Çimkent, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e çok yakın.
Belki de Almatı Taşkent hattı arasında bir durak da olabilir orası.
Printable View
Çimkent, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e çok yakın.
Belki de Almatı Taşkent hattı arasında bir durak da olabilir orası.
bence İpek yolu için çok erken umutlanmak için de olsa...
şirket ülkede nadir görülen bir şey yapıyor... Topladığı hisselerini tekrar satmak piyasada diğer şirketlerin yaptığı gibi sermayeyi azaltıyor. satıp emisyon primi, elde etmek yerine ben bu hisseleri yakarak sermayemi azaltıyorum diyor... bu duruma mesela sn trendhound topicinde epey dile getirmiş olmasına rağmen kimse farketmiyor bile...
oysa ne deniyordu: şirket borç içinde, borçları problem olabilir diyen saçma sapan analist bozuntusu bile hatırlıyorum... şirket 1,8 milyar TL sini çöpe attı diyenler çıkar diye düşündüm ama henüz o kadarına kafa basmıyor. sahi bu haber önemsiz mi?
evet önemsiz... ürküttükleri kurbağa olsaydı derdim ya hiç olmazsa 400 milyona düşüreydiniz de düz olaydı... bunu hakkını yemiyelim şimdilerde Englanda kafayı yemek üzere olan sn 101 ülkemizi terketmeden dediydi. zannediyorsam bu yaşlı halimle beni alsanız da buralarda inşaat yapsam diye oraları teftişte ama oralar bizim buralar gibi olmadığı ve en kötü evin 200- 300 yıl dayandığı bir ülke olduğundan hadi len dediler... dön karadenize... neyse bu yüzden onun 400 e düşsün dediğini ihmal edebiliriz ya da öğrensin ignore...
evet önemsiz... çapsız CEO batı tipi bir yönetim oluşturmuş... benim param var bu paraları ne yapayım. en iyisi piyasa zaten kötü iken hisse senedimi alayım. benim hissem bu fiyatlardan fazlasını eder dedi mi dedi. daha önce benim hissemin 2028 de fiyatı 3 milyar dolar olacak derken sonra 4 milyar dolar olacak dedi mi dedi... eee ne olur 4 milyar... hisse başı yaklaşık 10 dolar... e benim hedefim ne 20 dolar...
yeni moda dedem de domates yetiştiriyor bari teknolojiye yatırım yapaydınız... o zaman matik zincirinde ağlaşıyor olmaz mıydık...
parantezi kapatalım... sermye azaltımı bizim için önemli... vakti zamanında kaşık düşmanını aşabilseydik o zaman hisse alım hedefini 100000 hisse değil sermayenin binde yarımı falan koyabilirdim ( bizim gibileri yüzde ortak olamazlar diye düşünüyorum)... düşünsenize onbinde 5 ortaksınız holdinge... gerçi sn İrmik gibi sizi kapıdan almayabilirlerdi ama gene de ortaksınız. bunu tescillediğinizde sizi kaale almak zorundadırlar...mesela yüzde yarım için 2 milyon hisse sahibi olmak az mı, binde 1 400 000 onbinde 1 40 000... halbuki ufuksuz ben aman temettü versin 1 dolar verse 100 000 hisse için 100 000 dolar eder ellibin hisse için ise 50 000 dolar eder.
yarım dolar temetti verseler hatta 25 cent ( malum geçen günlerde sn bridger bizi hayali geniş olmakla itham etse de bakkal hesabımız doğruydu, hedeflerini tuttururlar ise ( kalıtımsız mamul ile kilosu 1 Euro yerine 1.5- 2 Euroya domates satmak ) zaten benim temettüler güzelleşecek...
şimdi traşı kesekim... aldıüğı hisseleri yakmakla ben para ihtiyacı duymuyorum, işlerim yolunda demekte..
benim hisselerim önemlidir... ama hissedarlarım daha önemlidir. onlar bir cahillik ettiler sattılar ama o kadar olmasa da sermaye oranları artsın bari demekteler. tabii ki bizim değil dalia, Leyla ve Vedatın. İzzet için ise ballı börek... bişr sabah uyanıyorsunuz şirketin % 17,68 değil 18,5 ortağısınız... hele de hisse başı 20 dolar hedefiniz var ise şirket sizin cebinize epey bir çek koymuş oluyor....
diğer sonuç ki bence ileride yatırımlar biter de agresif büyümeden vaz geçerse işte ortaklarım sizi temettülerle besliyorum deme ihtimalidir...
neden kimse bir şey yazmıyor... yazmak i,çin bilmeleri gerek... mesela dikkat ettiniz mi müptezel bile ( sizce bir insanın günde neredeyse 16 saat sürekli şirketi kötülemesi için ona ne yapmış olabilirler... hadi biz paramızı koruyoruz ama sürekli kötülemek,ü saçma sapan anlaşılması imkansız mesajlar ile ne anlatmak ister, acaba oralarda çalılı falan mı var ya da eskiden inşaatların birinde çalışıyordu da başına bir hal mi geldi) bu konuyu pas geçti,. anlamadı...
bir de kusura bakmazsanız mantıklı ve bilinçli olmak gerek.yüzde 5 sermaye yakmak çok ciddi bir iş. anladıklarında hisse 1 dolar değil105 cent temettü verecek ve 20 dolar yerine 22 dolar olacak pardon 21. anlamadıkları için sürekli kaybedenler klubündeler... ha biz kazanıyor muyuz hayır ama umudumuz var ve mantıklı bir umut...
yönetimi tebrik ediyor ve bu hassasiyetlerini artırmalarını temenni ediyorum
yani ALARK tekaüt mayışını alıp oğlana alış için yazdık tahtaya... 82,85 koyduk nasıl olsa geri dönersin diye ne mümkün... tamam anladık da Halk ve Ziraat kendi aralarında paslaşmakta mıdırlar yoksa ciddi bir değişim mi var
"Son dakika... Doğalgaza dev zam!"
