Aracı kurumun temettü hareketlerinin pdfine baktım 186.81 dolardan 20 cent vergi kesilmis sadece. Baska bir kesinti olmamış
Printable View
Aracı kurumun temettü hareketlerinin pdfine baktım 186.81 dolardan 20 cent vergi kesilmis sadece. Baska bir kesinti olmamış
Sayin samreit,
tam hatirlayamadim ama eger yurtdisinda yasiyorsaniz lutfen asagidaki anketi doldurur musunuz? Varsa tanidiginiz insanlar, onlara da iletin lutfen. Avrupada ki sacma vergi sistemi ile ilgili bir anket. Cift vergileme ile ilgili.
https://ec.europa.eu/info/law/better...onsultation_en
Yılda 4 kere temettü aldığımızı varsayarsak 0.2*4*10, aşağı yukarı 2000 dolarlık bir portföyden yıllık 8-10 dolar gider demek. LSE'den alınca da o civarda bir miktar ödeniyor IKBR+ UK damga vergisi ile.
Uzun vadede LSE daha avantajlı gibi. Seçenek olması açısından çok iyi ama ADR'ler.
düzeltme: RIO yılda 2 kere temettü veriyor. O zaman 4-5 dolar oluyor yıllık gider yukarıdaki hesaba göre.
Yurt disinda yasiyorum da, böyle petitiyonlar pek olumlu sonuc vermez. Zaten bilerek zorlastiriyor devletler cifte vergilendirme olayini. Kagit üzerindeki anlasmalar iyi de, uygulamada niyetleri iyi degil. Olmayacak da.
Hatta kötü günler gecti, daha da kötü günler geliyor olarak düsünebilirsiniz.
Ukrayna savasi sonucunda Ukrayna'nin tekrar insa edilmesi icin özel vergi bile almayi düsünüyorlar AB icinde. Ne yumurtlayacaklar görecegiz.
O yüzden sahsen yatirim konusunda AB icinde 1-2 ülke haric KY yi koruyan/destekleyen ülke görmüyorum.
Yasadiginiz ülke kurallari cercevesinde dogru yatirimdan baska care yok.
Diger kuralim yatirimlarimin/sermayemin yarisi ile yasayabilmek. Cünkü bati dünyasinda da her an sermayemizin hepsine olmasa da, belirli bir miktarina el koyabilirler.
Midas'ta Rio Tinto hissesi var ama ADR ibaresi yok. Merkezi UK olarak yazılmış detay sayfasında. Burada yazılanlara göre temettüden stopaj kesilmemesi gerekiyor. Midas'ta bu hisseye sahip olup temettü alan oldu mu?
Selamlar,
İbkr'ye Türkiye'den para aktarıp da sonra yurtdışına yerleşip parasını çeken var mı aramızda, mümkün mü sizce? Midasla ibkr arasında kaldım