Yer nerde acaba ? Kiralar ne kadar o bolgede ?
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Konunun en can alici noktasi bu.
Belki gelismis ekonomilerden en buyuk fark ta bu.
Orada eger kredi gecmisiniz iyiyse, cok hesapli borclanabilir, ve o parayla aninda doviz ya da altin alabilirsiniz.
Isletmelerde de benzer sikintilar var, nakit donmuyor, cek'te vade var. vs.
Kanada'da konut kredi faizi %3 . ( vade 30 yil, yalniz bu faiz orani her 5 yilda bir yenilenir.)
%4.5 gibi ihtiyac kredisi kullanmaniz mumkun.
Kredi kart geri odeme ornegi, Limit 10.000 cad. 6.000 cad.kullanmisim, ayda 82 cad. ode diyor.
USD/CAD paritesi 0.74, yani 74 US centi, 1 cad.yapiyor.
Ozetle bizim toplumun en buyuk sorunu tasarruf eksikligi.
Adam az bir sey tasarruf edecek, onu da hep bir agizdan ev almaya tesvik ediyorlar, o tasarruf ta tasa topraga donuyor.
Bu ekonomi bu sarmalda kurtulamaz.
Buyrun sektor icinden biri olacaklari dil altindan anlatmaya calismis
https://m.finansgundem.com/haber/kre...-artti/1496417
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Katılmamak elde değil. Sen ezilenin hakkını savunursun ezilen kafayı azıcık kaldırınca ilk yumruğu sana vurur. O nedenle bundan sonra asgari ücretli edebiyatı yapmamaya karar verdim. Domates 10 lira, sarımsak 50 lira olmuş, Bu adamlar nasıl geçiniyor diye düşünerek beyin hücrelerimi de öldüremem. Bence onlar hayatlarından çok memnun.
Bence en dogru degerlendirme bu, paramiz yok ve para bulmanin maliyeti bu, o da odenen faiz iste, o kadar param olsa belki ev almayacagim, olmadigi icin ve borclanmadan bir sey sahibi olamayacagim icin kredi cekiyorum, aldigim ev de degerlenirse borclandigim icin dogru seyi yapmis oluyorum.