yog,dijitalciym,yazılımda var,bele,,
Printable View
Artık dolar ve altın alıp kaybeden olmaz.90 lı yılları yaşayanlar bilir herkes tereddütsüz dolara marka dalardı onların artması kutsal emir gibiydi arada düşüşler olsa da herkes aldığı fiyat kaç olursa olsun üstünde satacağından emindi.Şimdi gençler 2000 2014 arası dünyada büyüdüklerinden akılları almıyor.Ama döviz faiz enflasyon sarmalı böyle bir şey ,bir an evvel alışmakta fayda var.
İyi de altında ons parametrelerden biri.Onun hikayesi başka.Ons gelecek yıl bence asıl yükselişi yapacak.Gram altının diğer bileşeni olan doların olayı ise 2014 de bernankenin konuşması ile oldu.10 yıl önce olay başkaydı.2014 sonrası doların olayı ise kabak gibi belli oldu,yön hep yukarı.Bu arada ben de altına inanan bir yatırımcıyım:))))))
Çok iyimser rakamlar...son sözünüze imza atar ve itibarda verdim...Lakin şu an uygulanan politikalar kara tabloyu saklamak ve gizlemek üzerine...Kontordato ilan eden şirketler 3000 geçmişse hadi diyelim 1000 i kurtuldu 2000 i batarsa bu iş nasıl olacak...Diyelim ki 2020 ye 6 da girdik bu başarımıdır?...2020 ye 6 girelim donumu bile satar Döviz/Altın yaparım...Neden 6 olursa daha çok borçlanmışız anlamına gelir, 2019 da neyi toparlayabilecezde doları gebertecez...
Şahsen 15 yıldır Doların enflasyon oranınca arttırılması taraftardım...kabaca %10 1.5 eflasyona neden olmasını göze alır altı doları toplar hatta borcumu azaltır hatta olmazsa sıfırlardım bu 15 yılda yada ağır sanayi tarzı yatırımlar yapardım...
...güçlü dolar ihracat için iyi ithalat için kötüdür...buda ekonomi için iyidir...yoksa Japonlar salak mı eksi faiz, zayıf Yen için çabalamaları yıllardır...