altı ay yatayda sürünmüştü. Tıssss tıssssır
Bu tepede 18.xx den 10.xx e düştü, benzerlik olursa altı ay yatayda sürünmesi icap eder, tıssssır tıssssır