Temmuz ayı doğalgaza zamla birlikte geldi.
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğal gaz toptan satış fiyatlarına zam yaptığını duyurdu.
Buna göre konut tüketicileri için ortalama yüzde 24,6, sanayi tüketicileri için ise yüzde 7,86 oranında artış yapıldı."
DEMEK Kİ NEYMİŞ DOĞALGAZA ZAM GELMİŞ... eee Halkbanktakiler bunu duymuş da stratejidekiler duymamış mı? onlar da duymuş. geçen haftalarda toplayan yabancılar da duymuştur belki... Ziraat de mal çıkmış fırsattan istifade...
gelecek değil şu zamandaki işlerinden bile kar potansiyeli yüksek olan bir firmanın hissedarı iseniz rahatsınızdır ve bir şekilde yatırımı var ise takip edeceksiniz... ama enerji üretiminin kar potansiyeli zayıfladı ise arttı arttık. normal kar ediyorsa daha da güçlü karkara yelken aöacaktır...
varan 2
"Şehrin ve sektörün kaderini belirleyecek! Türkiye'nin en önemli santrallerinden biri kapanmayla karşı karşıya
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Soma Termik Santrali'nin, on yıldır işletmesini üstlenen Konya Şeker'in biriken borçları ve yerine getirilmeyen yükümlülükleri nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti."
https://www.sozcu.com.tr/sehrin-ve-s...-karsi-p189748
diğer haber de Sözcüdendi...
yani "Manisa ili Soma ilçesinde faaliyet gösteren Soma B Termik Santralının ilk ünitesi 1981 yılında, 6. ünitesi 1992 yılında devreye girmiş olup her biri 165 MW kurulu güce sahip 6 üniteden oluşmakta ve santralın toplam kurulu gücü 990 MW'tır." kapasite ile piyasadan çekilecek... bir türlü yükselmeyen PTF ler sanırım ittire kaktıra yükselmek zorunda kalacak...
daha önce bu piyasada elektrik kullanımı dahi zor bu yüzden krizde yüksek kar olmayabilir diye düşünür iken şimdi kriz galiba önce üreticileri vurmaya başladı. bu da arz kısıtlamasını getirecektir ve fiyatlar normalleşecektir...
Haberde kârlilıktan bahsedilmiyor.
Kömür TKİ'den. Elektrik üretimi santralden.
Peki kömür fiyatı?
Satılan elektriğin maliyeti?
Elektriğin satış fiyatı?
Kömür maliyeti, birim Mwh elektrik üretim maliyeti piyasa fiyatından aşağıda mı?
Santralin kendini tamir edebilecek kadar kâr bırakıyor mu?
Zannedersem bu sorunun cevabı yok.
sn 101
yazdığınız sorulara cevap arayacak olsam gider Torkuya müdür olurdum ( beni kabul etmezlerdi zaten). eğer soru sisteminiz doğruysa yani santraller kar etmiyor ise elektirğin satış fiyatları artacak anlamına gelir. bütün bu sorularınıza neden bu santrale 660 milyon dolar artı bir sürü yatırım sözü verdiniz de yapamadınız... denmeli ki doğru sorulardan biri de budur.
neyse soru yok sadece CENAL ve yapabilir ise Karakuz, Gönen bu süreçten olumlu etkilenecektir... zaten kardalar ve bu karları katlanacaktır...ben böyle bakıyorum...
yahu ne akıllıyım da ALARK gibi bir şirketi beleşe almışım... :) :) :) ... şimdi sn Kuzunun topicini okuya okuya kendimizi pohpohlama güdüsü arttı biraz tatmin edelim. nasıl olsa kimse ne itibar gösteriyor ne yorum yapıyor ... :)
Hakkını yemiyelim müptezel de okuyor ve anlayamadığı şeyleri bile kullanmaya çalışıyor... mesela yukarıda yazmışım boldlayalım
"şimdi traşı kesekim... aldıüğı hisseleri yakmakla ben para ihtiyacı duymuyorum, işlerim yolunda demekte..
benim hisselerim önemlidir... ama hissedarlarım daha önemlidir. onlar bir cahillik ettiler sattılar ama o kadar olmasa da sermaye oranları artsın bari demekteler. tabii ki bizim değil dalia, Leyla ve Vedatın. İzzet için ise ballı börek... bişr sabah uyanıyorsunuz şirketin % 17,68 değil 18,5 ortağısınız... hele de hisse başı 20 dolar hedefiniz var ise şirket sizin cebinize epey bir çek koymuş oluyor.."
demişim hemen ilan etmiş ama kendi keşfetmiş gibi ana sermayedara yarayacağını ifade buyurmuş...
neyse beni bir tek müptezel okuyor o da anlamadan kullanmaya çalışıyor :) :) :)